Doğrudan bir Gedson sorusu gelmedi. Şöyle bir muhabbet oldu ama;
Burhan Can: Baktığımızda 3 yerli Taylan-Berkan-Kerem görünüyor. Olası bir yabancı orta saha transferinde Gedson diyelim, başkası diyelim biz biraz zorlanıyoruz 3. Türk kim olacak diye. Bu Halil ya da yerli kaleci transferini zorunlu hale mi getiriyor olası Gedson transferi?
Fatih Terim: Matematiğe döneceğiz mecburen. Kendimize göre bizim bazı matematiklerimiz var. Yerlilerden çok önemli oyunculara sahibiz. Açıkçası çoğunu da bırakmak istemedik üç olmasına rağmen. Biz geçen sene 15 Türk ile oynadık. Kuralı zaten ben çıkarttığımda Türk kuralı olarak çıkartmıştım, kuralı zaten uyguladık biz.
Orada başka formüllerimiz var tabi. Ayın 8'ine kadar da bu formüller hayata geçebilir. Sadece Gedson ile ilgili değil, bazı Türk oyuncularla ilgili de geçebilir ama bizim orada herhangi bir sıkıntımız olmayacak. Hazırız biz o konuya. Gerekirse bazen Türk kalecimizle çıkacağız. Ama oyunda da bir sıkıntımız olmayacak, hatta artı yakında alternatifler de artabilir.
Yani Türk zorunluluğunu hiç düşünmenize gerek kalmayabilir. Bu birilerini takip ediyoruz veya bize katılacak, katılabilir manasında söylüyorum.
Hoca bu dolayı Gedson sorusuna bayağı içten bir gülümsemeyle cevap verdi bu soruya ve transfer için olumsuz konuşmadı. Kesinlikle bir yabancı orta saha geleceğini düşünüyorum bu açıklamalara göre.