Abartmıyorum tam olarak böyle bir futbolcu. Bizim için, bizim ligimizden bahsediyorum. Son haftalarda da baskın oynamamızın en büyük etkeni Gedson'du. Daha rakip atağa başlayamadan o doğru presi, alan kapatmayı öyle güzel, zekice yapıyor ki arka tarafımız çok rahat pozisyon alıyor, yerleşimini yapıyor. Bizim gibi atak sonlandırma sorunu yaşayan takımlar için Gedson gibi futbolcular nimet. Gedson pres gücü yüksek, enerjisi yüksek aynı zamanda da teknik kapasitesi belli bir seviye üzerinde olan zeki bir oyuncu. Oyun kurulumunda hareketlenmeleri, pas opsiyonu olması, markajda çakılı kalmaması gibi özellikleriyle bizim çok ihtiyacımız olan bir adam. Bunlara ek pas becerisi de iyi seviyede. Gedson bunları yapabildiği için o opsiyon ile gitti İngiltere'ye. Mourinho, Gedson'u oynatacağı mevkiyi bulamadı bir türlü. Oynattığı sistemde de üst düzey performans veren futbolcular da olunca bir daha şans bulamadı. Yoksa mental olarak iyi bir Gedson o seviyeleri oynayabilecek yetenekte. Şu an tabii ki o seviyede değil ama çok büyük bir potansiyeli var hala. Üstelik henüz 22 yaşında. Umarım bir şekilde kadromuza katarız.
guzel noktalara deginmissin sevgili aras.
gedson bize gelmeden ilk belirttigim kisa ve oz gozlem yorumum su idi nacizane ;
fundamental nuans - oyun akli ve vizyonu...
< ; bunlar x bir oyuncu tipolojisinde aradigim en onemli noktalar kendi adima...
*nuans nokta fazla veya yeterli derece olsun kafi benim adima.
gedson bu denklemde ozellikle bizim icin asiri elzem idi, ilk gelmeden de bu bakista idim, bu transfer donemi baslarkende...
misal , farkli tipolohide olsa > *cicaldu da bu *nuans yeterli seviyede.keza victor'da da - dolayisiyla gelmesini istemistim.
dislilerde gedson en bold eksiklik. umarim halledilir.
kanimca, oyun akli olan, fundamentali yeterli veya daha onde ,isimlere agirlik verilmeli ozellikle pas futbolu ve top yuzdeli bir oyun oynuyorsak.
bu transfer doneminde kimi oyuncularin(cica,victor ve bir iki isim) gelmesinden dolayi bu yonden memnun olmustum sahsen...
*gedson ile bu halka tamamlanir tarafim adina...