Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nasıl fiziksel eksiği yok yaw, etme?..Adamın hırsından başka bütün numarası, kalıbından beklenmeyecek hıza sahip olmasıydı. Oyun zekası, tercihleri filan en iyi zamanında bile hep sıkıntılıydı zaten. Sakatlığının ve futboldan uzak kalmasının etkisiyle manevra kabiliyeti gerileyince bütün defoları bariz şekilde ortaya çıktı; kendisini fiziken yetersiz hissetmesiyle özgüveni de yerle bir oldu...
Bana fizik olarak ezildiği bir forvet söyle şu ligde. Söyleyemezsin çünkü yok. Adam hala bizim ligin forvetlerine göre çabukluk ve güç olarak eksiklik hissetmiyor. Örneğin Mbappe'nin Hummels'i geçtiği gibi bir durum olmadı hiç Luyindama'nın oynadığı maçlarda. Adamın fizik gücü azaldı ama hala bu ligin üstünde. Sen diyorsun ki adamın fizik gücü azaldı, hızı azaldı. Ben de diyorum ki evet azaldı ama zaten ligin çok üstündeydi ve ağırlaşmasına rağmen hala bu lig için yeterli ve kendisinin sorunu net olarak başka yerlerde.

E4VJNWPXMAEG7vP

Hala yan yana koşamıyorlar ben de bundan bahsediyorum. Luyindama hala bizim lig için hızlı, hala çabuk, hala güçlü. Sen diyorsun ki Luyindama atletik değil eskisi kadar. Ben de diyorum ki eskisi kadar atletik olmasa bile bizim lig için yeterli şu andaki atletikliği. Yetmeyen şey mental gücü. Fiziksel olarak ne güç ne çabukluk olarak sıkıntı yaşayacak bir durumda değil lig için. He Şampiyonlar Ligi için şu anki atletikliği yetmeyebilir belki ama ağırlaşmış Luyindama bile bizim lige göre atletik kalıyor.

Yani kısacası sen diyorsun ki Luyindama bu lig için ağır kalıyor ve bu yüzden saçmalıyor. Ben de diyorum ki Luyindama bu lig için ağır kalmıyor ve ona rağmen hatalar yapıyor.

Babacim Luyindama futbolu Fransa´da, Italya´da, yada Almanya´da ögrenmedi. Kongo´da ögrendi, avrupaya geldiginde muhtemel kemik yasi en az 25´di. Onu Luyindama yapan zaten o asiri atletik yapisi, ve o gücüne nazaran süratiydi. Cok degisik bir özgüveni vardi o fizik yapiyla. Adam orta saha civarinda hatali pas yapiyor, salisede ileriye firlayip rakiplerden topu yeniden kaptigi gibi ileriye gönderiyordu. Ve bu sekilde eksikliklerini gideriyordu. Su an ise siyahi bir Servet Cetin´e benzemeye basladi.

Onun disinda, ligimizde oynayan cogu siyahi stoperler lige nazaran güclü, cabuk ve atletik, Kanabiyik, Manabiyik, Djilobodji felan filan. Ama siritiyor onlarin da diger teknik, taktik özellikleri.

Siyahi stoperlerin zaten en büyük sorunlari mental zafiyetlere acik olmalari. Luyindama´da hata yaptikca, daha fazla hata yapmaya basladi.

Gelecek sezon ne olur Allah kerim. Bu kirilgan mental yapisi ile isi zor. Kafasini toparlamasi, güclü bir mental özgüven ile lige baslamasi zor degil ki, ama bir iki hata sonrasi yine o terlemis yüzünü göreceksek, isimiz is. Toparlayabilirse, o eski fizik yapisinin en azindan yakinina dönebilmesi lazim.

Babacim Luyindama futbolu Fransa´da, Italya´da, yada Almanya´da ögrenmedi. Kongo´da ögrendi, avrupaya geldiginde muhtemel kemik yasi en az 25´di. Onu Luyindama yapan zaten o asiri atletik yapisi, ve o gücüne nazaran süratiydi. Cok degisik bir özgüveni vardi o fizik yapiyla. Adam orta saha civarinda hatali pas yapiyor, salisede ileriye firlayip rakiplerden topu yeniden kaptigi gibi ileriye gönderiyordu. Ve bu sekilde eksikliklerini gideriyordu. Su an ise siyahi bir Servet Cetin´e benzemeye basladi.

Onun disinda, ligimizde oynayan cogu siyahi stoperler lige nazaran güclü, cabuk ve atletik, Kanabiyik, Manabiyik, Djilobodji felan filan. Ama siritiyor onlarin da diger teknik, taktik özellikleri.

Siyahi stoperlerin zaten en büyük sorunlari mental zafiyetlere acik olmalari. Luyindama´da hata yaptikca, daha fazla hata yapmaya basladi.

Gelecek sezon ne olur Allah kerim. Bu kirilgan mental yapisi ile isi zor. Kafasini toparlamasi, güclü bir mental özgüven ile lige baslamasi zor degil ki, ama bir iki hata sonrasi yine o terlemis yüzünü göreceksek, isimiz is. Toparlayabilirse, o eski fizik yapisinin en azindan yakinina dönebilmesi lazim.
Adamın toparlayacağı falan yok. Adam futbolu unutmuş. Kadroda olmamalı. Sorun senin dediğin gibi fizik olsaydı düzelir derdim ama bence öyle olmadığı için kesinlikle gönderilmeli.

Bana fizik olarak ezildiği bir forvet söyle şu ligde. Söyleyemezsin çünkü yok. Adam hala bizim ligin forvetlerine göre çabukluk ve güç olarak eksiklik hissetmiyor. Örneğin Mbappe'nin Hummels'i geçtiği gibi bir durum olmadı hiç Luyindama'nın oynadığı maçlarda. Adamın fizik gücü azaldı ama hala bu ligin üstünde. Sen diyorsun ki adamın fizik gücü azaldı, hızı azaldı. Ben de diyorum ki evet azaldı ama zaten ligin çok üstündeydi ve ağırlaşmasına rağmen hala bu lig için yeterli ve kendisinin sorunu net olarak başka yerlerde.
Ben de diyorum ki, bahsettiğim defolarını ekstra atletik özellikleriyle telafi edebilen bir futbolcuydu, diyelim 9/10 olan fiziksel durumu 6/10 a düşünce fiziksel olarak yine çok eksik sayılmaz ama ben tercih etmem şahsen...

Herşey bir tarafa; o eskiden gözünden ateş saçılan adamın en sıradan pozisyonda bile sergilediği tedirgin vücut dilini de mi görmüyorsun?..Adem' in dediği gibi, bu mental çöküşün öncelikli sebebi fizikseldir. Bir tenisçi olarak, geçirdiğim-geçiremediğim sakatlıklar sonrası fiziksel gerilemenin ne olduğunu iyi bilirim...

Neyse, bu kadar yeter. İlle uzlaşmamız gerekmiyor...

Luyindamanın sorunu özguven. Herif son donem pas atarken bile kenara bakıyordu. Hocayla da olmaz artık. 8e satabiliyorsak satalım yoksa kiralamak iyi bi seçenek.

———Fred———Salih——-
————Teixeira—————

Adamın toparlayacağı falan yok. Adam futbolu unutmuş. Kadroda olmamalı. Sorun senin dediğin gibi fizik olsaydı düzelir derdim ama bence öyle olmadığı için kesinlikle gönderilmeli.

Sokak futbolundan yetistigi belli. Gözüne carpmiyordu önceden bu hatalar sadece, cünkü adam tek kisilik ordu gibi savunma yapiyordu.

Su tarz hareketleri, sakatlik öncesi de bolca yapiyordu, nedense highlight olarak koymuslar sonunda topu geri kazaniyor diye. Ama iyi egitim almis saf bir stoper böyle hareket etmez.

Mümkünse Marcao satılabilir isteyeni varsa. Kaan Marcao 2 lisi defansif hava toplarında bizi eksiye düşürebilir. Zorluk yaşarız. Sonra defansta nasıl vurduruyoruz diye soveriz. Lyundama bu konuda iyiydi. Her kafa topunu alıyordu.

İsteyen varsa marcao hemen satılabilir.
Aksi taktirde bir daha teklif göremeyebiliriz.
Kaanla kesinlikle iyi ikili olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt