Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu ana kadar ilgilendiğimiz adamlara bakarsak -en iyi ihtimalle- 3 sene sonra yine sil baştan kadro kurmak gerekecek.
Ben açıkçası şampiyon olunan sezondan sonra bile önümüzü görememe olayından çok sıkıldım arkadaş.

Bu kadar bela üzerimizde dolaşıyorsa 2 covidli oyuncumuz en kritik adamlarımızdır. İsimleri veriyorum: Muslera ve Marcao

Yaw simdiye Lemina - Gedson orta sahasi 2 hafta once kurulmaliydi. Aribo filan nasil bilmiyorum ama Lemina - Gedson = neredeyse takimin %50'si olurdu.
Sonra da solbek ve 10 numara gelse zaten %100 sampiyon oluruz. Seneye de Falcao, Fegh, Babel gidince aksayan yerleri tamamlardik.
Cildirmamak elde degil, gencecik Gedson sana gelmeyi kabul ediyor ama 2 milyonun hesabini yapiyorsun. Yaw iyi oyuncuysa gerekirse 15 milyon ver, 5 milyon da maas ver Vallahi billahi etkilemez. Gedson'u 2 milyon icin kacir sonra Belhanda gibi 1 milyonluk adama 10 milyon bonservis, 3.5 milyon maas ver ve batiyoruz diye aglayalim. Biz ne cektiysek 1 milyonluk adamlara 10 milyon vererek cektik. 500 bin icin Delaney de kacmisti. Yine 2 - 3 milyon icin Haaland kacti.

Muslera Marcao oluyormuş birde ondan sonra maç yapmaya da gerek yok, Kerem tek başına yardırır durur garibim tabi hocamız 80'den önce sokarsa.

Niye olmuyorki, getirdikleri başarıyla yapılan yatırımı kıyaslamak lazım yatırım/maliyet/sonuç üçgeninde değerlendirmek gerekir yatırımları.

Git 100 milyon euroluk adam al sana 50 kazandıracaksa ölü yatırımdır.

Ki dediğim gibi daha kalan oyuncuların maliyetleri, teknik heyet maliyetleri falan da var.

İsimli oyuncu getirmek 3-4 m euro maaşla marifet değil.

İsimliden ziyade kaliteli oyuncuyuda bu lige getirmek zor.
O oyuncular içinde feg ve belhandanın yıllık ücretleri dışında diğer oyuncuların aldığı yıllık ücretler bence normal.
O dönem hep söylerim belhanda ve maicon yerine daha doğru tercihler olsaydı en az iki şampiyonluğumuz daha olurdu.

Biz hem bonservisi hem yıllığı düşük olsun aynı zamanda genç olsun istiyoruz.Peki kalitesi ne olacak. Galatasaray seviyesinde bu şartlarda oyuncu bulmak çok zor. En fazla bir,iki tane bulursun.Bu yüzdende transferde biz karma yapmak zorundayız.

Genel olarak bakarsak şampiyonlar ligi gelirleri ,komine bilet gelirleri,sponsor,forma vs gelirleride katmak lazım.

maxresdefault (1).webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt