Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu sene icin yabanci sinirlamasini bence kafaya fazla takiyoruz. Evet, 3 tane yerli zorunlulugu var fakat her mac ideal 11 ile cikmamiza gerek yok. Ligde toplam 38 mac var ve muhtemelen uefa gruplarina kalirsak mac sayimiz artacak.
Suanda sol kanat; Kerem veya BAY ile 1 yerli
Orta saha 3lusunde en az bir turk olacak(Berkan veya Taylan).

3cu yerliyi degismeli yapabilirz. Sonucta covid, sakatlik ve cezali topcularimiz olacak. Gun gelir cicaldau - emre kilinc, yabanci stoper - alpaslan, aanholt - tasdemir, yabanci sag kanat - yunus akgun tarzi mactan maca degistirebiliriz. Ustelik yabancilarin hepsinin iyi cikacaginin garantisi yok ve cogu genc. mesela morutan gelirse 38 mac iyi oynamaz. Transferlerin cogu 20-23 yas civarinda . Bu yastaki topcularin ana problemi istikrar olacak.

Defansa Ozan Kabak alabilirsek Marcao'nun yerine daha sağlam duran hava toplarında daha aktif daha uzun ve sert bir stoper gelmesinden yanayım
Marcao 15-16 sat yerine Arthur Theta 6-7 al ben okeyim

Doğan Alemder'ı keşke alabilsek ama şu şartlarda çok zor gibi 18 yaşında ve potanyeli çok yüksek Avrupa'dan baya takipçisi var en kötü 4-5 milyona transfer olucak gibi

Eğer alabilirsek Taylan gibi oyununu değiştirip 6 numaraya evirmeliyiz potansiyeli de çok yüksek kesinlikle alınmalı en kötü 10-15'e satılır göstereceği performansla
Sanılanın aksine 6 numarada pas yüzdesi daha yüksek kimse onu oynatır hoca , çünkü defanstan topla çıkışlarda hata istemiyor.
Bence mücadele gücü yüksek ama pas zekası da bir o kadar iyi bir oyuncu oynamalı o pozisyonda.En azından kazandığı topu 20 -30 metre dikine öndeki oyuncuya yada çıkış arayan bek oyuncusunun önüne atabilmeli.Taylan bunu fena kotarmadığı için başarılı oldu , biz oraya daha agresif ve fizikli hava toplarını da süpürebilen bir oyuncu alırsak luyindama ve marcao'nun işi çok kolaylaşır.

6 numarayı insanlar pres yapan top kapan bir oyuncu gibi algılıyorlar çok yanlış.Press'i orta saha ve önündeki oyuncular yapmalı.6 numara fernando reges gibi pas ile pressi delmeye çalışan rakibin kurduğu üçgenleri bozup interception yapabilmeli.Bu da ciddi oyun zekası ve görüşü gerektirir.

Dieng falan sınır varken hele elde Taylan ve Berkan varken öncelik olmamalı
Sağda ve Solda kim oynayacak
Mevcutlarla oynarsak Muhammedi de yuhlarız
En azından sağ kanat için iyi bir isim şart

Taylanin sakatlanmasini gectim milli takima gidip emre kilincla birlikte covid olmasalar bile her turlu sampiyonduk. Oynadigimiz her iyi macta, kazandigimiz her derbide taylanin cok iyi oyunu vardi. O yokken az biraz idare edebilecek bi oyuncumuz olsa yeterdi

NŞA ( Normal koşullar altında) Taylan ekibimizde iyi bir yedekten öteye geçemez.

şimdi yan çizmeye başlama önceliğimiz sağ kanat diye kastettin.Görüşün bu olabilir katılmam ama saygı duyarım ancak teknik ekibin görüşü gibi lanse etmek doğru olmaz.
Ne alaka bastan beri aynini diyorum zaten, gedsonu kim istemez mesela en cok istedigim transfer.

İlk 11e yabanci on libero zerre ihtiyac degil. Hoca da zaten oyle capa 6 no falan istemiyor, taylanin onde oynamasi takimi 5-10 metre onde oynatiyor. İstatistiklerde de gozukmus rakip sahada top kazanma vs. Daha da iyi olacak insallah.

Sanılanın aksine 6 numarada pas yüzdesi daha yüksek kimse onu oynatır hoca , çünkü defanstan topla çıkışlarda hata istemiyor.
Bence mücadele gücü yüksek ama pas zekası da bir o kadar iyi bir oyuncu oynamalı o pozisyonda.En azından kazandığı topu 20 -30 metre dikine öndeki oyuncuya yada çıkış arayan bek oyuncusunun önüne atabilmeli.Taylan bunu fena kotarmadığı için başarılı oldu , biz oraya daha agresif ve fizikli hava toplarını da süpürebilen bir oyuncu alırsak luyindama ve marcao'nun işi çok kolaylaşır.

6 numarayı insanlar pres yapan top kapan bir oygeri uncu gibi algılıyorlar çok yanlış.Press'i orta saha ve önündeki oyuncular yapmalı.6 numara fernando reges gibi pas ile pressi delmeye çalışan rakibin kurduğu üçgenleri bozup interception yapabilmeli.Bu da ciddi oyun zekası ve görüşü gerektirir.

Aslında ben Lemina'nın bu yüzden geri gelmesini istiyordum sakatlıklar falan çok önemli diil nedenine gelirsek Taylan 1 sene de çok ilerledi her türlü orda Lemina yokken orayı doldururdu ki Lemina zaten aylarca sakatlanması 2-3 maç ara ara kaçırdı hep Taylan'la çok iyi Back-Up olurlardı neyse artık ben açıkcası oraya daha efektif birini bekliyorum Dieng daha farklı meziyette bir isim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt