Transfer Nöbeti #3 | 2026 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu dediklerine gerçekten inanıyorsan pes vallah seninle futbol falan konuşulmaz, bu zihniyet yüzünden her sene yabancı kuralı tartışması devam ediyor işte o yüzden bir adam ilerlerken yarın 2 adım geri gidiyoruz.

sadece inanmıyor bilimsel olarak biliyorum da

tr hakkında, trdeki ekonomik ve soysyolojik davranış paternleri ve tarihi hakkında en ufak fikrin yok

ben de sana bunun doktorasını yaptığımı mı söyleyeyim

sadece tatile gelip gittiğin yer burası

trde bu liberal fikirler öyle pat diye işlemez, yaparsan dışa bağımlı kalırsın çünkü trde sermaye bile üretim yerime montaja meyleder

bugün ayıplanan korumacı siyaset olmasa trde bulaşık makinesi bile ithal edilirdi

siz bunu otomatik her yerde aynı süreçler şeklinde işliyor sanıyorsunuz

bizim oturmuş kurumlarımız yok sporda da maalesef

yerli kuralı koymadığın an altyapı bile kalmaz

şu anda bile takımlar oyuncu yetiştirmiyor ki o zaman hiç yetiştirmez

uefa bile neden tam serbest bırakmıyor çünkü alttan oyuncu gelmeye devam etsin diye

bizim bir tık daha sertini uygulayarak yabancıyı serbest bırakmamız gerek

senin argümanlarını ben de gençken savunuyordum ama ne oldu mesela yıllardır

tr futbolu 2000den 2002den 2008den daha mı başarılı

yabancı sayısı o günlere göre 2 kat hatta 3 kat arttı

Yok yav ne demek. Ben Avrupa'da ilerlemenin yabancı sınırıyla direkt ilişkili olduğunu düşünmüyorum. Takımın CL'de en önemli katkı yapmış 3 oyuncusundan 2'si yerli bir açıdan bakarsak. Barış ve Uğurcan. Doğru tercihler ile 14 yabancı sayısı, tekrar altını çiziyorum, kontenjanı doğru kullanan için gayet yeterli. Biraz emek ve araştırma istiyor sadece.

Bir de bizim mevcut 10 yabancımızın 10'u bizi hali hazırda Avrupa'da seviye atlatacak adamlar değil ki? Biri İcardi, diğeri ne kadar beğensem de yaşı artık 33 olmuş Lemina. Daha bunun Jakobs'u var, Sara'sı var, Sallai'si var. Bu 10 yabancıdan sadece 1i, CL'de seviye atlatma açısından performans vermiş oyuncular sıralamasında top 3e girter bence. O da Osimhen.

Bir de son olarak, "sadece ligde mücadele ettiğimiz"i düşünmüyorum ama bizim için ana damar her zaman lig. Bunu da atlamayalım. Bu kuralın serbest bırakılması bugün en çok Fb'in işine yarar. Yabancı sayılarına bakarsak, bu çok açık.
Abi zaten kadrondaki yabancıların en fazla 4-5 tanesi seni Avrupa'da seviye atlatacak oyuncu olabilir bence, yani bizim çapımızı düşününce, Osimhen gibi, Torreira gibi, İcardi gibi adamları bulmak ayrı dert, almak ayrı dert, performans almak ayrı dert. Bence bu "biraz" emek ve araştırmadan fazlasını gerektiriyor. Epey ciddi paralar harcayarak biz bu kadroyu kurabildik ki bir sürü gereksiz paralar da harcadık. Doğru oyuncuyu bulana kadar illa ki bir zaman geçiyor ve bu Dünyadaki bütün takımlar için geçerli. PSG bugünkü haline gelene kadar kaç tane yanlış ve fahiş bedellerle transferler yaptı ki biz kendimizi maddi açıdan onlarla asla kıyaslayamayız. Aldığı oyunculardan verim alma yüzdesi en yüksek kulüp Atletico Madrid'dir muhtemelen, onlarda bile performansı dalgalanan oyuncular oluyor.

Ligi ben de asla küçümsemiyorum, küçümsüyor olsam zaten Hoca'nın öyle ya da böyle devam etmesini isteyen biri olarak kendimi yalanlamış olurum. Ama 10+4 dediğimiz kuralda, ne kadar verim alabileceğin ve ne seviyede olduğu tartışmalı 4 oyuncuyla sezona başlayarak biz kendi ayağımıza pranga takmış oluyoruz. Yani daha da somutlaştıralım: Torreira ya da Mertens transferi yapabileceğin yerde onların seviyesinde olmayan ve tecrübesi daha az oyuncular almak zorundasın. Oyuncu çok iyiyse ya da sen iyi işlersen pırlanta da çıkabilir ama işte bana göre o ihtimal düşük. Hem oyuncunun iyi olma ihtimali düşük hem de senden daha fazla harcayan bir rakibinin olduğu yerde risk alıp oyuncu parlatabilecek konforu bulma ihtimalin düşük.

Neyse ben senin dediklerini anlıyorum. Kısmen de katılıyorum (oyuncu bulma kısmına) ama bu kuralın tamamen Türk oyuncuları zengin etme amacıyla çıkarılan ve bütün kulüplerin işini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramayan bir kural olduğunu düşünüyorum.

tr hakkında, trdeki ekonomik ve soysyolojik davranış paternleri ve tarihi hakkında en ufak fikrin yok

trde bu liberal fikirler öyle pat diye işlemez, yaparsan dışa bağımlı kalırsın çünkü trde sermaye bile üretim yerime montaja meyleder

bugün ayıplanan korumacı siyaset olmasa trde bulaşık makinesi bile ithal edilirdi

uefa bile neden tam serbest bırakmıyor çünkü alttan oyuncu gelmeye devam etsin diye

1996-2002 kadrosunu ayri bir yere koyalim Uefa kupasi super kupa ve dunya 3.lugu kazanan kadro.Peki 96-2002 kadrosundan Galatasarayli oyunculari cikarirsak ulke futbolu ne seviyede olurdu.2008 deki takim da biraz sans da vardi bunu kabul etmek lazim.Futbolda yerli yabanci diye birsey yoktur.Milyon dolarlarin eurolarin dondugu ortamda yabancilardan degil Tarik Camdal Olcan Adin gibi oyunculara verilen paralar zarar bence.

Rekabetin kısıtlandığı bir ortamda ne dogru düzgün üretim, ne de gelişim olur.

İnsanlar yeni şeyler yaratamazlar; ekonomiye bakın yeter. Futbol da aynı; futbol da küresel bir şey. Çevrenizdeki ülkelere bakın, günümüzde siyahi insanlar bile artık 'beyaz ülkeler' için oynuyor. Futbolda artık pasaport, ten rengi veya kökenle sınırlamadığınız için tanık olduğunuz bir gelişme bunlar.

Bizde hala 'Turk' oyuncu nereden nasıl çıkacak sorusuna cevap veremediğiniz için "Yabanci/Yerli sayısı gibi kısıtlamalarla kendi kendine birşeyler olacağını zannediyoruz o yüzden de 12 mi olsun yok 10+4 olsun yok 11'de iki Türk çocuğu olsun gibi manasız şeyler düşünüyoruz , neymiş Türk oyuncu nasıl çıkacak sonra? Böyle bir ortamdan nasıl çıksın zaten? Profesyonel alt yapı sistemi ve denetleme var mı?

10 milyon nüfusu olan ülkeler seni her türlü geçmiş, Dünya futboluna yıldızlar getirmiş. Onlar demiş mi X kadar oyuncu 11'de olsun yoksa oyuncu yetişmez? Türkiye dünyada kendine özel tek mi ya da değişik mi ki biz ayrı şeyler düşünüp onu uygulamaya çalışıyoruz? Yaptık da ne oldu bugüne kadar? Iyiye doğru bir gelişme mi görüyorsun sen bizim göremediğimiz?

Türkiye'ye tatile geliyormuşuk he evet ya bunları bilmek için zaten Türkiye'de yaşamak gerek olduğu kadar saf yerine koyma milleti.

Hiç bilmiyorum nasıl iyi mi? Schalke'ye kendisini verelim kardeşini alalım eğer stoperse.
Gelecek vaad eden yerliler arasında gösteriliyor veled.

Birisi de şunun kardeşi var diye düşünmüyor nasıl bir Scout ekibi var çözemiyorum. Konfor alanlarının çok arttığını düşünüyorum artık.

1996-2002 kadrosunu ayri bir yere koyalim Uefa kupasi super kupa ve dunya 3.lugu kazanan kadro.Peki 96-2002 kadrosundan Galatasarayli oyunculari cikarirsak ulke futbolu ne seviyede olurdu.2008 deki takim da biraz sans da vardi bunu kabul etmek lazim.Futbolda yerli yabanci diye birsey yoktur.Milyon dolarlarin eurolarin dondugu ortamda yabancilardan degil Tarik Camdal Olcan Adin gibi oyunculara verilen paralar zarar bence.

öncelikle ben kontrollü serbestlik diyorum

gelelim olcan tarık konusuna

evet verilmemeli ama aynı genç oyuncu almamalıyız yetiştirici değiliz tezine cicaldau moraran örneğç verilip kimsenin falcaolardan bahsetmemesi gibi bir durum bu

boşa para verilen yerliler var da boşa para verilen yabancılar yok mu üstüne çoğunda da fifadsn ceza alarak gönderilen tonla yabancı

Rekabetin kısıtlandığı bir ortamda ne dogru düzgün üretim, ne de gelişim olur.

İnsanlar yeni şeyler yaratamazlar; ekonomiye bakın yeter. Futbol da aynı; futbol da küresel bir şey. Çevrenizdeki ülkelere bakın, günümüzde siyahi insanlar bile artık 'beyaz ülkeler' için oynuyor. Futbolda artık pasaport, ten rengi veya kökenle sınırlamadığınız için tanık olduğunuz bir gelişme bunlar.

Bizde hala 'Turk' oyuncu nereden nasıl çıkacak sorusuna cevap veremediğiniz için "Yabanci/Yerli sayısı gibi kısıtlamalarla kendi kendine birşeyler olacağını zannediyoruz o yüzden de 12 mi olsun yok 10+4 olsun yok 11'de iki Türk çocuğu olsun gibi manasız şeyler düşünüyoruz , neymiş Türk oyuncu nasıl çıkacak sonra? Böyle bir ortamdan nasıl çıksın zaten? Profesyonel alt yapı sistemi ve denetleme var mı?

10 milyon nüfusu olan ülkeler seni her türlü geçmiş, Dünya futboluna yıldızlar getirmiş. Onlar demiş mi X kadar oyuncu 11'de olsun yoksa oyuncu yetişmez? Türkiye dünyada kendine özel tek mi ya da değişik mi ki biz ayrı şeyler düşünüp onu uygulamaya çalışıyoruz? Yaptık da ne oldu bugüne kadar? Iyiye doğru bir gelişme mi görüyorsun sen bizim göremediğimiz?

Türkiye'ye tatile geliyormuşuk he evet ya bunları bilmek için zaten Türkiye'de yaşamak gerek olduğu kadar saf yerine koyma milleti.

serbest rekabet safsatası 1980 sonrası pompalandı onlarca insan ekonomik olarak kapitalist sisteme bağımlı kılındı ama şimdi patlıyor bu balon

bak çin birazcık sıkıştırınca ne oldu o serbest ticaretçiler tutuştu nasıl korumacı oluyorlar

aynı şey futbolda da var

ingiltere ispanya tabiki serbest olsun ister çünkü hem zamanında kurumsal altyapısını kurmuş üretimi yapıyor hem de en iyisini satın alacak sermayeye sahip

trde kontrollü serbestlik dışında tam yasak da tam serbestlik de felaket getirir

Bu adamın anlamsız bir düşmanlığı var bize. Geçen sene singo haberleri devre arasında 20'e satılacak haberi şimdide bi tarafından uydurduğu sanchez haberi

kör topala 40-50 milyonların havada uçuştuğu yerde 15'e as stoperi vereceğiz ha

HLMnJarWMAAEf9Z.webp

25 falan deniyordu. Bonuslarla(ne kadarı kolay o önemli) 20'ye satabilmişler. Yine de TS için başarılı iş. Bu arada oyuncu da değişik bir oyuncu. Şahsen bize yedek forvet olarak isterdim. Gol noktalarında her daim olan çalışkan bir forvetti.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt