Transfer Nöbeti #3 | Ocak 2023 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Acaba bir haber var mı diye foruma gireyim dedim Bir şey kaçırmamışım. 🍌'dan başka bir şey yok.

Erden Timur yarın Antalya'ya gidecek diye birşeyler dönüyor. Twitterda öyle bir şeyler gormustum. Gol olsun diyorum.

Mezzala'nin aşırı detaylı Zakaryan analizi için;

İlk defa bu kadar uzun bir Zaniolo videosu izledim. Videodan analiz tabi çok makul olmaz ama sıklıkla karşılaştığım birkaç durumu paylaşmak istedim.

İtalya Ligi de bizim lige benzer olarak birebir/temaslı mücadelenin yoğun olduğu bir lig. Zaniolo top aldığında (genellikle sırtı dönük almış) hep baskı altında kalmış ve topu bireysel yetenekleriyle baskıdan çıkarmış. Çoğu zaman iki kişi basmışlar. Diğer dikkatimi çeken şey ise kapalı savunmalara karşı rahat dribbling yapabilmesi ki bu konuda Kerem en önde gelen oyuncumuz o da baya yetersiz kalıyor. Topu aldığında genelde yerleşik savunmaya karşı top taşımış.

Tabi ben 8dklık bir videodan çıkarım yapıyorum ama genel hatlarıyla temas almasına rağmen kolay devrilmeyen, dikine ve dribbling üzeri oynayan ve topu ayağından biraz geç çıkaran bir yapısı var. Uzun şut var mı bilemiyorum belki bilen arkadaşlar yazabilir ama genelde kale önünde becerikli görünüyor.

23 yaşında ve üst düzey tanınırlık/potansiyel ile geldi, umarım çok başarılı olur. Hazırlık maçlarında izleriz sanırım.

Bu golü çok iyi hatırlıyorum. Bizim ceza sahası önünden almıştı topu. Sabri sahayı yardırarak top sürerken abim de Sabri'ye yardırıyordu. "Topu nereye götürüyon", "Napıyon beklesene", en son "sanki gol atacan" dedi o ara Sabri topu aşırtmıştı. Hepimiz abime döndük baya bir gülmüştük:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt