yerry mina 30m’e everton yapmıştı sanki son dk’dan sonra
nelsson zaten bize gelmeden once piyasasi olan - potansiyeli olan ve de takip edilen bir yetenekti.
alacagimiz konusuluyorken, akabinde kendi resmi basliginda nacizane o donem vurgulamis idim.
kuzey ulkeleri (nordic) bazli milli takimlarda bazi bolgeler altin hatta elmas degerinde , her jenerasyonda bir veya iki bolge den kica ve uzun vade de yetenekler cikardilar,cikaracaklar da.
sistem ulke futbollarinda bu denklem sasmaz 90larin basindan bugune nacizane gozlemim. isvec,danimarka o donemler zaten doneler sunuyordu bazi bold bolgelerde avrupa futboluna saglam yetenekler cikaracaklari baglaminda. brolin den, laudrup kardeslere, andersen den ,henrik larsson, zlatana, elmander'e, kjaer'e ,manu efsane solkjaer~ baba ogul muthis kalecisine kadar.... stoper bazli nelsson gencler baz'inda zaten sinyali cok onceleri vermisti ust yapiya yonelik.bunu da gecmiste degindik donem donem. burdan donus yapmaz kanaatindeyim. hem kulupsel hem ulusal. guzel bir dunya kupasi yasacagini bekliyorum temenni ediyorum.
nordic/kuzey nazarimda kale,stoper,pivotsal hibrid forvetler ozelidne ozeldir. ara da istisna isimler bunlarin arasina farkli bolge den ekledigim olmustur. laudrup kardesler ve brolin,dahlin,larsson misal.
nelsson konusunda ezcumle, uzun vade de ; epl de veya serie a da ; yeni *mellberg olacagini dusunuyorum,ilk kendisini gencler bazli izledigimde not alirken bu sekilde eklemistim. halen de bu bakistayim.
bizden sonra aston veya new castlle yapmasi ,serie dan milan,juve, roma vs yapmasi icten bile degil. daha ustu de olabilir epl ozelinde, bu sezon hem kulup hem ulusal bazda istikrarliliga dikkati cekerse.