Enes Dalmış
Ulubatlı Souness
- 29 Mayıs 2015
- 31.792
- 19.397
- 2.193
Sanırım adı geçen oyuncular içinde istatistik bakımından en dolu olan Doue
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bilmiyorum ben sadece dursuna sallamaya geldimAssingnon bunun yedeği değilmiydi?
Hocam emeğine sağlık ancak adam ikinci ligdeki bütün pırpır siyahi kanatları paket etmiş. Kaan Ayhan’la vs ilgisi yok.
Bu iş bize pahalıya mal olur arkadaşlar
![]()
ortasaha filan da çıkarıyor. şerefsizlerin alt yapı muazamBu Rennes canı sıkıldıkça sağ bek çıkarıyor herhalde
Videoyu dikkatle izledim. Öyle paket ettiği falan yok. Bir kere video sadece olumlu anları almış bir video. Tam maç performansları değil, hataları veya olumsuz aksiyonları gösterilmemiş ve geniş alanda birebir yakalandığı pozisyonları hiç kolaja koymamışlar bile, eğer öyle de kazandığı toplar çok olsaydı koyarlardı, demek ki pek sık yapabildiği bir şey değil. Videodakiler rakibin dar alanda veya hız/depar yerine teknik çalım denedikleri anlar, ya da sırtı dönük aldıkları anlar. O açıdan sert ve iyi baskı yapıyor, vücut pozisyonu iyi, kolay çalım yemiyor ama geniş alanda yakalandığı zaman ne olacağını gösteren pozisyon nerdeyse hiç yok. Yani kastım arkasında 30m varken birebir yakalandığında, o siyahi fizikli hızlı adamlar karşısına birebir alıp topu vurup dümdüz yanından gitmeye çalıştığında geçirmediğine dair kanıt görmedim ben. Üstelik bunlar Ligue 2 pırpırları, biz CL seviyesinde kanatlara karşı oynatmak üzere alıyoruz.
O videoda o dediğim duruma dair fikir verebilecek 2-3 pozisyon var, hepsinde hızlı rakiplerin hız olarak avantaj sağladığı çok net görünüyor. Geride olmalarına rağmen topu vurup gittiklerinde ilk avantajı alıp öne geçiyorlar ama sonra bir şekilde durmaya/dönmeye falan çalışırlarken topu Joly aldığı için videoya aldıkları 2-3 örnek. Örneğin 2:47'de adam geride olmasına rağmen ve çok da geniş alan olmamasına rağmen atıp geçiyor yanından ve avantajı alıyor, sonra devam etmek varken aptalca penaltı almaya çalışıyor ve tabi hakem vermeyince Joly'nin lehine bitmiş pozisyon, onlar da klibe almış amar orada daha üst düzey ve akıllı bir kanat olsa geçmişti rahat. Benzer 1-2 tane daha vardı, dakikasını bulamadım ayak üstü ama hızlı adamlar basıp gidebilir yanından bu açıkça belli oluyor. O yüzden daha rakip topu kontrol etmeden veya en azından hızını alamadan ilk topta basmaya çalışıyor, bu olumsuz değil olumlu özellik ama zaafını da komple sıfırlayan bir durum değil.
Bence videoları kritik bir bakış açısıyla izlemiyorsunuz. Klibe neleri almışlar, neleri almamışlar, koşu hızı nasıl görünüyor, rakipler nasıl rakipler, top kazandığı pozisyonların ortak özelliği ne, zaafı olabileceği X tipi bir pozisyondan kaç tane koyabilmişler klibe vs... Bunları irdelemeden sadece videoyu dümdüz izlerseniz yanılırsınız...