Bu Jhon Duran'ın Villa'ya 23-24'te ilk transfer olduğu sezonda pek adı geçmedi galiba, az süre alan genç oyuncu tadındaydı sanırım. Gerçi aldığı süreye oranla yine 3-5 gol atarak azıcık kafayı göstermiş galiba. Neyse yani ben bu sezonda hiç dikkat etmemişim bu çocuğa. Kayda değer para vererek de almışlar Amerika'dan, demek bir wonderkid'lik vardı elemanda...
Ancak 24-25'te ilk haftalara sapık sapık goller atarak girdi diye hatırlıyorum, dirblingler ve uzaktan şutlar falan... Ben gollere/özetlere bakarken de yeni transfer ilk 11 oyuncusu sanarak izlemiştim. Yardıra yardıra gidiyordu bazı pozisyonlarda merkezde top alıp. Demiştim nereden bulmuşlar bu herifi. Böyle adamlar bulabilirken neden Zaniolo alsınlar falan diye düşündüm hatta. Meğer yedekten girerek atıyormuş hep. Tabi sosyal medyada da biraz gündem oldu ufaktan o ilk maçlarda yaptıkları, EPL konuşulan programlarda da adı geçti etkileyici oyuncu diye. Sonra tabi öyle her maç gol atarak devam edemedi, hype azaldı, ben de çok takip edemedim derken bir baktım ocak'ta Araplar ciddi para bastırıp almış...
Eğer EPL'deki ilk haftalarda gösterdiği atletik yetenekler ve dribling özelliği çok geçici bir anomali değilse TR liginde ciddi etki yaratabilecek bir oyuncu gibi duruyordu.