romulo konusunda genel olarak bende ayni dusunuyorum. bugun bi renkdasimiz da romulo yorumuna benzer bir yorum yapmisti .
kanimca, romulo dan daha iyi ve genis skalasi ,tecrubesi olan ve dahasi , oldukca makul, hatta yerine gore ucretsiz alinabilecek nice isimler var -illa sambaci olacaksa, ozellikle sezon basi transfer donemi yazdigim bir isim vardi asagida deginecegim. 90larin ortalarindan beri bildigim ; genelde sambacilarin disa acilisi ilk avrupa olarak portekiz di , avrupa disinda japonya ligi idi . her iki ulke nin de saglam baglantilari var brezilya ozelinde.
bu ikiliyi bildim bileli bi tik italya takip eder,,keza onlarda ayni sekil gecmisten gelen baglanti bazli (bknz; oriundi) .
yazacagim isim sambaci ve j lig bazli oldugundan ,sunu da belirtmek gerekir nacizane ; japonya liginde brezilya menseli arada cok ilginc isimler sivrilir .
gecmiste en sansasyoneli j2 liginde oynatilan sonra j1e gecen meshur *hulk .
son donemde ise ligi kasip kavuran golcu kimdir dersen ; yokohama marinos dan ; 31lik anderson lopes .
*romulo nun yasi albenili tarafim adina .
diger yandan , smba, j ligi , yokohama ,golcu lopes demisken,
sag tarafa (mac ici forvet arkasina da invert olan) yine ayni takimdan brezilyali ;
yas 26 yan matheus . her ikisi de ekuri ayni takimda . peak donemlerinde ligde estirdiler. ikisi de ligdeki en kaliteli sambacilar olarak dikkatimi son sezonlarda cekiyorlar . matheus baglanti link up , ve cizgi ve yay civari hold up olayinda oldukca etkili ve efektif verimli bir anlayista. asiri teknik, old-school samba donemi profili gibi topa hukmedis .
-ozellikle *sara ile ayni takimda gormeyi ayri bi isterdim .
yeri gelmisken su noktayi da belirteyim sevgili samet ;
hani su, brezilya kulubun den sag tarafa kolombiya'li istiyorduk hatirladin mi ?
o donem onu o ucrete alacagimiza, matheus'u makul alalim onerisi yapmistim nacizane .
bats transferi gundem oldugunda da anderson lopes'i onermistim kendimce .
oynadiklari lig *j ligi oldugundan , gorece -lig kalitesi ezber soguk bakilabilir taraftarlarca ve keza galatasaray medyasi tarafindan . salt brezilya degil, lokal japon yeteneklere bakis da bu minvalde j lig baglaminda.
bu duruma da yillardir katilmasam da , saygi duyarim .
tum bunlar -goreceli- elbette .
neyse sezon basina donduk . kusuruma bakmayin renkdaslar .
@Aras Şimşek ,
@Onur Adıbelli ,
@Hayri Cund ,
@Hüsnü Ayabakan
saygi ve selamlar .