Transfer Nöbeti #4 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla Galatasaray federasyonda yapı kuruyor diyorlar ya. Bu kadar beceriksiz adamların eline federasyonu versen bunların kuracağı yapı gider Galatasaray’ı değil Beşiktaş’ı şampiyon yapar. Eminim yani.

Bu takımın eksikleri belli, tek yapabildikleri transfer de ayakta duramadı. Stoper yok orta saha yok bekler sıkıntı.

Hay sizin yapacağınız işe ya.

Allah'ını seven Batshuayi'yi satsın. Son dakikalarda gol lazım olduğunda Davinson'u ileri atsak daha çok gol atar. Sırf senede 4-5 karambol gölü atacak diye bir oyuncuya o kadar para verilmez.
Burada hep yazdım aslında ama Bats deplasmandaki Fb maçına kadar tam istediğimiz işi görüyordu. O gün oyuna girmek için çok arzuluydu, Okan Hoca da almadı. Ondan sonraki tüm maçlarda garip garip hareketleri var, gol atmasına rağmen TS maçı dahil.

Oyuncuların devamlı bir seçenek olduklarını düşünmeleri lazım. Hoca kendince benim 12-13 oyuncum var onlarla oynayacağım tercihini kullanıyor. Doğal olarak oyuna sadece son 5dk giren Yusuf, Jelert ve çoğunlukla Bats da öyle takımın bir parçası olamıyorlar.

Bu adamlar yeterli mi ki hoca erken alsın diyebilirsiniz ona birşey diyemem. Sadece şuna eminim Kieve maçında Yusuf, Jelert, Bats 60'da falan girseydi maç o hale gelmezdi.

Adamlar sadece Ocak ayı içerisinde 3 transfere yaklaşık 100 milyon euro gömdüler, akıl fikir ve izan işi değil bu. Al-Fenerbab gibi yönetiliyorlar, bizim bu durumda akılcı olup genç ve potansiyel sahibi oyunculara yatırım yapmamız lazım onlar ile şu aşamada yarışamayız.

ve bence 1 tane usta ayak eksikliği görülüyor bilhassa Mertens'in düşüşü ile sanki o bölgeye alınacak adam kendini ispatlamış yaşlı bir oyuncu olabilir gibi ama kalanların muhakkak genç olması gerekiyor.

Dursun başkanın bir daha seçilmesi hata idi .
2 sene şampiyon olan takıma oyuncu getiremiyorlar rezillik

Acaba devre arasında takıma yükleme mı yapıldı? Bu bitiklik normal değil. Eğer yükleme yapıldıysa takım 2-3 hafta sonra kendine gelmeye başlar. Bunu yapabilmek için de oyuncuların dinlenmesi gerekiyor. Hoca yedek oyuncuları hazır tutamadı. Onları takımın oyun planına dahil edemedi. En büyük hatası bu..

Yusuf, Nelsson, Eyüp, Efe, Gökdeniz, Günay gibi oyuncular yeterince şans bulamadı.

Demirbay, Kaan, Metehan ve Berkan'a verilen şans digerlerine verilmedi maalesef. Özellikle Yusuf ve Nelsson bu takımda fark yaratabilirdi doğru işlenseydi..

Beyler Samsunspor’un başkanı niye Galatasaraylıyım diye olur olmaz her yerde röportaj veriyor ben eminim transferin son günlerinde görüp anlayacağız. Bakalım kimi bizi iteleyecek o yağlı kazığı merakla bekliyorum.

Bizimkiler transfer yapamayacak, Samsun’un başkanı son günlere yakın Dursun’u arayıp başkanım bu yağlı kazıklardan hangisini sokalım size diyecek. Dursun da tepkiler biraz dinsin diye birini seçecek.

Bavulunu alıp 1 ay önce ülkeyi terk eden adamı bile elden çıkartamadılar daha. Yazıklar olsun sizin yapacağınız işe.

Madem scout ekibi o kadar iyi yapacağınız şey basit. Bu kez para da var:

1- Boey gibi bir sağ bek/kanat bek
2- Melo gibi bir orta saha
3- Bülent Korkmaz gibi bir stoper
4- Elmander gibi bir santrafor

Hepsine en fazla 30m Euro harcarsın. Taş gibi takım olur. Bunlardan ikisi tutsa bile UAL ve TSL kazanırsın.
İlk cümlene %100 katılıyorum. Biz oyunculardan neden bu kadar kolay vazgeçip yararlanmadan dışarıda bırakıyoruz. Ziyech şu son 4-5 maçın sonlarında 15-30 dk her türlü oynardı diye düşünüyorum. Oynatmayı geçtim adam bizim oyuncumuz kafasına göre antrenmana çıkmadan takılıyor, hala da parasının tamamını alma derdinde.

Oliveira'da da benzer süreç yaşadık, Nelsson'da neredeyse bu hale gelmek üzere.

Erdem Timur'un iyi olduğunu düşündüğü ama aslında yanlış yaptığı bir hatası var:

Seçim gününe kadar yeni yönetimde olmayacağını açıklamalıydı. Seçimin kaderini değiştirdi. Onun görevde olacağını düşünen üyeler Dursun seçilsin diye oy verdiler. Ben yokum deseydi seçim kafa kafaya giderdi. Belki de Ünal Aysal kazanırdı. Ben şahsen E.Timur olmayan senaryoda Ünal Başkanı tercih ederdim bin kez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt