Transfer Nöbeti #5 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
oulai rotasyon icin almıyoruz

torreira gidecek diye alıyoruz bunu erken kabullenmek gerekiyor

leminanın son macındaki gibi adam alma imkanımız da yok güncelde

ama adam maç seçiyor onu engellemeliyiz bi şekilde

oulai-lemina oynamazsa boşa transfer yapmış olacagız
Oulai bana göre yanlış transfer zaten baştan da... torreira sezon sonu gidebilir buna da Ok. Oulai torreira dan daha iyidir demek hatanın top noktası. Yapılması gereken de lemina yı seçtiği maçlarda oynatacak diğerlerinde yedek bırakacak daha iyi nir oyuncu alınması... yeri geldiğinde de lemina ile beraber oynayabilecek özellikte bir oyuncu alabilmek...

Oulai yerine daha cok isterim. Tam bir powerhouse. 20-25 e alinir sanirim

İzleyeyim dedim, videonun adam yemekle uzaktan yakından alakası yok... 6 tane defansif aksiyon var. Birine bizim ligde muhtemelen penaltı verilir. İki tanesi basit standart her oyuncunun yapabileceği hamleler. 2-3 tane falan agresif müdahalesi var videoda... Videonun ağırlığı topla yapabildikleri üzerine...

Oulai bana göre yanlış transfer zaten baştan da... torreira sezon sonu gidebilir buna da Ok. Oulai torreira dan daha iyidir demek hatanın top noktası. Yapılması gereken de lemina yı seçtiği maçlarda oynatacak diğerlerinde yedek bırakacak daha iyi nir oyuncu alınması... yeri geldiğinde de lemina ile beraber oynayabilecek özellikte bir oyuncu alabilmek...
Oulai torreiradan kat be kat iyi şuan üstad bunu nasıl görmezden gelebilirsiniz

yine dedigime geliyoruz

adam eskiden kötü diyen yok iyi oldugunda adamı en başta ben övüyordum zaten

mevcut formunda ortasaha aramamızın 1. sebebi kendisi bunu görmek gerekiyor

oulai yanına torreira falan yazacaksak boşa adam almayalım
Attığın golde bile hatayı Torreira da aramam. Evet o maçta iyi değildi de kim iyiydi? Bütün takım berbattı.

Levent Sane'ye geçit vermedi ama bu pozisyon üzerinden Torreira mı gömelim. Kaldı ki attığın pozisyonda o hakeme de az sövmedim, topla oyuncu kalıyor mal gibi.

Biz Torreira'nın yerine adam aramıyorduk bu arada o nerden çıktı anlamadım. Lemina/Torreira'yı yeri geldiğinde dinlendirebileceğin, 11 oynadığında sırıtmayacak bir adam alınsın diyorduk.

Torreira da artık benden bu kadar derse gidebilir, İcardi konusunda yazdığım gibi, güzelce vedamızı ederiz. Ama yerinin 1-2 transfer ile kolayca dolacağını düşünüp günde 10 kere sallayınca art niyet var gibi görülüyor.

İnş Torreira'nın Münih maçında yaptığı bu müdahaleyi de zamanında paylaşmamışsındır

Şunu yapabilecek adamlar o kadar azki ve biz birine sahibiz. Normalde o pozisyon goldü. Bildiğin gol ve adam golü direk kesmiş. Dahası bunun gibi bir sürü var yaptığı. Bunlardan bahs ediyodum iyi oldu paylaştığın rengo. Adam bunları rakip alanda orta sahada ve kendi ceza sahasında her maç defalarca kez yapıyo işte. Toreiranın kıymetini bilmek lazım. Gerçekten müthiş bir oyuncu.

Attığın golde bile hatayı Torreira da aramam. Evet o maçta iyi değildi de kim iyiydi? Bütün takım berbattı.

Levent Sane'ye geçit vermedi ama bu pozisyon üzerinden Torreira mı gömelim. Kaldı ki attığın pozisyonda o hakeme de az sövmedim, topla oyuncu kalıyor mal gibi.

Biz Torreira'nın yerine adam aramıyorduk bu arada o nerden çıktı anlamadım. Lemina/Torreira'yı yeri geldiğinde dinlendirebileceğin, 11 oynadığında sırıtmayacak bir adam alınsın diyorduk.

Torreira da artık benden bu kadar derse gidebilir, İcardi konusunda yazdığım gibi, güzelce vedamızı ederiz. Ama yerinin 1-2 transfer ile kolayca dolacağını düşünüp günde 10 kere sallayınca art niyet var gibi görülüyor.
Torreira yerine adam aramıyorsak transferin anlamı yok boşa tartışıyoruz :D

Toreiranın kestiği ataklar toplar olmasa her maç kaç tane fazladan gol yeme ihtimalimiz olurdu. Adam her zaman pres yapıyo rakip orta sahaya. Timingleri mükemmel. Ceza sahası cizgisi cıvarında rakibi bozan tek adamımız rakip ceza sahamıza yerleşmiş durumdayken. Liverpool atl mad. vs acın izleyin nerelerde neleri kesmiş.
Burada kötüleyenler şu hataya düşüyo. Lemina ya bakıyolar bire birde rakibini perişan ediyo, koşuyo vs. ama göremedikleri şey Toreira o ara nerde. Acın bakın bakalım Toreira o an ne yapıyo. Rakibin planı var Lemina mücadeledeyken rakibin diğer bir kaç oyuncusu topu aldığı anda takımını pozisyona sokacak. Tahmin edin bakalım kim gidip o ara pası alıyo. Kim orda şok pres ile rakibin planını alt üst ediyo. Orta sahada rakibe durmadan dinamo gibi kim orta sahayı daraltıyo. İkili mücadelerde bir Lemina değildir. Ama kesicilik bu değil. İşte bunu anlamayanlar var. (Ki Toreira ikili mücadelede de fena değil) Kesicilik koşarak ve zamanlama ile olur. Bu doğru kullanıldığında en büyük savunma silahıdır. İşte takımda buna sahip tek oyuncu Toreira. Kötülerden biraz detaylı bakın lütfen. Futbolu fifa pes gibi gören arkadaşlara sözüm. O iki kişinin korumaya çalıştığı orta saha enine boyuna kaç metre ve kaç defa orda iyi zamanlama ile doğru yerde olup top kesebilir bir oyuncu bir düşünün derim. Toreira karınca gibi işliyo orayı. Kaç defa orda rakibin üstüne pas arasına koşular atıyo acın bu gözle izleyin birde ve kaç tane oyuncuda bu enerji var bir araştırın bakalım. Burda büyük emek Toreiranın yaptığı. Tabi görene.

Bir de sürekli önde pres yapıp it gibi koşan adam top kendi müdahale alanında değilken bile geriye Usain Bolt deparı atarak dönsün istiyorlar...

Gidenin yerine birebir aynisini yapacak topcu almak zorunda degiliz. Zaten boyle bir sey cok zor. Biraz degisiklik olur, ayarlarla oynarsin ama belli bir sistemin, taktigin varsa zaten cok siritmaz. O olmadigi icin yeni gelenin en iyi performasi verecegi bir sistem yaratmaya calisirsin.

İzleyeyim dedim, videonun adam yemekle uzaktan yakından alakası yok... 6 tane defansif aksiyon var. Birine bizim ligde muhtemelen penaltı verilir. İki tanesi basit standart her oyuncunun yapabileceği hamleler. 2-3 tane falan agresif müdahalesi var videoda... Videonun ağırlığı topla yapabildikleri üzerine...
muhtemelen bu adamın bu aksiyonları tüm sezondur ama bu aksiyonu tek macta yapan adam var

izle yorumunu bekliyorum rtaş

Juve en nesyri napcak ya

Yemin ederim osimhen gibi adamın değerini bilmiyoruz fbde olsa neler olurdu acaba

asprilla‘yi 10 no olarak düsündükleri belliydi

dolaysiyla sadece bir tane os alacaklar

bunu dogru secmeliyiz net, bu transferde yanilma hakkimiz yok

umarim dogru isim gelir ama bunlar beceremez

Geçti artık.
O gün hava bizi aleyhimize idi ve rakip Osimhen yok diye psikolojik olarak üstündü sonra o gazla iyi pres yaptılar ve karşılık veremedik.
Bitti artık.
Bir maçı, o gün gününde olan her takım kazanabilir.

Biz nasıl ki denk getirdik ve Liverpool'u (daha iyi ve doğru oynayarak) yendik ise, Fb de denk getirdi ve bizi yendi.

Bu kadar basit. Üzerinde çok durmamak lazım. Dersleri çıkartıp, daha değerli olan lig yarışında, ipi göğüslemek lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt