Transfer Nöbeti #5 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Real Madrid'e transfer yapmıyoruz ya... En en üst düzey elit 10 numaralardan birini almamız gerekmiyor yani... Almada olmaz Malmada olur... Mertens bırakma kararı verdiğinden beri doğru dürüst planlamayla araştırıyor olsaydık minimum 20 tane falan alternatifimizin hazır olması gerekirdi şimdiye... Ha diyeceksin o listede alt sıralara indikçe tutmama riski büyür vs... Asprilla çok mu garanti oyuncu?? Kiralık bulsaydık 10 numarayı da...
Geçen sene basbas bağırdık tescillilerin lyonla maçı olduğunda. Mikatadzeyi değil cherkiyi izleyin bize o lazım diye. Hatta o ara ismi de yazılmıştı. Parayı ona basacaktik. Bugün mahvetti dokuyla bizi. O zaman için 24 falan istiyordu lyon.

Biz ne kadar transfer yaparsak yapalım. Sorunlar belli.

1- İstikrar. Kimi alırsak alalım oyuncularımızda istikrar yok. Bir iki maç çok iyi oynayan oyuncu sonra haftalarca formsuz oluyor. Özellikle Yunus, Barış ve Sara buna en güzel örnek.

2- Oyunu çok yavaş oynuyoruz. Top Uğurcan-Sanchez-Sallai-Sanchez-Uğurcan-Apokerim-Jakobs-Lemina-Toreira-İlkay arasında defalarca gidip geliyor. Rakip de rahat rahat hücum oyuncularımızı markaja alıp bekliyorlar.

3- Beklerin hücuma katkısı yok. Bizim bekler yerden havadan isabetli orta yapamıyor. Hızlı değiller. Top sürme kabiliyetleri sınırlı. Genelde topu ya aldıkları stopere geri veriyorlar ya da markajdaki Sane ve Barış'a verip bekliyorlar.

4- Orta sahanın oyunu yönledirme ve hücuma katkı sorunu. Toreira-Lemina-Sara-İlkay dörtlüsünden kim oynarsa oynasın hücuma katkıları çok az. Bu dörtlünün gol-asist katkısı çok az. Topu rakip sahaya taşırken Uğurcan-Sanchez-Sallai-Apokerim-Jakobs arasında defalarca top dolaşıyor. Ama orta sahamız topu almak yerine rakip orta saha arasında kayboluyorlar. Topu alsalar bile geri veriyorlar. Topla dribling, adam geçme özellikleri yok denecek kadar az.

S.liginde ilk 24'e giren takımlar arasında en az gol atan 2.takimiz..Monaco'nun 8 golü var biz 9 atmışız..

Son 4 maçta sadece 1 gol attık.. Onu da kendi kalesine attı rakip.

Attığımız 9 golün 3 tanesi penaltı,1 tanesi rakibin kendi kalesine attığı gol,2 tanesi savunmaya baskıyla rakiplerin yaptığı çok ekstra atılmış 2 gol..

Organize diyeceğimiz sadece 3 gol var..Bodo maçı ilk gol,ajax maçı ilk gol,frankfurt maçı ilk gol..

Ligde de büyük maçlarda gol atamıyoruz..3 büyük maçta 2 golümüz var sadece..

Bu takımın hücum verimliliği maalesef yeterli değil.. Hem üretimde hem de pozisyon bitirmede çok büyük sorunlarımız var..Insallah lang iyi çıkar da bir nebze rahatlariz
Çok net bir teşhis.İleride Çok ciddi şutör eksikliğimiz var.Yaratıcı oyuncu eksikliği doğal olarak organize atak geliştirmedede ciddi sıkıntıilar var.Bize çok net hele özellikle lig için ofansif orta saha lazım.10 numaramı merkez orta sahamı artık ne haltsa.ama bakıyorum oraya 10 numarada oynayan sağ kanat alındı.Ne yapar bilemiyoruz.6-8 de lazım diyoruz.İsmi çıkanlarda hep bu tarz adamlar.İyice karıştı ortalık çorba oldu.bakalım kimler gelecek.

Chealsenin geri çağırdığı datro fofonayi kiralık verseler bize ligde oynasa

Geçen sene basbas bağırdık tescillilerin lyonla maçı olduğunda. Mikatadzeyi değil cherkiyi izleyin bize o lazım diye. Hatta o ara ismi de yazılmıştı. Parayı ona basacaktik. Bugün mahvetti dokuyla bizi. O zaman için 24 falan istiyordu lyon.

Yazın City'nin aldığı adam devrede bize gelmezdi... Onun diyaloğu pazarlığı çoktan başlamıştır... City'nin ilgisinden haberdardır herif... Takımı satsa kendi kabul etmezdi... Azıcık mantık yürütün yani... 2-3 sene önce belki olurdu... O da belki...

bodo da sıyaset taraftar aptalca ezelı rekabet falan denılerek alı cengız oyunları oyk rahat rahat kadro kurup sabredıyorlar. bızde bunların hıcbırı yok
bi de İngiltere İskoçya Almanya Benelüks İskandinavya buralar Akdeniz gibi değil

herkesin derdi top oynamak. millet takım tutmayı değil sporu seviyor tüm tribünler doluyor

herkes sporcu herkes profesyonel atlet. hakemler oyunu akıtıyor topçular oyun aksın istiyor

Ona da teklif yaptık. O dönem Fransa'dan Mikautadze, Cherki ve Gouri'ye teklif yaptık. Cherki direk PL'de büyük top 5 takıma gideceğim dedi gelmedi. Mikautadze'de Lyon'da kalacağım dedi gelmedi. Gouri de Marsilya'yı tercih etti.

valla Asllani bize çakılabilirdi tırsıyodum
iyi oldu

aslında pasörlüğü fena değil koşan da bi çocuk ama yetersiz
üstüne koyamadı

Çok net bir teşhis.İleride Çok ciddi şutör eksikliğimiz var.Yaratıcı oyuncu eksikliği doğal olarak organize atak geliştirmedede ciddi sıkıntıilar var.Bize çok net hele özellikle lig için ofansif orta saha lazım.10 numaramı merkez orta sahamı artık ne haltsa.ama bakıyorum oraya 10 numarada oynayan sağ kanat alındı.Ne yapar bilemiyoruz.6-8 de lazım diyoruz.İsmi çıkanlarda hep bu tarz adamlar.İyice karıştı ortalık çorba oldu.bakalım kimler gelecek.
Geçen senelerde Mertens iyi kötü o rolü oynuyordu. Klasik 10 numara mevkisi futboldan asla çıkamaz. Asprilla ne yapar bilmiyorum ama bize daha net bir 10 numara lazımdı

Real Madrid'e transfer yapmıyoruz ya... En en üst düzey elit 10 numaralardan birini almamız gerekmiyor yani... Almada olmaz Malmada olur... Mertens bırakma kararı verdiğinden beri doğru dürüst planlamayla araştırıyor olsaydık minimum 20 tane falan alternatifimizin hazır olması gerekirdi şimdiye... Ha diyeceksin o listede alt sıralara indikçe tutmama riski büyür vs... Asprilla çok mu garanti oyuncu?? Kiralık bulsaydık 10 numarayı da...
Real Madrid 'e yapmıyoruz ama sallıyorum 'Maldana' gibi uyduruk birini getirsek ikinci maçtan çöp ilan edilir bunu kim getirdi diye millet saymaya başlar.

O mevki zor mevki ve yetenek gerektiren özel oyuncuların oynadığı bir pozisyon. Sen bu takıma rastgele birini getirme şansın yok.

Üstelik 2+2 kontenjanımız varken Noa alındı ilk olarak, burada 1+2 kaldı. Orta saha için büyük ihtimalle kalan +1 için ayrıldığı için kalan +2 genç oyuncu oluyor.

Sonuçta listede gençlerden oluşan bir kaç tane oyuncu arasında Almada ve Asprilla varmış yani olaya öyle bakıyorum. Burada çalım atma, hız ve drippling yeteneği olanlara bakılmış belli ki.

Zaten scout işi veya önceden hazırlık falan yapılması yok bizde. O konuda fazla birşey beklememek lazım bunlardan.

Adam kadrodışı kalacakken bile gelmedi

Okan buruk dışında dünyada teknik ekibini geliştirmeyen başka bir hoca yok varsa söyleyin. En elit hocalar bile iki üç senede bir revize ediyor. Çok gereksiz ezberleri gereksiz inatları var sürekli ders almasını çıkarmasını bekliyoruz bu gidişle 2030 da belki istediğimiz oyun gücüne ulaşırız.
Galatasaray çok büyük bir kulüp

Bu kulüpte bazı işler hocaya bırakılmayacak kadar mühim

Bunu anlaması lazım yönetimin

Fakat taraftar tırt. Bir türlü bu gerçeği aktaramıyor yetkili mercilere

Fabian Ruiz çok iyi oyuncu. Bence dünyada en iyi 10 orta sahası arasına bile girebilir ama bizim orta sahaya level atlatır mı çok emin değilim. Formda bir Sara'ya kıyasla marjinal faydası çok da ekstrem olmaz bence...

3 senedir şampiyonsun, avrupada ilk 24 yaptık biraz sevin mutlu ol şükret. Bu takım buraya 13. lükten geldi. Her takıma her sene transfer yapılıyor, transferlerin tutup tutmaması teknik heyeti değil kulubu bağlar adam gibi transfer ekibi kursunlar. Biz ne kadar harcıyorsak ligdeki rakibimiz o kadar harcıyor.
Şampiyonlar ligindeli rakiplerinin harcadıklarını hiç saymıyorum
Buradaki çoğu kişinin ben lig başarısını artık birinci öncelik olarak gördüğünü düşünmüyorum . Çoğu kişinin beklentisi Avrupa da başarılı olmak . Eğer tek hedef her sene Türkiye liginde şampiyonluk olacaksa, evet Okan hoca en mantıklı tercih olur . Ama tekrar Avrupa da bir kupa hayal ediliyorsa , 4 senedir o hayali kurduran bir teknik heyetimiz olmadığı da aşikar . Öyle bir taktik plan yaptı ki , şu maçı da tek başına Okan hoca aldı diye hatırladığım Avrupa maçı bir elin parmaklarını geçmez

Ben Okan hocanın düşmanı değilim ve başarılı olmasını isterim ama Avrupa da bana o güveni pek vermiyor maalesef

Real Madrid 'e yapmıyoruz ama sallıyorum 'Maldana' gibi uyduruk birini getirsek ikinci maçtan çöp olan edilir bunu kim getirdi diye millet saymaya başlar.

O mevki zor mevki ve yetenek gerektiren özel oyuncuların oynadığı bir pozisyon. Sen bi takıma rastgele birini getirme şansın yok.

Üstelik 2+2 kontenjanımız varken Noa alındı ilk olarak, burada 1+2 kaldı. Orta saha için büyük ihtimalle kalan +1 için ayrıldığı için kalan +2 genç oyuncu oluyor.

Sonuçta listede gençlerden oluşan bir kaç tane oyuncu arasında Almada ve Asprilla varmış yani olaya öyle bakıyorum.

Zaten scout işi veya önceden hazırlık falan yapılması yok bizde. O konuda fazla birşey beklememek lazım bunlardan.

Asprilla da "Maldanda gibi uyduruk biri" değil mi kağıt üstünde? Hele 10 numara için? Aynı şey olmadı mı yani zaten?

Galatasaray çok büyük bir kulüp

Bu kulüpte bazı işler hocaya bırakılmayacak kadar mühim

Bunu anlaması lazım yönetimin

Fakat taraftar tırt. Bir türlü bu gerçeği aktaramıyor yetkili mercilere
Kesinlikle. Kulübün az çok belli bir oyun planı olur ve bu yönde kısa vadeli ya da uzun vadeli oyuncu transfer edilir. Hoca okan ya da başkası olsun. Gelenek haline gelmeli. O zaman Galatasarayın kuruşu heba olmaz

Ulan biz değil rakiplerimiz güçlendiriyor orta sahayı...

Bu haberi gördüm ya yarın kurada A.Madrid geleceği belli oldu gibi... 2-3 senedir sürekli ilgilendiğimiz, adı bizle geçen adamı alıyorlarsa kesin onlar gelir kurada...

Juve'nin çıkıp adı daha çok bizle geçen birini alması lazım buradan dönmesi için... Pires de futbolu bıraktı, kim olabliir ki...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt