Transfer Nöbeti #6 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geriye dönük ödemelerin hiç birinde sıkıntı yoksa bunlar Zaniolo ve Boey'in taksitleriyle çerez parasına oyuncu bakıyor demektir. Doue için 7-8 istiyorlarsa o parayı 5 taksitte verelim gibi şeyler deniyorlar muhtemelen. Doğru dürüst para çıkarmazsan adamlar güvenip oyuncu vermez. E. Timur bu işi büyük ölçüde beceriyordu
Sözde Zaniolo'dan 6.4 m euro geldi dimi onu bile kullanamıyoruz üstüne 1.6 m euro koyup Mctominay'e 8 m euro teklif ediyoruz utanılacak haldeyiz.

Hocam büyük ihtimalle benim yazdıklarima söyledin. O yüzden baliklama atliyorum kusuruma bakma.

2 senedir bireysel yeteneklerin ön plana çıkmasıyla işi götürüyoruz. Özellikle son senemizde Barış Alper, ziyech mertens ve tabiki icardi altın değerinde puanlar getirdiler. Ben sistem sayesinde başarılı olduğumuzu düşünmüyorum açıkçası. Şanssız olduğumuz konu toplarimizin direkten dönmesi. Şanslı olduğumuzu konu kötü oynadığımız puan kaybi geliyor diye alarm verdiğimiz maçlarda birinin çıkıp golü atması.

Sistem takımında veya takımlarında diyim izlerken o adamların bir şekilde bişey yapacağını hissediyorsun. Ben city i izlerken birazdan atarlar bilemedin 15 dk ya kesin diyebiliyorum. Çünkü oyun onu gerektiriyor. Veya kuzeyden bir takımı gördüğümde misal Kopenhag deplasmanimizi örnek vereyim. Sittin sene gol atamayacağımız kabak gibi ortadaydi. Bizim kaliteli oyuncular sağolsun işi götürdü.

Ha bu arada Okan hoca bir sey yapmadi diyecek kadar hadsiz değilim. Tabiki hocamizda derbilerde olsun geldiğinden beri rakibi çok süzüyor ediyor ama oyun planinin çözüldüğünü ve sistemin eskisi kadar randimanli çalıştığını düşünmüyorum.

Bazen çözüldüğün zaman yeni bir sistem gelistirmen gerekir.

Sana çok basit bir soru: satrançta sürekli aynı hamlelerle seni yenen rakibine 10. Karşılaşmada eskisi kadar kolay yenilir misin? Veya gerçekten bu sefer yenilir misin?

Sordugun soruya cevap olarak sunu diyeyim

Yazdigim yorum da zaten belirttim bunu

Sistemi gelistirmeye calisan bir hoca var

22-23 sezonundan bu döneme baktigimizda sistemin gelistigini görebiliyoruz,bunu rakamlarla da ispat edebilirim

22-23 sezonunda rekorlar kirildi sampiyon olduk,gectigimiz sezon ise kendi rekorumuzu gecerek sampiyon olduk bu da demek oluyor ki gelisim saglamis takim

Ve cl de cok iyi bir performans sergiledik sanssiz bir sekilde elendik

Avrupa liginden ise sag bek ve sol bek eksikliginden dolayi elenmek zorunda kaldik

Bu yüzden diyorum ki basarili giden bir sistemi gelistirmek yerine tamamen yikalim yeniden farkli seyler deneyelim demek bana göre yanlis

Basarisiz olacagina dair sinyaller almaya baslarsin mesela oyun olarak isik vermezsin veya ligde 6 puan geriye düsersin ozaman dersin ki gelistiremedik farkli seyler deneyelim ama bir hazirlik macindan yola cikarak biz bittik sistem cürüdü demek ne kadar dogru bunu zaten yakin zaman da görecegiz

Sağ ve sol beksiz Prag maçlarını oynattıranlar suçludur. Yine yarım yamalak kadro bırakacaklar. Eli ayağı düzgün kaliteli adamları yollasalar bile bunlar oyuncu almaz veya alamaz. Dişe dokunur adamları en azından baskı yapıp yok parasına sattırmamak lazım
Yalan yok elendiğimize çok üzülmemiştim hatta kupadan elendiğimizde de sevinmiştim bir gerçek vardı ki geçen sezon bizim kadro devre arasındaki planlamadan sonra tek kulvarı zar zor götürürdü özellikle Şubat sonrası devam etsek şampiyon olamazdık.

Kuşlar 5-2 den ötürü gelmiştir.
Kendileri admira walker diye bi takimla berabere kalip ,karagumrukden bile geride hajduk splite yenildi.biz stopersiz,sagbeksiz ve kalecisiz çıktığımız maçlarda iyi ekiplere karşı ki(duseldorf iyi takım 2.ligde de olsa) sayısız pozisyona girip yenildik.abdulkerim,nelson,davinson,muslera,icardi,baris,kaan ayhan,kerem,ziyech,yunus,emin,sagbek ve 8 olmadan maclara çıkıyoruz.ali turap bile milli takımda anasını satayim

Haluk perşembe günü bir halt belli olmazsa ne uyduracak acaba :asd:
Transferdeki beceriksizliğin sorumlusu Haluk Yürekli değil ki. Transfer yapamayan ve iletişim kuramayan adamların beceriksizliği. Haluk Yürekli haber çıkmıyorsa niye yayın açıp yalan yanlış şeyler söylesin? Dönem açıldığı günden beri skandal söylemlerle yönetim kendini rezil etmekte.

Sordugun soruya cevap olarak sunu diyeyim

Yazdigim yorum da zaten belirttim bunu

Sistemi gelistirmeye calisan bir hoca var

22-23 sezonundan bu döneme baktigimizda sistemin gelistigini görebiliyoruz,bunu rakamlarla da ispat edebilirim

22-23 sezonunda rekorlar kirildi sampiyon olduk,gectigimiz sezon ise kendi rekorumuzu gecerek sampiyon olduk bu da demek oluyor ki gelisim saglamis takim

Ve cl de cok iyi bir performans sergiledik sanssiz bir sekilde elendik

Avrupa liginden ise sag bek ve sol bek eksikliginden dolayi elenmek zorunda kaldik

Bu yüzden diyorum ki basarili giden bir sistemi gelistirmek yerine tamamen yikalim yeniden farkli seyler deneyelim demek bana göre yanlis

Basarisiz olacagina dair sinyaller almaya baslarsin mesela oyun olarak isik vermezsin veya ligde 6 puan geriye düsersin ozaman dersin ki gelistiremedik farkli seyler deneyelim ama bir hazirlik macindan yola cikarak biz bittik sistem cürüdü demek ne kadar dogru bunu zaten yakin zaman da görecegiz
Ben hazırlık maçını hiç sallamiyorum isterse 10 yesinler. Adı üstünde hazırlık maçı. Köy takımı bulup her gelene 10-15 atan bayern gibi de hazırlık maçı yapabilirdik. Bu bir kıstas değil. Ben sezonun son çeyreğinde hafiften hissettim bu durumu açıkçası. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye'ye gelmiş en çalışkan hocalardan birinin Okan Buruk olduğuna kefilim. Ama sanki bazı takıntıları onun hızlı gelişimine engel olacak gibi hissediyorum

Transferdeki beceriksizliğin sorumlusu Haluk Yürekli değil ki. Transfer yapamayan ve iletişim kuramayan adamların beceriksizliği. Haluk Yürekli haber çıkmıyorsa niye yayın açıp yalan yanlış şeyler söylesin? Dönem açıldığı günden beri skandal söylemlerle yönetim kendini rezil etmekte.
Bence süre vermemeli yakın zaman falan demeliydi reis

Katilmadigim yorumlar var

Iki senedir basarili olmus bir sistem var ve bu sistemi gelistirmek isteyen bir hoca var

Ama sistemin degismesini gerektigini söylüyorsunuz

Pep pas oyunu ile basarili oluyor ama artik yeter gecis oyununa dönmesi lazim demek ile ayni bence

Pep kendi oyununu farkli varyasyonlar ile gelistiriyor ve tabiki yeni transferler ile gücleniyor

22-23 sezonu ile gecen sezonu karsilastirdigimiz zaman sistem ayni oyun düzeni ayni ama farkli varyasyonlar vardi oyun kurulumunda mesela

Hatta iki bayern macinda oyunumuzu cl de ilk 8 seviyesine cikaracak kadar gelistirdik

Sanki iki sezondur bir baskasi basarili oluyormus gibi bir hava’nin olmasi kesinlikle yanlis

Eksiklerimiz tabiki var mancity’nin de var ki cl finaline kalamadilar her takimin var

Ama basarili olmus bir düzeni tamamen yikalim yok edelim farkli seylere gecelim demek bana göre yanlis
Sistem geliştirmek için Türkiye ligine 8 milyon maaş isteyen adamları istiyor hoca. EPL takımı olsak neyse. Ama Türkiye liginde eski EPL oyuncularıyla sistem kurmaya çalışması akıl dışı.

Gerçekten sistem hocası mı? Mentör hoca mı? Yoksa daha çok oyuncuların bireysel yetenekleri üzerine mi çalışıyor? Bence O. Buruk oyuncu kalitesine bağlı olarak oyun geliştiren bir hoca. Oyun kalitesi olarak hiçte öyle izlenilesi bir takım falan değiliz.

Bayern maçlarını örnek göstermek oyun sistemi var demek için yeterli değil. Oyun sistemi demek istikrar demek. Ligde istikrarlı top oynamıyorsun.

O. Buruk’un oynatmaya çalıştığı oyunu bir çok takım yapıyor. Ama adamlar takım planlamasını da ona göre yapıyor. Okan Buruk Batshuayi’yi Mertens gibi oynatırım falan diyor.

doue...sanchez....nelsson/abdül...köhn
.........................torreira............................
.........wendel/mertens.....tomy..............
baris/ziyech.........icardi......kerem/zaha

Ali size hem fizik gücü hem teknik kapasitesi yüksek olan kadro.

Ben hazırlık maçını hiç sallamiyorum isterse 10 yesinler. Adı üstünde hazırlık maçı. Köy takımı bulup her gelene 10-15 atan bayern gibi de hazırlık maçı yapabilirdik. Bu bir kıstas değil. Ben sezonun son çeyreğinde hafiften hissettim bu durumu açıkçası. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye'ye gelmiş en çalışkan hocalardan birinin Okan Buruk olduğuna kefilim. Ama sanki bazı takıntıları onun hızlı gelişimine engel olacak gibi hissediyorum

Senin görüsündür bu saygi duyuyorum

2 sezon üst üste rekorlar kirarak fenerin dört koldan kollandigi bir düzen de sampiyon olan bir hoca ve cesur bir futbol oynatiyor

Bu yüzden saygiyi hak ettigini düsünüyorum Okan hoca’nin

Senin yazdiklarinda bir saygisizlik yok bu arada böyle yazdim diye o tarz bir anlam cikarma ben genel anlamda saygiyi hak ettigini düsünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt