Anladım hassasiyetlerini ama konudan çok sapıyoruz. O yüzden tartışmayı sündürmeden cevap vermeye çalışacağım.
Bu son dönemde özellikle benim hassasiyetlerim bu konular üzerinde değil. Ben sana belki çok tuhaf gelecek ama Gazze'de olanlar, bütün dünyanın gözü önünde yapılan soykırım meseleleri bu kadar gözümüzün önündeyken, bu gibi meselelere karşı benim hassasiyetim binde bir oranında. Bir tarafta bebekler parçalanırken ben birisinin cinsel tercihleri üzerine ya da sosyal cesareti üzerinden özel bir hassasiyet üretemiyorum. Senin gibi hissedemiyorum yani. Geçen gün Rusya'da havaalanında gördüğüm rezillikten sonra ben bu meseleden asla bu şekilde bahsedemem. Benim tartım bu şekilde çalışmıyor.
Empati kurmaksa mesele, burada benim kadar empatik insan çok azdır. Sokaktaki bir kedinin, köpeğin, anlamsız yere bir böceğin bile öldürülmesinden, zarar görmesinden aşırı rahatsız olan biriyim. İçi acıyan biriyim, laf olsun diye söylemiyorum bunları. Sokakta ilgilendiğim bir kediyi kaybettim aylarca kendime gelemedim. Ama bu konuda herhalde hiçbir zaman benim böyle hassasiyetlerim olmayacak. Sosyal iradeyse, cesaretse eğer benim böyle cesaretlerim de yok, iradem de yok. O konuda arkadaşı tebrik ederim. Ama bir düzeltme de yapayım, yaptığı dansları herhangi bir erkek de yapsa bu ne saçmalıyor derdim. Aşırı estetik yoksunu duruyor, bu da benim kendi fikrim. Ama konu bu değil zaten benim için, Fenerbahçe'nin bu tuhaf organizasyonu yapmış olması. Konunun içinde Fener olmasa zaten buraya hiç koymazdım bile.
Kısaca görüşlerine saygım var ama benim hassasiyet terazim çok farklı.