Transfer Nöbeti #6 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
htalks kanalında fb ve bjkli yorumcular haklarımızı savunurken taraftarımız olduğunu iddia eden hilmi denen herif çalhanoğlu gelsin diye kendini yırtıyor
O dombilinin kapasitesi sana da düşük gelmiyor mu. Birkac kere izledim konuşulanları anlaması biraz zaman aliyor. Avrupa kura çekiminde izlemiştim capraz eşleşmeleri anlaması 45 dk sürmüştü. Sonra ben ne izliyorum lan diyip kapattım bir daha da izlemedim.

O dombilinin kapasitesi sana da düşük gelmiyor mu. Birkac kere izledim konuşulanları anlaması biraz zaman aliyor. Avrupa kura çekiminde izlemiştim capraz eşleşmeleri anlaması 45 dk sürmüştü. Sonra ben ne izliyorum lan diyip kapattım bir daha da izlemedim.

makarası sarıyor yoksa en çok bildiğini iddia eden ukarakullukçu bile buradaki ortalama bir üyeden çok bilmiyor. Ki zaten konu futbol ya ordinaryus olsan ne.

Kiralık degilde almis olsak Osimheni bu sene ve hakan gibi olaylar olsa yaz basinda da takım kaptanimiz çıkıp sallasaydi Helal diyecektin şimdi sallama adama yav lautaro hakli orada kendi açısında :asd:

benim için kimin haklı olduğunun bir önemi yok

hakan gelecek samet nalbant gidecek

Söylediklerinde sonuna kadar haklısın ama Hakanı K.Demirbay muamelesi yapamazsın.Yedek oturtamazsın.Bana kalırsa 10 numarada oynatamazsın.
Ortasaha tandemine bukadar paraya gerek varmı dediğim gibi bizim Wirtz tarzı oyuncuya ihtiyacımız var.Hakan paşa paşa yedekte oturur asla dert etmez ,fiyatıda uygun dersen buyursun gelsin.Ama öncelik sağlam bir 10 numara Sevgili Tuna.Para böyle bir oyuncuya yatırılmalı.Mesela Leipzig'in aldığı Xavi Simmons. Hakan hatırı sayılır bir paraya gelecek eğer gelirse. Unutma.Torreira nın leminanın yedeklenmesinde hemfikir olduğumuzu zaten biliyorsun.Olmazsa olmaz.
Ya diyorum ya ortalama olarak 2500 dakikanın üzerinde her birini oynatabiliyorsun 4 oyuncuya da sırayla yada maç içinde değiştirmeli şekilde oynatarak sadece 2 tane 90 dakika az oynatıyorsun.
Ş.ligi maçları çok zor geçecek. Bunun dönüşleri ayrı bir zor çok kırılma noktası var 4 günde bir maç var şubat ayında. 15 günlük bir ara 7 güne çıkıyor maçlar sonra 1 set daha. Olası ş.liginde tur atladığında sürünürüz.

Torreira ve mertensin ilk devrenin sonundaki halini düşün.
Berkanı işin içine os olarak sokamıyorsun. 3 tane adamla devam edemeyiz bize ne olursa olsun zaten en az bir os gerekiyor.
Berkan bu sene merkez orta saha 362 dakika oynamış. toplamda 1500 dakika maça çıkmış tüm kulvarda.

Torreira tüm kulvarlarda 48 maç 4100 dakika oynamış(ort 85 dakika), sara 45 maç 3470.

Lemina 12 maç oynamış ligde 800 dakika yapmış.

800 dakika demirbay-300 dakika berkan. Bunları hakana versen zaten 1100 dakika ile başlıyor. Diğerleri de 10 dakika az oynatırsın en azından ligde diri kalırız.
Bu sene torreiranın ikinci devredeki artışının tek sebebi lemina var diye enerjisini daha verimli kullanması. Bu bile denkleme 4. bir sağlam adamı soktuğumuzda ne ile karşılaşabileceğimizi gösteriyor bize.

Keza sara 10 numaraya kayar oynar leminayı arada merkez stoper oynatıp oyun kurdurursun. Sara kanat bölgesinde 15-20 dakika şans verebilirsin.

Yani özetle 2yada 3lü os oynayacağız nasıl olacak diye düşünmemek lazım. İddia ediyorum hem performans artışı yaşarız hemden.

Bu arada unutmadan şu dakika dünyanın en iyi oslerinden birisi olan vitinha ligde 2000 dakika oynamış torreira 2700, doue 31 maç 1732. Kvara italya ve fransa toplam 2100 dakika.
Biz torreirayı maraba gibi kullanıyoruz. Ayrıca lemina yerine maç maç torreira da kesilebilir.

Ligi son maç 2. olup ş.liginde de 2. olan interin as oyuncu hakan ligde 1963 ş.liginde 834 dakika oynamış.

Ortalama ligde 2000-2200 dakika üstü oynayan her oyuncuyu deli gibi kasmış oluyoruz. Acilen bu işten vazgeçmeliyiz. Her oyuncunun biraz dinlenmeye ihtiyacı var.

* h. çalhanoğlu da aynı osimhen gibi, sane gibi w-class bir oyucudur. dolayısıyla gelme ihtimali varsa, acun'un osimhen için dediği gibi "kimin yerine oynar" vs demezsin, alırsın.

* gs, 34 lig + 8 cl + 3 kupa + 1 süper kupa olmak üzere (garanti) 46 maç oynayacaktır. turnuvalardaki ilerleme durumuna göre 50-55 maç civarına çıkabilir bu sayı. (+ oyuncuların milli maçlarını da eklersek, çok rahat 60'ı bulabilir çoğu oyuncu).

* bu 55-60 maçın tamamında lemina ve torriera ikilisinin oynayamayacağı aşikardır.

* gs orta saha rotasyonu, torr-lem-sara üçlüsünden sonra 4. opsiyonda direkt berkan kutlu seviyesine düşmektedir.

* çalhanoğlu yerli oyuncudur.

* çalhanoğlu lider oyuncudur.

* yurt dışı + gurbetçiler üzerinde zaten ezici bir üstünlüğü olan gslı taraftar sayısına pozitif etkisi olacaktır.

* evet gs'ın en güçlü bölgesi orta saha gibi görünse de, yukarıdaki koşulları objektif ve takıntı yapmadan sakince irdelediğimizde, çalhanoğlu'nun gs'a UYGUN MALİ KOŞULLARDA transferi ÇOK İYİ OLACAKTIR.

geçen sene derrick köhn'ü alacağımıza bu adamı almalıydık.

Seneye 5 milyon opsiyonlu kiralarız. Uzun bacaklı admın premier ligde yapabilmesi mümkün değil hele bek ise. Westham gibi kafana bacaklı bir kulüpte sezonun 1/3ünü sakat geçirecektir.

Hilmi en okancidan daha okanci yav sende tam tersi şimdi bunu demen şasırttı :asd:

😂

futbolcu konularında aynı düşünüyoruz hilmiyle genelde

bir iki falsosu olabilir

ayriyeten bir gslinin okanı iyi hoca sanması absürd birşey değil ben hayatta yargılamam (onların yaptığının aksine
çok kötü hocada değil sonuçda arada bir hocalık sanatını icra ediyor ama edene kadarda bize zulum yaşatıyor

bu zulum dönemleri bana özellikle çok batıyor ve bunu dile getiriyoruz

sonuçda herkesin ortak amacı gsnin iyiliği

daha iyi bir hoca olmak varken niye uğraştırıyorsun

mesela yardımcı hocaları
getirsene dünyanın heryerinden en iyileri niye bursasporun şekersporun hocalarını getiriyorsun
kendine zarar

niye mesela kankinin oğlunu bize futbolcuymuş gibi pazarlamaya çalışıyorsun kendşne zarar

niye ortasahanın önemini özellikle avrupada idrak edemiyorsun kendine zarar

Bu jelert'e hiç teklif yok mu kardeşim ya şu çocuktan erken çıkmamız lazım aynı şekilde cuesta da öyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt