Transfer Nöbeti #6 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öyle haberler hiç çıkmadı. Zaniolo İtalya milli takım oyuncusuydu. Aston Villa'ya giserken maaşı biz ödemiyorduk orada satın alma şartı kolay denmişti onun daha sonra zor olduğu ortaya çıktı o noktada kandırıldık diyebiliriz. Atalanta'da da maaşının 1 mülyon civarını biz kalanını Atalanta ödeyecek şeklinde idi, Fiorentina'da istiyordu hatta biz oraya gitmesini istedik CL yüzünden Atalanta'yı seçmişti diye hatırlıyorum ben.

Ya nasıl hiç çıkmadı, sen görmemişsindir diyeyim o zaman, biz de işkembeden sallamıyoruz. Senin maaşını alan takımların ödediğine dair çok güvenilir yerlerden, açık açık öyle olduğu söylenmiş şekilde, gösterebileceğin kaynak var mı? Yoksa sen de benim gibi transfer sırasında sosyal medyadan falan okuduklarını mı söylüyorsun? Mesela Atalanta'ya kiralarken 1m'u bizim ödediğimizin kaynağı tam olarak neresi? O dönem biraz meşguldüm, transfer gündemini çok detaylı takip edemedim ben...

Ranieri Empoli’deki stoperin gelmeyecegini soylemis. Nelsson’u alirlar simdi. Transferin son gunu Roma’nin lehine olan sartlarda anlasip yollariz gibi.

lemina dahil 8 transfer lazım
transferleri şöyle açıklamalıyız:

1738539315939.webp

Nelsson'u 12'den az bir fiyata o şerefsizlere verirsek yazıklar olsun.

Verona'dan sağ beki indirelim. Lemina gelsin, bir de stoper lazım artık onu da Lille'deki canavarı getirip çözelim.

Yeter yorulduk valla şu dönem bitsin de önümüze bakalım.

lille cl'de devam etmiyor mu,, as stoperini niye bize versin?

Bence kariyerleri aynı değil. O yüzden diyorum "toplam bonservis" hiçbir şey ifade etmez. Felix örneği toplam bonservis rakamının bir şey ifade etmediğini göstermesi için orada var. Kariyerlerini kıyaslamak için değil...

Fener de Talisca'ya saçma sapan paralar ödüyor zaten. Onun da maliyeti kabul değil ama adamı Arabistan'dan zaten ona yakın paraları alırken başka türlü getiremezsin. Adam neden orada kazanacağı paranın çok altına gelip oynasın? Talisca'nın maliyetinin o olması doğal yani ama Fener'in o maliyetin altına girmesi aptalca. Ama Türkiye'de istenen bir oyuncu diye, popülist amaçlarla gidip aldılar ve aptallık ettiler bence...

BJK'nın Rafa Silva maliyetinin detaylarına hakim değilim. 28m'un detaylarını açarsan ne kadar normal, ne kadar değil yorumlayayım. Tahmini vergileri, menajerlik ücretlerini, bonusları falan dahil eden bir rakam mı o mesela? Yoksa sadece maaş ve imza parası falan mı? Ama resmi rakamlar olsun, yoksa bizim de açıkladığımızla ödediğimiz aynı olmayabilir mesela. Çünkü ayrı imaj hakkı sözleşmesi yaptığımızı (ve bunun da yasal olduğunu) Erden Timur söyledi geçen...

Şöyle hayal et bir de: Morata'yı şimdi 6m'a bonservisiyle almışsın ama sadece 1,5 yıllık sözleşme yapmışsın ve sözleşmede bir madde var, sözleşme biterken tek taraflı 2,5 yıl uzatma hakkın var ama bunu yapabilmek için Morata'ya ekstra 9m imza parası daha veriyorsun... Normal mi?
Beşiktaş Rafa Silva icin 10 milyon imza parası artı senede 6 milyon 3 sene boyunca.
Galatasaray Icardi icin 10 milyon bonservis artı senede 6 milyon 3 sene icin.
Morata'da Milan'dan net 5 milyon senelik alıyordu. Milan'dan oyuncu getirmek Arabistan'dan oyuncu getirmekten daha zor.
Morata'yi da ayni şartlarla alabilirdik ama bence 32 yaşındaki oyuncuyu 6 milyona 1.5 sene kiralamak, 10 milyona alıp 3 senelik kontrat yapmaktan daha mantıklı. 2 sene sonra 34 yaşına gelecek bir oyuncu icin 3 senelik yerine 1.5 senelik risk almış oluyoruz.

€3m kiralama ücreti €11m opsiyon uygundur bence Nelsson'da

yazık çocuğun o kadar emeği var gitmesini zorlaştırmayak

Bu sezonunun kalanının kadro planlaması adına, Morata+Kutucu üstüne minimum olması gereken:

- Bir tane çift yönlü, tempolu (ama defansif zaafı olmayan) çok net bir kanat bek (sağa da olur, sola da olur, iki kanatta birden oynayabileninden olursa müthiş olur)
- Lemina (alternatifi de yok gibi bir şey, çok mevkide oynayabilmesi, çabuk adapte olması, peşinen aidiyeti olması, mücadeleci isyan eden bir oyuncu olması vs bu transfer döneminde bulunmaz hint kumaşı yapıyor adamı)

Bu ikisi gelirse ben en azından en taban beklentiden fit olurum. Tabi Nelsson'u satmamış olmak kaydıyla bu. Tabi stoper alamamış olmak azıcık düşündürücü olur ama yine de makul stoper rotasyonumuz var ve Lemina da zorda kalınca oynayabilir. Apo-Sanchez-Kaan-Nelsson-Lemina-Metehan. Yani minimum olarak yeterli.

Üstüne bir de Nelsson doğru rakama satılır ve uzun vadede faydalı olacak baba bir stoper gelirse o zaman olması gereken olur. Nelsson satılmadan Emin Bayram kiralık falan gelirse o da makul olur...

Tek sıkıntı bu gelecek 3 transferden birini Avrupa'ya yazamamak olur. (biri Emin Bayram değilse)

Başka da transfere de ihtiyaç yok bunlardan sonra. Ha gelecek için başka adamlar alırsın onlar başka. Kaleci olur, 10 numara alternatifi olur ancak yukarıda saydıklarım yapılırsa BU SEZON İÇİN başka transfere acil ihtiyaç yok, elzem değil yani...

€3m kiralama ücreti €11m opsiyon uygundur bence Nelsson'da

yazık çocuğun o kadar emeği var gitmesini zorlaştırmayak
12 versinler direkt salalım. 1 kuruş altına satan haindir.

Atila Salai denen bidonu teröristler 12'ye sattı. Nelsson'un hakkı bu değil ama yapacak bir şey yok. Süreci hoca çok kötü yönetti.

Bu sezonunun kalanının kadro planlaması adına, Morata+Kutucu üstüne minimum olması gereken:

- Bir tane çift yönlü, tempolu (ama defansif zaafı olmayan) çok net bir kanat bek (sağa da olur, sola da olur, iki kanatta birden oynayabileninden olursa müthiş olur)
- Lemina (alternatifi de yok gibi bir şey, çok mevkide oynayabilmesi, çabuk adapte olması, peşinen aidiyeti olması, mücadeleci isyan eden bir oyuncu olması vs bu transfer döneminde bulunmaz hint kumaşı yapıyor adamı)

Bu ikisi gelirse ben en azından en taban beklentiden fit olurum. Tabi Nelsson'u satmamış olmak kaydıyla bu. Tabi stoper alamamış olmak azıcık düşündürücü olur ama yine de makul stoper rotasyonumuz var ve Lemina da zorda kalınca oynayabilir. Apo-Sanchez-Kaan-Nelsson-Lemina-Metehan. Yani minimum olarak yeterli.

Üstüne bir de Nelsson doğru rakama satılır ve uzun vadede faydalı olacak baba bir stoper gelirse o zaman olması gereken olur. Nelsson satılmadan Emin Bayram kiralık falan gelirse o da makul olur...

Tek sıkıntı bu gelecek 3 transferden birini Avrupa'ya yazamamak olur. (biri Emin Bayram değilse)

Başka da transfere de ihtiyaç yok bunlardan sonra. Ha gelecek için başka adamlar alırsın onlar başka. Kaleci olur, 10 numara alternatifi olur ancak yukarıda saydıklarım yapılırsa BU SEZON İÇİN başka transfere acil ihtiyaç yok, elzem değil yani...
son cümlen hariç %100 katılıyorum. son cümlene de sadece bir ekleme yapmak istiyorum müsadenle...

bir kaç post önce de yazdığım gibi, bence bir adet driblingçi+süratli kanat oyuncusu alsak hiç fena olmaz. yunus'a karşı güvenim bayağı sarsıldı benim son 2-3 haftada. barış'tan başka hiç verim veren kanat oyuncumuz yok gibi neredeyse. bir de yunus dışında dar alan becerisi olan hiç oyuncumuz yok malesef.

Şu önce sonra oynama stresi hala varsa bitsin bi zahmet.kac sampiyonluk görmüşsünüz,ayıp yani.

Muslera
Boyomo Davinson Abdülkerim
Trippier Lemina Sara Barış
Nkunku
Morata Osimhen

Günay
Kaan Metehan Berkan
Sallai Torreira Demirbay Jakobs
Yunus Mertens
Kutucu

Jelert​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt