Transfer Nöbeti #7 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu maliyetlere hatipoglu asla adam almaz

bi iş var

Cuesta ve Vitik arasındaki bana göre dağlar kadar gibi gelen açıkladığım fark sana objektif değil tamamen subjektif geliyorsa hayretle karşılarım. Yani Cuesta resmen düşüşteyim ve size uygun değilim, benden uzak durun diye bağıran donelere sahipken, Vitik elbette tecrübesi kısmen sınırlı ama sonraki adıma hazır genç ve çok şey vaat eden stoper gibi duruyor. Bu veriler de kısmi izlemeyle doğrulanır nitelikte bence.

Gelirlerse tabi ikisinin de vereceği katkıyı bilemeyiz, belki cidden (bana göre çok düşük ihtimal de olsa) Cuesta, Vitik'ten iyi oynayabilir. Bu ihtimal var. Ama bu mantıkla atıyorum Ali Akman da Mbappe'den daha iyi oynayabilir, ihtimal sıfır değildir. O zaman transferi zaten kura çekerek bile yapabilirsin.

Çok çok iyi işleyen scout departmanımız ve onunla çok koordineli çalışan, bu işlerden anladığına emin olduğumuz, planlama uzmanı sportif direktörümüz ve güvenilir yöneticilerimiz vs vs olsa ve adamlar transfer sezonunun son dakikası değil de daha erken makul bir zamanında "bu oyuncuyu izledik, iyi etüt ettik, alıyoruz" deseler o zaman açıp ya bu adamın durumu neymiş diye kendimiz araştırmayız, ya da baksak bile "bizimkilerin bir bildiği vardır" deriz. Ancak stoper almayı beceremeyince, son gün apar topar gözden düşmüş, kariyeri sınırlı ve fiziksel özellikleri ihtiyacımıza uymadığı apaçık, hakkında olumlu done pek olmayan, menajer önerisi olduğu ayan beyan ortada bir opsiyona gidip, bir de ederinden bile fazla vereceğimiz konuşuluyorsa o zaman da tepki gösteririz yani...
Asil mesele Cuesta yada Vitik'in alinmasida degil.
Transferin son gününe kadar neden beklersin ? Büyük takimlardan satmaya calisip satamadiklari bir oyuncuyu uygun bir fiyata almak icin yada kiralamak icin.
Cuesta, Vitik tarzı oyuncuları almak icin transferin son gününe kadar beklemezsin; çünkü kafası calisan bir kulüp oynattigi oyuncuyu yerine adam alamayacakken satmaz, satsada ederinin çok daha fazlasını ister. Bizim yönetim ise her sene ayni hatayı yaptıgı yetmiyormuş gibi transferin son günü birde Nelsson'u bedavaya kiraladı.

Jelert en azından sıçrama yapabilmesi gayet muhtemel, ya da biraz oynatsan en kötü hala potansiyelli diye aldığın fiyatın ciddi bir kısmına geri satabileceğin yaşlarda bir adam...

Cuesta eğer beklediğimizin çok üstünde bir performans vermezse sağa sola kiralayarak kontratı bitsin diye dua edeceğimiz bir adam olur muhtemelen.

Cuesta ve Vitik arasındaki bana göre dağlar kadar gibi gelen açıkladığım fark sana objektif değil tamamen subjektif geliyorsa hayretle karşılarım. Yani Cuesta resmen düşüşteyim ve size uygun değilim, benden uzak durun diye bağıran donelere sahipken, Vitik elbette tecrübesi kısmen sınırlı ama sonraki adıma hazır genç ve çok şey vaat eden stoper gibi duruyor. Bu veriler de kısmi izlemeyle doğrulanır nitelikte bence.

Gelirlerse tabi ikisinin de vereceği katkıyı bilemeyiz, belki cidden (bana göre çok düşük ihtimal de olsa) Cuesta, Vitik'ten iyi oynayabilir. Bu ihtimal var. Ama bu mantıkla atıyorum Ali Akman da Mbappe'den daha iyi oynayabilir, ihtimal sıfır değildir. O zaman transferi zaten kura çekerek bile yapabilirsin.

Çok çok iyi işleyen scout departmanımız ve onunla çok koordineli çalışan, bu işlerden anladığına emin olduğumuz, planlama uzmanı sportif direktörümüz ve güvenilir yöneticilerimiz vs vs olsa ve adamlar transfer sezonunun son dakikası değil de daha erken makul bir zamanında "bu oyuncuyu izledik, iyi etüt ettik, alıyoruz" deseler o zaman açıp ya bu adamın durumu neymiş diye kendimiz araştırmayız, ya da baksak bile "bizimkilerin bir bildiği vardır" deriz. Ancak stoper almayı beceremeyince, son gün apar topar gözden düşmüş, kariyeri sınırlı ve fiziksel özellikleri ihtiyacımıza uymadığı apaçık, hakkında olumlu done pek olmayan, menajer önerisi olduğu ayan beyan ortada bir opsiyona gidip, bir de ederinden bile fazla vereceğimiz konuşuluyorsa o zaman da tepki gösteririz yani...
Son paragrafta yazdığın çoğu şeye katılıyorum zaten. Benim yazdığım şeylerden yönetimi aklamaya çalıştığım hissi falan oluştu sende galiba. Öyle bir durum yok. Batırdılar her zamanki gibi toparlamaya çalışıyorlar işte. Bugün ne yapılırsa iyi oluru yazmaya çalıştım. İsmi geçenlerin arasında dağlar kadar fark yok. Sanki masada Van Dijk ve Samet Akaydın var ve biz Samet'i tercih ediyoruz gibi konuşuyor bir çok üye. Hepsi belli bir seviyede işte.

Gentin yedeğine 8M veriliyor burhanın yayınında bu tepki neden herkes scout diyorlar Marcao örneği veriyorlar. ulan Marcao geldiğinde kaç 21 22 miydi neydi 8'e de alınmadı bunlar yönetim yalaması olmuş engelledim youtube dan

Üçlüye geçtiğimizden beridir hoca hiç sağ ayaklı birini sol stoper denemedi. Dörtlü oynarken de neredeyse hiç yok. Demirbay bile stopere geçti eksildiğimizde.

Sol stoper bence de solak olmalı mümkünse ama evet denemedi, zaten skoru alana kadar rakip geri çekildiğinde yan stoperlerin yarı bek gibi ileriye çıkmasını istiyor genelde. Onun için de sol ayaklı olmak gerekli gibi bir şey. Cuesta da o yüzden solda oynamaz.

biraz bjk transfer haberlerine bakayım da moralim duzelsin

Bu adam kendi takımında neden oynamıyor ki, çok mu kötü?
Skills videosunu izledim, hızlı ve ilk müdahaleleri iyi gibi. Durarak oynayan Kaan yerine gayet iyi duruyor.
Bir diğer avantajı da Davinson la uyumu.
Umarım iyi çıkar.

Asil mesele Cuesta yada Vitik'in alinmasida degil.
Transferin son gününe kadar neden beklersin ? Büyük takimlardan satmaya calisip satamadiklari bir oyuncuyu uygun bir fiyata almak icin yada kiralamak icin.
Cuesta, Vitik tarzı oyuncuları almak icin transferin son gününe kadar beklemezsin; çünkü kafası calisan bir kulüp oynattigi oyuncuyu yerine adam alamayacakken satmaz, satsada ederinin çok daha fazlasını ister. Bizim yönetim ise her sene ayni hatayı yaptıgı yetmiyormuş gibi transferin son günü birde Nelsson'u bedavaya kiraladı.

Tabi ki öyle.

Gerçi Prag zaten 2 stoper almış, ikisi de sezon boyu Çek liginde banko oynamış genç stoperler. Elinde bolca stoper var yani. CL'den de elenmiş, sadece ligde ve kupada devam ediyor. Ligde de kopmuş gibi bir şey. Yani biraz kesenin ağzını açarsan satar aslında Vitik'i. Böyle örnekler de olabiliyor.

Ancak benim o mesajım Cuesta transferini oyuncuyu çok iyi izlememiş taraftarlar olarak isyan etmenin yanlış olduğuna dair başlayan tartışma için yazılmıştı. Her transfere isyan eden biri değilim. İlle süper kariyerli isimler aramıyorum, ille wonderkid olsun, çok pahalı olsun falan derdinde de değilim. Nadir isyan ederim. Oyuncuya dair olumsuz doneler bulamazsam, bakalım derim, nötr kalırım en azından. Ama Cuesta cidden çok sakat, çok saçma, çok büyük riskli ve sezonu riske edecek derecede yanlış transfer gibi duruyor bence. Onun nedenlerini anlatmaya çalışıyordum orada...

cuesta icime siniyo gibi

Şu burhancan eşeğini taşımayın artik.o kadar tepkiden sonr alınmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt