Transfer Nöbeti #7 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bence öyle üstat. oynadığımız oyuna uygun bir tanımlama.
direkt oynayacağız derken tonla top kaybı, topun peşine deli dana gibi koşup alan boşaltmalı pres, sürekli kontra riski, rakipte top sürebilen bir adam varsa delik deşik olma ihtimali
avrupada patlıyor ama ligde sonuç aldığı gerçeğini inkar edebilecek kimse yok elbette.

Bu kadar taktığına göre Eyüp'lü Luccas Claro Osimhen'e kafa topu vermediğinde neler düşünmüştün merak ettim şimdi.

Hatırlamıyorum. Vermemiş miydi? O yüzden ne düşündüğümü de hatırlamıyorum. Bizim uzun toplar ve ortalar da çok isabetli olmuyor. Belki ondandır. Çok da pozisyon bulduk aslında ama hiç mi vuramadı Osimhen 1-2 tane bile?

Eğer bu yorum bak 1.80'lik stoper Osimhen'e hava topu vermedi, demek kısa olması o anlama gelmiyor kafasında bir yorumsa saçma. Biz tamamen defansa odaklı, kalabalık ceza sahasını kapatan bir takıma hücum ediyorduk. Galatasaray defansı öyle değil, genelde geçiş hücumunda oluyor olanlar. Geçiş olmasa bile son dakikalar falan değilse 9-10 kişi defans yapar gibi alan daraltmıyoruz. Eyüp bize karşı onu yapıyordu. O zaman da oyuncular birbirine yaklaştıkça kafa vuracak, orta kesecek alanlar daralıyor. Şimdi maçın her detayına hakim değilim ama baktım Eyüp dörtlü defans oynamış, biz gol ararken dördü de alan daraltarak çakılıdır herhalde o alana. Orta sahalar da yaklaşmıştır sürekli. O kalabalığa orta açarsan defanslar çok avantajlıdır kafa toplarında. Oyunun oynanış şekilleriyle alakalı bunlar...

Ama çabuk gelişen bir topta, sen tam anlamıyla yerleşmemişsen, sağdan Tadic arka direğe Dzeko veya En-Nesyri'ye kestiğinde sen öyle alan daraltmış olmayacaksın, adamlar boşluğu gösterek koşu atacak zaten, oraya yetişmeye çalışan stoperin de 1.79'luk adam olacak. Kanat bekin de yerleşmiş de o arka direği ekstra kapatmış da olmayacak.

Korner golünü de takımın genel kısalığına kısalık katmasına yordum. Bizim 11'de uzun denebilecek Osimhen-Davinson-Apo olabilir en fazla... Fener'in kadroda Dzeko-Skriniar-Nesyri-minimum 1 uzun stoper daha, muhtemelen Mert Müldür, belki Amrabat, belki Talisca falan olacak... Cuesta'nın katılımıyla rakip kornerler bir tık daha tehlikeli hale gelecek yani.

en nesriden gol yemek ıstemıyorsak kanat bekleri işlerini iyi yapmalı

hertürlü vurur yoksa istersen van djik getir

Tamamen yerleşik savunma modunda olmadığımız bir anda geliyorsa o ortalar kanat bekimiz orada olmayacak, şimdiden söyleyebilirim.

395187.jpg

Name: Juanlu Sánchez
Current Team: Sevilla
Shirt Number: 26
Height: 186 cm
Nationality: Spain
Positions: Defender (Right), Midfielder (Centre)

ALLAAAAAAAAAH

juanlu sanchez mi

sonra ads macinda sol bek oynamis. fena degil.
sonra kasimpasa macinda sag bek oynamis. yine felaket. sag bekden uzaklastikca iyi oynuyor gibi.
Yav zaten recebe senin önerdigin adam bukadar olur diye yazmisim cuestanin yine böyle cikma ihtimali var demisim. Daha ne istiyon. Gelmis benle jelerti tartisiyor. Sanki övmüsüm gibi, acayip birseysin ekin ;D

Juanlu en potansiyelli İspanyol oyunculardan. Bu beceriksizler imkanı yok ikna etsinler

Yav zaten recebe senin önerdigin adam bukadar olur diye yazmisim cuestanin yine böyle cikma ihtimali var demisim. Daha ne istiyon. Gelmis benle jelerti tartisiyor. Sanki övmüsüm gibi, acayip birseysin ekin ;D
sag bek oynatilmadigi icin kotu demissin. sag bekte daha kotu diyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt