Transfer Nöbeti #7

Yahu aylardır bas bas bağırdık. Bu takımın miadı doldu dedik dedik dinletemedik. Bu takımın ilk 11'ine nokta atışı en az 5 transfer lazım dedik. Bu 5 transferin içinde yedek santrafor yedek stoper falan yok ha yanlış olmasın. Uğurcan ve Osimhen dışında kim satılsa üzülmeyiz dedik, dinletemedik.

Bu kadronun miadı aslında 2 sene önce dolmuştu. Bu takımın ve hatta bu hoca ve başkanın ömrünü uzatan faktör Victor Osimhen transfer mucizesidir. Bu transfer de ne hocanın ne başkanın ne de yönetimin eseridir, Gardi'nin uyanıklığının ve Erden Timur dönemindeki Gardi ile olan iyi ilişkilerin eseridir. 4 yıllık şampiyonluk döneminde takımın omurgasını kuranlar da bu adamlar zaten. Victor Osimhen, kiralık olarak da olsa prime döneminde kucağımıza düşmeseydi biz geçen sene şampiyon olamaz ve 5. yıldızı takamazdık. Mourinholu çobanispor 19. şampiyonluğunu, şaibeli olanla beraber sayarsan 20. şampiyonluğunu kazanmış olurdu. Ne hoca ne başkan kalırdı, böyle bir durumda Osimhen'in de bonservisini alamazdık zaten. Yeni başkan, yönetim ve hoca ile bu 4. şampiyonluğu aldığımız sezona başlardık ve sonu ne olurdu bilemiyorum. Mevcut başkan ve yönetimin gerçek anlamda tek transfer başarısı Leroy Sane transferidir ki ondan da istediğimiz seviyede katkı alamadık. Bu sene de rakibin cenabetliği dışında yine Osimhen ve Uğurcan farkı ile şampiyonluğu alabildik. Ligin son 2 ayında takım bas bas bağırıyordu zaten. Bu takım miadı dolmuş, yaşlı ve doymuş bir takım haline geldiğini, maç seçtiğini en aptal adam bile görüyordu.

Bu gerçekleri görebiliyor olmak için alim olmaya gerek yoktu aslında. Normal bir zeka bunu anlamak ve görmek için yeterliydi. Amma ve lakin ne taraftar ne hoca ne yönetim ne de Galatasaray kongre üyeleri bunu göremedi. 4 yıl üst üste gelen şampiyonluğun coşkusuna ve illüzyonuna aldandı. Böyle olmamış olsa Temmuz sonunda biz bunları konuşuyor olmazdık maalesef.

Ayrıca mevcut başkan ve yönetimin, yukarılardan bir yerlerden gelen baskılarla vitesi düşürmediğini de kimse aklında en ufak bir şüphe olmadan savunamaz. Yani bence bu bile net değil, o kadar acınası bir durum ki. Geçen sezon başında, çobanispor denen ahlaksız oluşumun Kerem transferini UEFA listelerine yetiştirebilmeleri için Galatasaray'ın izin vermesi gerekiyordu. Bütün camia sakın izin vermeyin dedi, 5 gün dolduktan sonra transfer edebilsinler ve UEFA listesine yazamasınlar dedi. Fırıldak Ali'nin Galatasaray'dan bir şey rica edecek yüzü olmadığı için yukarılardan birilerine telefon ettirip Galatasaray'a zorla izin verdirdi. Çobanisporlu muhabirler, yorumcular ve fenomenler de "Deveden büyük fil var" diyerek günlerce dalga geçtiler. Siyasilerden gelen bir telefonla koskoca Galatasaray başkanına o konuda boyun eğdirilebildiyse bu sene de transferde vitesi düşürün, biz şu takımın şampiyon olmasını istiyoruz demiş olabilirler. Bizim sinek ikili başkanımız da buna boyun eğmiş olabilir. Mevcut başkan ve yönetim varken bu yaşanmamıştır diyemiyorum, çok ama çok acı bir durum.

İşte tam da bu yüzden mevcut başkan ve yönetimle devam edilmemeliydi. Amma ve lakin bizim genel kurulumuz, kongremiz bu arkadaşları tek adaylı bir seçime sokarak kazandırdılar, aferin.
Ben devre arasından bu yana üstlerden bi yerden bir talimat geldiğini düşünüyorum devre arasından bu yana takıma işe yarar bosnervsili tek bir adam bile alınmadı başka bir izahı açıklaması yok bu durumun parasal bir sorunda olduğunu düşünmüyorum ayriyetten vazşyet bu olsa bile bu senenin sonundada şampiyon olacağımıza inancım tam bu iki maçlık yenilgi çok iyi oldu hocanınds biraz bile bile kadroyu çorba ettiğini düşünüyorum yönetimi köşeye sıkıştırmak için maç sonu açıklamasından da kısmen bu anlaşılıyor dilinin döndüğü kadar transferde topu yönetime attı Galatasaray’ın ölüsü bu iki hazırlık maçını yenerdi istese çok ciddi takımlar değil ama bu iyi oldu taraftarın da baskı kurması lazım

ya abi üstlerden ne talimat gelicek Allah aşkına bırakalım bu komplo teorilerini.Bizimkiler RE HA VET TE. zaten şampıyon oluruz kafasındalar.

Her sene biz şampiyon oluyoz, ona rağmen fener bizi her transfer döneminde çalım manyağı yapıyor.

Demek her sene şampiyon olan bu adamlar olsa bi de.......

Ben devre arasından bu yana üstlerden bi yerden bir talimat geldiğini düşünüyorum devre arasından bu yana takıma işe yarar bosnervsili tek bir adam bile alınmadı başka bir izahı açıklaması yok bu durumun parasal bir sorunda olduğunu düşünmüyorum ayriyetten vazşyet bu olsa bile bu senenin sonundada şampiyon olacağımıza inancım tam bu iki maçlık yenilgi çok iyi oldu hocanınds biraz bile bile kadroyu çorba ettiğini düşünüyorum yönetimi köşeye sıkıştırmak için maç sonu açıklamasından da kısmen bu anlaşılıyor dilinin döndüğü kadar transferde topu yönetime attı Galatasaray’ın ölüsü bu iki hazırlık maçını yenerdi istese çok ciddi takımlar değil ama bu iyi oldu taraftarın da baskı kurması lazım
Okan hocanın bu şekilde bir farkındalık halinde olduğunu düşünmüyorum. Umarım ben yanılıyorumdur.

Uğurcan
Singo Sanchez Beraldo Jakobs
Torreira Reijnders
Sane Brahim/Can Barış
Osimhen

Tamam bari Nane Limon kaynat Dursun

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya cok keriz ya cok sinsi

Yahu taraftar dursun özbek transferler nerede derken transfer olsunda çamurdan olsun demiyor.Taknik adamımız şunu kafasına kazısın.Artık gına geldi yapılan hatalardan.Bu takıma ilk. 11’e transfer yapılsın.sokayım yedeğinede alternatifinede..
İlk 11’e Sol stoper alırsan zaten otomatikman apoyla birlikte yedek klüben güçlenecek.
Lesley yerine daha net adam alırsan satamasan bile sara ve tor gibi adamlarla yedek klüben güçlenecek.ilk 11 seviyesinde Kanat oyuncusu alırsan kanat rotasyonun güçlenecek.

Kaanı gönderme süre vermediğin nhagayı kiralık gönderme leminayla sözleşme uzat eldekilerden iyi olmayan sıradan bir orta saha al ondan sonra çık işin içinden.

Bunları yapmak için tabiki para lazım.dursun denen adam gerekli hamleleri yapacağız kaliteli oyuncuları alacağız diyordu.Nasıl olacakmış bu..Her oyuncuya para vermemek için kiralık satın alma zorunluluğu olmayan tekliflerlemi kuracakmış o kadroyu.Al işte böyle tekliflerle lesley gibi adamları verirler sana..Şöyle gelirimiz var böyle gelirimiz var diye sallıyordunuz nerede bu paralar.

Her sene rezil transferler yapılldığı için oyunculara teklifde gelmiyor.Doğru transferler yapmazsan tabiki gelmez.

Kiraya gönderilen adamlar bir bir geliyor.Hep bunlar transfer fiyaskolarının ürünleri.

En acısı da şu ki;
"Elit oyuncu almak kolay değil. Elit oyuncu almak için bu kadar bekliyoz" diyip, finalde elit oyuncu falan da getiremeyecek olmaları.

Ayrıca Greenwood (futbolculuk anlamında) elit değil mi? Trossard elit değil mi? Elin oğlu nasıl getiriyor?

Ya da Sane elit değil miydi? Geçen sene nasıl indirdik yaz başında?

Abdülkerim üzülmesin diye sol stoper alma. Barış üzülecek diye ( asla üzülmez hatta hoşuna gider hırslanır ) Leao alma. Lemina üzülür diye Lemina ile sözleşme uzat. Kaan Ayhan ile neden sözleşme uzattık hiçbir fikrim yok.

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaprak dökümü sezonu yaşayacağız gibi.

Yaprak'taki p'yi ikinci bir r ile değiştirmek daha doğru gibi sanki.

bir de şu an niceliksel eksikleri konuşuyoruz

yani akünün komple olmadığı yerleri

oysa torreira lemina ve saranın ya ayrılığını ya da yedekliklerini konuşturacak bir kadro kurmalıydık
Bu kadar basit.
Biz hala akünün olmadığı yerleride konuşuyoruz. Bunlar basitti ve çoktan halledilmeliydi.

Geri
Üst Alt