Eray Emeklier
Büyük Kaptan
- 16 Ağustos 2015
- 27.595
- 30.532
- 1.988
Kahveci Kvara forumunda yazmış dalga geçildi demiş gsc için. Kim bu arkadaş buldunuz mu?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kahveci Kvara forumunda yazmış dalga geçildi demiş gsc için. Kim bu arkadaş buldunuz mu?
O kadroda Mertens ve Icardi tüm takımın presini koordine eden adamlardı. Mertens orta sahanın prese ne zaman katılıp katılmayacağını belirliyor, tüm hücumu koordine ediyordu. Şu an kadroda böyle adam yok, ismi geçenler arasında da buna en yakın isim Bruno ama o gelmeyecek belli oldu. Üçlü orta saha kurgusunda da bunu bir şekilde yapabilirsin doğru pozisyon almayla. Mertens'in skor katkısından da öte bize asıl etkisi bu konulardı.Katılıyorum ama bir durum var, ön alan baskısı için tüm oyuncuların Osimhen ve/veya Yunus gibi adam adama baskıyı çok iyi yapabilen oyuncu olması illa şart değil.
Biz Ziyech-Mertens-İcardi-Zaha dörtlüsüyle (belki 1'i Kerem'di tam hatırlamıyorum) Bayern'e baya muazzam ön alan baskısı yapmıştık.
Doğru pozisyonu alma, doğru adam adama eşleşme vb. çok fazla etken var. Eğer Leao veya Can geldiğinde sen işin taktik kısmını doğru yaparsan sorun olmaz. Çünkü o baskı için illa adama yapışman gerekmez, bazen sadece doğru noktada durarak pas trafiğini engellemek bile yeterli olabilir. Lemina mesela bunu çok iyi yapıyor.
Oyuncunun sezgilerinin güçlü olması da çok önemli bir faktör. Osimhen mesela, bu konuda world class.
O kadroda Mertens ve Icardi tüm takımın presini koordine eden adamlardı. Mertens orta sahanın prese ne zaman katılıp katılmayacağını belirliyor, tüm hücumu koordine ediyordu. Şu an kadroda böyle adam yok, ismi geçenler arasında da buna en yakın isim Bruno ama o gelmeyecek belli oldu. Üçlü orta saha kurgusunda da bunu bir şekilde yapabilirsin doğru pozisyon almayla. Mertens'in skor katkısından da öte bize asıl etkisi bu konulardı.
Leao’dan dolayı değil Reijnders’den dolayı.Eğer Leao geliyorsa, bizim Sara'dan değil Singo'dan çıkmamız lazım.
Leao - Sane - Barış - Yunus - Osimhen'li hücum hattının arkasına kreatif sadece 1 tane -geldiğini düşünelim- Reijnders koyarsak tüm sezon böyle geçmez. İlkay hadi biraz oynuyor olsa neyse, İlkay belki toparlar ama buna güvenerek sezona başlamak büyük risk.
Kanatlarımızın hiçbiri ortaya oyun aklı koyamaz, en azından orta sahamızda gerektiğinde oynatabilecek 2 tane kreatif 8 numara olmalı.
Evet evet onu diyorum, eğer Reijnders geliyorsa ve alacağımız diğer kanat oyuncusu da 23 yaş üstü olacak ve oyun kurucu tarzda değilse Sara'nın kalması lazım bence.Leao’dan dolayı değil Reijnders’den dolayı.
@Tarık Çetinkaya idi sanırımKahveci Kvara forumunda yazmış dalga geçildi demiş gsc için. Kim bu arkadaş buldunuz mu?
Sara bana güven vermiyor. 3 maç iyi 5 maç kötü 6-7 maç olmayan adam sıkıntı bizim için. İyi bir oyun kurucu şartEvet evet onu diyorum, eğer Reijnders geliyorsa ve alacağımız diğer kanat oyuncusu da 23 yaş üstü olacak ve oyun kurucu tarzda değilse Sara'nın kalması lazım bence.
Reijnders veya benzeri bir oyun kurucu orta saha geldiği takdirde zaten Sara zaman zaman yedek oturur, zaman zaman beraber oynarlar.Sara bana güven vermiyor. 3 maç iyi 5 maç kötü 6-7 maç olmayan adam sıkıntı bizim için. İyi bir oyun kurucu şart
Katılıyorum ama bir durum var, ön alan baskısı için tüm oyuncuların Osimhen ve/veya Yunus gibi adam adama baskıyı çok iyi yapabilen oyuncu olması illa şart değil.
Biz Ziyech-Mertens-İcardi-Zaha dörtlüsüyle (belki 1'i Kerem'di tam hatırlamıyorum) Bayern'e baya muazzam ön alan baskısı yapmıştık.
Doğru pozisyonu alma, doğru adam adama eşleşme vb. çok fazla etken var. Eğer Leao veya Can geldiğinde sen işin taktik kısmını doğru yaparsan sorun olmaz.
Bence takim öyle 1 tane adami kaldirabilir, ama 2 tane fazla olur. Mesela 6/10luk kosan bir ciddi seviyede iyi bir oyunu kurucumuz olsa, o adamin diger oyunculari daha iyi oynatmasi ve yaraticiligi ile o kosmama mevzusunu örtebilir.
Bana göre Leao yanlis hedef olur. Cok para harciyorsak, bence o parayi takima daha iyi uyan birini almak daha mantikli olur.
Milan taraftari bu adami cok ciddi seviyede elestiriyor ve onlara kalsa gecen yazin satilmaliydi.
Üstüne statisikleri de düsüste. 3 sene önce mac basi 2,3 basarili calim atan adam (56% oranla) son sezon bu rakam 0,9 ve 46% e düsmüs.
Yani Milan bizim gibi oyuncuyu piyasai tavan yaparken degil, ciddi düsüse gectiginden sonra ve öncesinden 30-40% daha düsük bir rakama satacak.
Sara'nın kaldığı senaryoda ki bence Sara <=> Reijnders değişimi olacak kağıt üzerinde dizilişin şöyle bir şey oluyor. Sara kalırsa yabancılardan birisini daha göndermen gerekecek. Sallai, Singo?Evet evet onu diyorum, eğer Reijnders geliyorsa ve alacağımız diğer kanat oyuncusu da 23 yaş üstü olacak ve oyun kurucu tarzda değilse Sara'nın kalması lazım bence.