GSCimbom
Transfer Nöbeti #8 2022 Yaz Arşiv
Mehmet Mehmetoglu

Transfer Nöbeti #8 2022 Yaz Arşiv Sayfa 462

Mehmet Mehmetoglu ·

Cevap
10K
Okunma
549,2K
Sayfa
462/501
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1-2 güne açıklanacak.
Adı çıkmadı.
Çok gizli.

Çok gizliyse sen nereden biliyorsun, ismini öğrenemediğin adamın açıklanacağından nasıl eminsin, 1-2 içinde kesinse sana niye ismini söylemiyorlar.

Kendi içinde bir çok kolpa barındırıyor.
InconsequentialGiftedAmericanalligator-max-1mb.gif

- Evander'e kanım ısındı. Süper olmayabilir, Pedro gibi skor anlamında çok fark yaratmayabilir ama önünde iyi santrafor ve skorer kanatlarla iş yapacak birine benziyor. Tam 10 değil de 8,5 numara gibi galiba biraz. Son maçında da iyi başlamış lige. Mental anlamda güçlü olup olmadığına iyi bakmak lazım ama.

- Boilesen. Stoper önceliğim değildi ama ucuza gelecek, Abdülkerim'le rekabete girecek solak ve tecrübeli bir yabancı stoper neden olmasın. Luyindama da gidiyorsa o rol için aslında ideal oyuncu olabilir. Nelsson'la beraber de oynamışlar, o da güzel. Tabi başka mevkilerdeki yerli alternatifleri artırmamız gerekiyor oynatabilmek için ama olsun. Atıyorum Emin'i oynatmamız gerektiğinde yanında Abdülkerim yerine Boilesen gibi tecrübeli birinin olması da Emin'e faydalı olur.

- Harit. Çoğu insan sıcak bakmıyor, uzak olsun diyor. Direkt 10 numaraya alsaydık ben de istemezdim açıkçası, savruk ve istikrarsız bir tip gibi ama öncelikli olarak kanatları düşünüyorsak ve Kerem-Yunus'un önünü kapatmadan onlarla sıkı rekabete girecek bir yabancı olarak geliyorsa, maliyeti de uçuk değilse olabilir. Aynı anda 10 numarayı da yedeklemiş olur, hatta çok sıkıştığımızda santrafor da oynayabiliyor anladığım kadarıyla, son çare olsa da... Yani joker gibi düşünülebilir. Geçen sezon Marsilya'da aldığı süreye oranla çok kötü değilmiş bence, evelki sezonu Schalke'de çok kötü ama ondan önceki sezon ciddi sakatlık geçirmiş anlaşılan, onu atlatamamış gibi geldi bana. Bir de sezona covid'le girmiş falan derken dikiş tutturamamış. Sakatlandığı sezon sakatlanana kadar baya iyiymiş ama... Özellikle satın alma opsiyonlu kiralık gelirse mantıklı olabilir. Marsilya'ya kiralamışlar bize de kiralarlar belki. (Bunları yazdıktan sonra bunun da arıza bir tip olduğuna dair yazılar, şüpheye düştüm, saha dışı arızalığı olmayan benzer nitelikli biri aynı şartlarda kiralık biri bulunabilirse daha iyi o zaman)

- Mert Müldür. Bence elimizi sahaya 3 yerli atmak bakımından en rahatlatacak isim o olur. Kerem-Yunus-Abdülkerim ve tüm diğer yerlilerimizle ilgili ilk 11 açısından az çok bir soru işaretimiz var. Mert bana onlardan daha güvenilir bir oyuncu gibi geliyor. O yüzden önemli transfer olarak görüyorum. Güzel tarafı sol beki de yedekliyor. Yani eğer atıyorum Omar vasat da olsa katkı verebilir durumda olursa, PVA'ya bir şey olduğu zaman Mert'i sola atabiliriz. Yüksek bonservis verilse üzülmem açıkçası.

- Seferovic. Sakatlık problemleri olmasa iyi oyuncu. O zaman gayet çok isterdim ancak geçen sezon bir türlü sahada kalamamış. Böyle adamlardan çok çektik. O yüzden kesinlikle 11'e ilk yazılacak oyuncu olarak transfer edilmemeli. 2. veya 3. alternatif olacaksa ne ala ama o kadar lüksümüz var mı bilmiyorum. Elimizde şimdilik Gomis varken yedekten girecek tecrübeli santrafor almak da ne derece mantıklı emin değilim. Diagne gidiyormuş galiba, ola ki Gomis de giderse, daha net ilk 11 için gelecek bir başka santraforla beraber sakatlık tedbirli bir kontratla gelebilir.

- Kaan Ayhan. Mert Müldür gelirse benim için çok öncelikli bir isim değil ama çok mevkide oynayabilen milli yerliye de çok burun kıvıracak değilim. Mert gelmese de çok aman aman istiyorum diyemem. Sağ bekteki performansı bizi tatmin etmeyebilir. Stoperde de Nelsson'la iyi bir ikili gibi durmuyor. İkisi de sağ stoper seviyor çünkü. Nelsson solda oynamaya alışabilir gerçi ama o zaman da oyun kurulumu açıları kötü oluyor, artık sol stoperde solak olması önemli. O yüzden Boilesen fikri daha çok hoşuma gitti.

- Ozan Kabak. Açıkçası Ozan gelip ilk 11 oynayacaksa Abdülkerim'e niye ciddi paralar ödedik, yok yedek olacaksa Ozan'a yazık, daha genç Avrupa'da hala kendini ispatlayabilir. Üstelik her gittiği takımın küme düşmesi de içime sinmiyor. Kötü geçen 2-3 sezondan sonra, yeniden çıkışa geçme hedefindeyken bizde baskıyı kaldırması da zor olur. Bir de biraz sık sakatlanıyor. O yüzden çok sıcak bakmıyorum.

- Umut Bozok. Elimizi yerli açısından rahatlatacak bir diğer isim de o olur. Kanatta, stoperde vs ekstra bir yerli kullanmamız gerektiğinde güvenip sahaya atılabilecek bir isim diye düşünüyorum ama tabi çok fazla paralar da ödememek lazım.

- Gueye. Ben bu elemana ısınamadım. Evet tempolu, çok top kazanıyor vs aradığımız özellikler ama 33 yaşına girmek üzere, 4m'a yakın da maaşlardan bahsediliyor. O fiyatlardan 3 sene fahiş kontrat yaparsak sonra pişman oluruz gibi. 30 yaşında falan olsa hadi neyse. Üstelik sadece ligde oynayacağımız bir sezonda konsantre olacağı, ciddiye alacağı da şüpheli biri.

- Carvalho. Aslında iyi oyuncu, anladığım kadarıyla bizim Fernando tipinde. Fizikli, çok iyi yer tutan, gerektiğinde defansı üçleyen ve geriden oyun kurulumunda sağlamcı, temiz ayaklı ve akıllı bir oyuncu. Ancak Sergio ile iyi bir ikili olmayabilirler, korkum o. Özellikle önde oynarken orta sahadaki 6-8 numaranın ikisi de biraz ağır, biraz belli bir bölgede oynamayı seven oyuncular olursa kaptırdığımız toplarda, geçişlerde biraz zorlanırız gibi. Stoperlerimiz de hızlı değil üstelik. Bekin biri de PVA. Kontralarla kolayca dağıtılabilecek bir takım olabiliriz. Üstelik ligde zaten herkes bize karşı bunu yapmaya çalışacak. O yüzden bence Sergio varken 6 numaramız daha tempolu, daha çabuk, daha çok top kazanan, ve her yere yetişen biri olmalı. O yüzden ilk tercihim değil kendisi. Ama gelirse de bahsettiğim sorunları yaşamamayı umarak çok üzülmem. Tabi 30 yaşında olduğu için uygun bonservis, makul maaş, vs...

- Balotelli. Aman abi, tamam geçen sezon gol attı falan ama böyle arıza adamlardan uzak duralım. Yedek kalsa sorun çıkartır, oynasa durduk yere bir maçta kırmızı görür, rakipler zaten üzerine çalışır. Derbilerde falan hepten risk. Bizde Adana'daki gibi rahat ortam da bulamaz. Sürekli medyada tartışılır, birileri de anlatır buna söylenenleri, bu manyak kafaya da takar. Sosyal medyadan da saldırırlar, onları bile takar kafaya, sonra sahada serseri mayın gibi... Aman diyeyim...

- Aurier. Bir sorunlu da bu. Oraya zaten biraz parayı bastırıp Mert'i alalım, bence sağ bekte de ilk opsiyon yabancı kullanacak lüksümüz yok. Hele bu gibi bir herife yüksek maaş ödeyecek hiç yok. Defansif sorunları da var. Konsantrasyon sorunları da var. TR'yi zaten hepten ciddiye almaz bu. İki maç iki iyi bindirmeler yapar havaya girer, sonra cıvıtır vs. Hele uzun kontrat verilirse uzun vadede gitgide yüke dönüşür. Bence uzak durulmalı.

Bu mesajımda başka ön libero/orta saha yorumlamadım diye istemiyorum sanılmasın. Adı yeni geçmeye başlayan oyuncuları çok irdelemedim henüz, ondan bir şey yazmadım. Diawara, vs henüz tam fikir oluşmadı bende...

1-2 güne açıklanacak.
Adı çıkmadı.
Çok gizli.

Çok gizliyse sen nereden biliyorsun, ismini öğrenemediğin adamın açıklanacağından nasıl eminsin, 1-2 içinde kesinse sana niye ismini söylemiyorlar.

Kendi içinde bir çok kolpa barındırıyor.
Joao Pedro olayindan sonra artik transferin netlesmesini bekleyip isim verecekler bence. Yarin gelisme olursa isimi aciklar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt