Ya o googledan ne aratsam kötü hastalığa bağlanıyor hele çocuk için arattığımda karnıma ağrılar giriyor bıraktım googledan hastalık teşhisi koyamaya.
Örnek vereyim kanda bir değer düşük çıkıyor "L" Yazıyor aratıyorum neden düşük çıkar diye, aboooo kanserim ya kesin karar verildi. Doktora gidiyorum bakıyor birşeyin yok diyor soruyorum hocam bu düşük çikmiş sebebi ne tek başına birşey ifade etmez diyor. İşte böyle bir bok çukuru Google aramasını bilmeyene.
Ya ben bu dipsiz kuyuya ilk düştüğümde sene 2013 falandı sanırım. Böyle midem yanıyor, yemekten kesildim, afedersiniz lahmacun yedim tuzu fazla kaçırmışım ki normalde tuz kullanımım sıfıra yakın. Lokantada kötü oldum istifra ettim. Sadece çorba içiyorum aradan 2-3 gün geçti e haliyle kuruntu da yapıyorum. Bi internetten araştırayım dedim işin özü araştırmak da istemiyorum ya kötü şeyle karşılaşırsam diye allah kahretsin ki dedim mide kanseriyim ben kesin randevu aldım endoskopi verdi 5 gün sonraya ben dedim ölüyorum hakkınızı helal edin.
Bir haftada 6-8 kilo mu ne verdim. Ama çıldırmış vaziyette ölümüne araştırma yapıyorum.
Sonra endoskopiye girdim, ayık boğazımdan boruyu soktu herif ayrı triplere girdim, baktı baktı sonlara doğru oğlum sen ne yaptın dedi kafamı kaldırdım ağzımda boru ölecek miyim hocam dedim.
Ne diyon lan yat yat dedi ülser olmuşsun.
Google'nin garajına kadar sövmüştüm. Google aramasından doktorlar da muzdarip yav hocam hastalığım şu diye gelip diretiyorlarmış. Sen şimdi chatgpt ile olacaklara bak kan sonuçlarını değer olarak gir orası daha bir çöplük olmuş durumda. Daha yeni başlıyoruz gibi
Net bir şekilde çukur ya, tarifsiz bir yer. Geçen sene ülkenin en değerli akademisyenleriyle bir ekip kurup internet okur yazarlığı ve dezenformasyon hakkında bir ulusal çalışma yapacaktık, kısmet olmadı.
Özetle internet kapatılmalı kafamız rahat eder