Transfer Nöbeti #8 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sarayı ofansa daha serbest oynatınca fenerin içinden nasıl geçtiğini görmüştük.

Mertensi press yapsın rolünden oynatıyor ancak forvet arkasıda serbest halde sara oynatılsa sağ kanatta da kendine koridor açıp yardırabilir bu herif.

Bugün biraz sol tarafta bunu gösterdi aslında bize.

Mertens dinlendirilecekse lemina -tor önlerinde sara ile değişik şeyler izleyebiliriz.

O salaklara sirachani versek ronaldo geldi sanarlar
200w (4).gif

Zaten 3'lü de küçük ve büyük takımları ayıran en büyük özellik hücumcu kanat bekleri oluyor defansif olursa 5'li gibi hücumcu olursa büyük takım anlayışına geçiyor.

Barış olmadığında sistem direk çöküyor Frank o yüzden önemli bende aynı düşünüyorum bir şekilde çözmek lazım.

Fran da bir barış kadar forvet özellikli değil anladığım kadarıyla ama kanattan bozma bir kanat bek olduğu için yine hücum özellikleri gelişmiş, üstelik hızlı ve final bölgesinde etkili top kullanabilen bir oyuncu diye düşünüyorum. İki tarafta da forvet özellikli biri yerine bir tane tam kanat olması daha mantıklı geliyor bana ayrıca denge açısından. Çünkü fikstürümüz gereği çok sayıda kayda değer, hücum veya kontra tehdidi olan takımlarla oynayacağız, sadece 9-10 kişi kapanan takımlarla değil yani. O yüzden diğer kanatta bir tane daha nerdeyse salt hücum odaklı Barış yerine nispeten dengeli bir hücum kanat beki olması bence olumlu.

Tabi bu da öte yandan şu anlama geliyor; Fran gelse de Barış'ın yeri çok ayrı olacak ve olmadığında eksikliği mutlaka biraz olsun hissedilecek. Ancak tabi yine de Barışsız maçlarda en azından bir kanatta Fran var diyebilmek de olumlu. Ben öyle durumlarda Yunus'u kanat bek kullanmanın da hücum kısırlığına bir nebze çözüm olabileceğini düşünüyorum. Malum Yunus biraz joker alternatif pozisyonuna düşüyor bu şartlarda. Eğer karşımdaki kapanacak bir takımsa ve Barış da yoksa o kanada asıl mevkisi olmasa bile Yunus'u atarım sanki ben olsam, bir iki maçta orada fena da oynamamışken...

Saplanacaksa şu dakikadan sonra frank saplanmalı. Topu alıp dikine yardırabilecek 3. isim yazamıyorsun.

Herkes, rakibi boğarak oynadığımızı düşünüyor ve bu hayal dünyasında yaşıyor. Gerçeklere dönersek, sürekli kontra atak yediğimiz için topu kazandığımızda rakip kaleye hızlı gidemiyoruz. Bunun yerine, ağır tempoda sağa sola pas yaparak rakibin yerleşmesini bekliyoruz. Sonra da istatistikler havada uçuşuyor.

Takımda kontrataklarda hızlanabilen sadece bir oyuncu var ve kimse ona eşlik edemiyor. Eğer onunla birlikte bir ikinci oyuncuyu da koşturabilirsek, arkadan destek verecek Morata, Mertens ya da Torreira gibi isimler için de alan açılacak zaten.

Rakip takımda Sırp yürüyerek futbol oynuyor ama diri kalmayı başarıyor. Çünkü top sürerek adam eksiltmeye veya sürekli pres yaparak top kazanmaya çalışmıyor. Bunun yerine, koşan farklı oyuncular var ve bu sayede enerjisini koruyabiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt