Transfer Nöbeti #8 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 tane no name velede 7 milyon saymışlar valverde ile vicinus jr aldıklarını zannediyorlar

Ha kafayı yemişler derken kızgın değil mutluluk babında...

Yani hem kısa vadede bizle yarışmaları zor olduğu için hem de açıkçası ekonomik olarak başka çareleri olmadığı için bu tarz transfer yapmayı kabulleniyorlar bence, ki uzun vadede faydalı da olabilir kendileri için. Yani iyi araştırılmış 6-7 tane ucuz genç alıp 2-3 tanesini tuttursalar bile baya olumlu olur. O yüzden transfer stratejilerini pozitif algılamaları normal ama kafayı yiyecek kadar sevinecek bir durum yok tabi. Sevinme kısmı bu oyunculardan bazıları iyi oynadığında olmalı...

Minimum 80 milyon bonservis bütçesi
Istenen kaleciler olmuyorsa Alison
Sol stopere en kötü Pavloviç
Bissuma bence de iyi olur ama nerede doğduğu önemli
Genç ve kaliteli 10 numara buraya gelmez gibi. Isim de bilmiyorum
J. David parayla ikna oluyorsa zorlayalım.
Ah bir de Luis Diaz olsa ama hala düşmedi

Ha kafayı yemişler derken kızgın değil mutluluk babında...

Yani hem kısa vadede bizle yarışmaları zor olduğu için hem de açıkçası ekonomik olarak başka çareleri olmadığı için bu tarz transfer yapmayı kabulleniyorlar bence, ki uzun vadede faydalı da olabilir kendileri için. Yani iyi araştırılmış 6-7 tane ucuz genç alıp 2-3 tanesini tuttursalar bile baya olumlu olur. O yüzden transfer stratejilerini pozitif algılamaları normal ama kafayı yiyecek kadar sevinecek bir durum yok tabi. Sevinme kısmı bu oyunculardan bazıları iyi oynadığında olmalı...

Cok seksi 1 kadro kurduk sanki adamım.

Sahada rakibe tecavuz edecek türden
7 transfer bekliyordum eleştiri aldım o kadar olur mu diye ancak ben bile böylesin hayal edememiştim yav.
Eksiklikler bayağı tespit edilmiş ve kapatıdı.

Son transfer pastanın resmen çileği o tarz bir herif eksiğimiz vardı.

2-3 maç sonra oturursa bu takım terminatöre dönüşür.

Kale sıkıntı
Stoper sıkıntı
Kanat bekte düzgün solak yok
Orta sahada düzgün Sara alternatifi yok
Hücumda yaratıcı oyuncu eksiği var
Muslera
Cuesta Sanchez Abdülkerim
Frankowski Torreira Sara Baris
Yunus
Osimhen Morata

Günay
Metehan Kaan Jakobs
Sallai Lemina Berkan Jelert
Kerem
Mertens Ahmed​

Yedek kadroya göre sorunlu yerler stoper ve ön tarafta bir hücum oyuncusu olarak görünüyor
Özellikle yedek kadroda Mertens ve Ahmed haric skor yapabilecek oyuncu pek yok gibi sanki.
Ilk 11'i biraz daha defansif hale getirirsek orta saha direnci artabilir ve hamle gücü olarak elimiz daha rahat olur.
Hocanin dengeyi saglamasi lazim.

Yaz için planlar:

- BAY'ı bir şekilde kadroda tut.
- PSV'nin sözleşmesi biten kalecisi Walter Benitez'i getir.
- Hemen ilk sezonundan 11 garantisi istemezse Berke'yi, olmadı başka bir genç TR'de yetişmiş yerli kaleci al.
- Osimhen'i al, alamıyorsan Jonathan David'i getir
- Jakobs'dan en az zararla çık (ama mutlaka çık, olmadı kirala) yerine bir yabancı solak sol stoper getir.
- Yusuf Demir'le artık vedalaş (çünkü yabancı kontenjanında yeri olmuyor)
- Yunus'la makul rakamlardan kontrat yenile
- Bir tane 10 numara pozisyonuna kanatlarda da oynayabilen genç diri yabancı getir.
- Mertens'le biraz daha düşük maaşla 1 yıl daha sözleşme yenile. (Sırf şu 24 saatlik gündem yüzünden bile yaparım bunu artık)
- Ya Sallai'yi sat, ya da Jelert'i oynayarak gelişebileceği bir yere kirala. İkisi birden değil ama. Hangisi kalırsa iki taraf için ilk kanat bek yedeği olacak. Hemen ilk sezondan bir tane daha yedek kanat bek/bek masrafı çıkmasın diye birini tutuyorum. Yedek olmayacak kadar da kötü değiller bence.
- Bir tane yedek için Eren Elmalı veya başka TR'de yetişmiş kanat beki oynayacak adam getir.
- Emin veya Ozan'dan birini geri getir.
- Demirbay'ı bir şekilde gönder. Berkan Avrupa Listesine yazılmama ihtimalini kabullenebiliyorsa kalsın.
- Zaniolo döndüyse artık bonservisiyle sat.
- Nelsson döndüyse onu da bonservisiyle sat.
- Metehan'ı düzenli oynayacağı bir yere kirala.
- Efe'yi de düzenli oynayabileceği bir yere kirala.

Bu durumda Avrupa için kadro:

Kale: Walter Benitez(Y1), Berke(TR ALT1), Jankat(B-LIST)*
Stoperler: Davinson(Y2), Cuesta(Y3), Yabancı Sol Stoper Transferi(Y4), Emin veya Ozan(GS ALT1), Kaan(GUR1), Apokerim(TR ALT2)
Sağ kanat bek: Frankowski(Y5), Sallai veya Jelert(Y6)
Sol kanat bek: Barış(TR ALT3), Eren Elmalı veya alternatifi(TR ALT4)
Merkez orta saha: Torreira(Y7), Lemina(Y8), Sara(Y9), Berkan(GUR2), Eyüp(B-LIST)**, G.Gürpüz(B-LIST)**
Ofansif orta saha: Mertens(Y10), 10 numara transferi(Y11), Yunus(GS ALT2)
Santrafor: Icardi(Y12)-Morata(Y13), Osimhen veya J.David(Y14), Kutucu(GUR3)

* Seneye Jankat'ın son B listesi senesi, sonraki sezon yazacaksak A listesi GS altyapı kontenjanına yazmamız gerekiyor.
**UEFA kurallarından okuduğum kadarıyla Eyüp 15 Eylül'de, Gökdeniz 1 Eylül'de 2 senesini bizde doldurmuş oluyor ve 2 seneyi doldurmuş 2004 (ve sonrası) doğumlular maçtan bir gün önce B listesine yazılabiliyor diye anlıyorum. (Gökdeniz ne kadar oynar bilmiyorum, daha genç ama Eyüp'ü yazmışken onu da yazayım dedim)

Pek tercih edilmese de dörtlüye dönme halinde:

Sağ bek alternatifleri: Frankowski, Sallai veya Jelert, Kaan, Cuesta (oynamışlığı var), Lemina
Sol bek alternatifleri: Sallai veya Jelert, Eren veya alternatifi, Apokerim, Berkan
Sağ-sol kanat alternatifleri: Barış, Yunus, Kutucu, 10 numara transferi, Sallai veya Jelert. Hatta Berat Luş.

Bunlar üstüne çok iyi bir TÜRK (Yusuf gibi yabancı sayılmayan) gurbetçi alternatif gündeme gelirse o da alınabilir ve Berkan yerine Avrupa listesine yazılabilir ama bu isim merkez orta saha oynayan biri olmazsa orta saha rotasyonumuz Avrupa'da biraz fazla daralır. O yüzden böyle bir isim gelecekse orta saha olması mantıklı. İlkay olabilir, Salih Özcan olabilir, Umut Tohumcu olabilir, var başka gurbetçi orta sahalar da...

Tam uyuyacağım sallai aklıma geldi sigara içiyorum şimdiden
2,5 milyon euro alıyor ya
biz 2,5 milyon euro için 10 sene çalışmalıyız böyle adaletmi olur

karı kız peşinde koşacağımıza top oynasaydık keşke

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt