Demirbay transferi, hele de konuşulan maliyetlerle gereksiz bir külfet olur. Ne defansif, ne ofansif, ne de oyun kurulumunda lider rolü üstlenmek bakımından Sergio' dan daha iyi olmak bir yana, aratacağı kesin gibi bir şey. Sergio gitmiş olsa da Demirbay daha düşük maliyetle alınabilseydi bir mantığı olurdu belki ama Sergio duruyor, Demirbay' ın maliyeti onu bile geçecek düzeyde iken o işten çekilmek en iyisi. Hiç olmazsa bir mevkiide Sergio' dan üstün olmalıydı, değil yani...
Yerli statüsünde diye ezbere yapılan yanlış hamlelerin sayısız örneği var. Osman Tarık Çamdal transferini 'duyumcu'
@Melikşah Aydoğan hatırlayacaktır (Kendisi lehinde, ben aleyhinde olmak üzere adeta iki ucun öncüleri olmuştuk da beni epey yormuştu; sonuç malum)...Keza Yiğit İsmail Gökoğlan, Serdar Kesimal, Nazım Sangare, Umut Meraş da tutmayacağı en baştan belli olan adamlardı ve alayını Çamdal kategorisinde görmüş ve yazmışımdır, hiçbiri yanıltamadı. Tersine bir örnek hatırlamıyorum; bilakis pek kimsenin beğenmediği adamlara şans verilmesinin iyi olacağını söylediğim için tepki bile gören biriyimdir. Yani kimseyi beğenmeyip tutmadıklarında 'demiştim' ucuzculuğu yapan biri de değilim...
''Aman da yerli!'' diye olmadık adamlara yüklü bonservis ve uzun süreli ağır sözleşmeler verilmemeli. İhtiyacın olan oyuncu tipi mi, kalitesi yeterli mi, ödenen bedeli eder mi? Sorularına göre karar verilmeli..
Demirbay kalite bakımından elbette yukarıda bahsettiklerimle aynı kefeye konacak adam değil ama ihtiyaç duyulan tipte bir oyuncu değil, diye düşünüyorum. Mesela imkan varsa Salih Özcan için iki katı bedel ödenmesine laf etmem; belki onun yaşında iken Demirbay için biçilen değere hiçbir zaman ulaşamayacak ama takımın ihtiyacına uygun ve daha genç adam...
Biraz uzun oldu ama bu sıcakta kırpmaya üşendim doğrusu...