Transfer Nöbeti #9 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaniolo geldiğinde yüzlerce analiz paylasilmisti burda yok altın çocuk yok altın göt bilmem ne şöyle ıssız insanların laflarına kanmayın oyuncuları sabırlı bir şekilde kendiniz izleyin yoksa ön yargılı davranirsiniz
Oyuncu analizi 3 ayaklıdır.

1. Oyuncunun özellikleri ve tavanı özelinde yapılır (genelde yapılan ve hataya düşülen nokta bu).
2. Gittiği takımın yapısıyla oyuncunun özelliklerinin uyumuna bakılır (arada yapılan).
3. Oyuncunun istikrarına bağlı olarak verebileceklerine göre yapılır (nadiren yapılan).

Yukarıda en doğru analiz üçüncüsüdür, birincide iyi olan oyuncu çok kaliteli oyuncudur ama sana sahada o özellikleri ne kadar verebilir kısmına bakmazsan yılda 5 maç o etkiyi verir. İkincisi önemlidir ama üçüncüsü var zaten oyuncusu kendisini sana uygun yöne evirir.

Kısacası üçü de önemlidir ama tek başlarına anlam ifade etmeyebilirler.

Ben spesifik olarak bu noktadan bahsediyorum, adamın bire biri kötüymüş ve bizim savunmacıların en çok karşılaştığı durumlardan birisi o. Ne hikmetse sürekli aksini iddia eden kişiler çıkıyor. Adamın savunmada yaptığı tek iyi iş, geri koşuları yapması ve çabuk olması, hava topu ile kanat savunmasında kötü demiş herkes ki içerde City maçında çok beğenmiş olmama rağmen (canlı izlemiştim), bizim Kopenhag gibi kapanan bir takım olmadığımızı, öyle yerleşmiş bir kademe mantığımız da olmadığı için mevcut defans oyuncularımızın sıklıkla birebir kaldığını, Kopenhag'da bunu pek yaşamadığını belirtmiştim.

Oyuncunun tabii ki iyi yönleri var ama bu maliyete girip bir de gelişimini bekleme mantığıyla yaklaşamayız onu solda yapabilirsin çünkü Köhn'ün total maliyeti maaş dahil 5 milyon euroydu.

15 m euro maliyete giriyorsan ilk günden katkı almalısın ve sana ilaç olmalı.
Tamamda 1e1 olarak tam olarak kötü değil ki fizikli oyunculara karşı ve burada da Orhan Uluca'da bahsediyor genelde topu aldırmama üzerinden yapıyor savunmayı ve bu konuda başarılı oyuncu sıkıntı fizikli oyunculara karşı topu ilk aldırdığında ortaya çıkıyor. Bu konuda fiziksel gelişim ile alakalı. Uluca mesela bizim oyuna uygun bir oyuncu olduğundan bahsetti. Wan Bissaka'yı almadıkça hiç bir zaman tüm ihtiyaçlarını karşılamayacaktı aldığımız hiçbir oyuncu Jelert'in gelişmesi gereken yerler var ama direk oynadığında katkı vereceği alanlarda var.

Tamamda 1e1 olarak tam olarak kötü değil ki fizikli oyunculara karşı ve burada da Orhan Uluca'da bahsediyor genelde topu aldırmama üzerinden yapıyor savunmayı ve bu konuda başarılı oyuncu sıkıntı fizikli oyunculara karşı topu ilk aldırdığında ortaya çıkıyor. Bu konuda fiziksel gelişim ile alakalı. Uluca mesela bizim oyuna uygun bir oyuncu olduğundan bahsetti. Wan Bissaka'yı almadıkça hiç bir zaman tüm ihtiyaçlarını karşılamayacaktı aldığımız hiçbir oyuncu Jelert'in gelişmesi gereken yerler var ama direk oynadığında katkı vereceği alanlarda var.
Görücez, geçişleri savunması dışında savunmasını beğenen kimseyi görmedim ki bizim önceliğimiz savunma olmalıydı.

Hücumda öne çıkacak meziyetleri zaten yok.

Neyse 5-10 maç verdim zaten savunması o şekilde çıkarsa mahvederler o çocuğu baskıdan.

Oyuncu analizi 3 ayaklıdır.

1. Oyuncunun özellikleri ve tavanı özelinde yapılır (genelde yapılan ve hataya düşülen nokta bu).
2. Gittiği takımın yapısıyla oyuncunun özelliklerinin uyumuna bakılır (arada yapılan).
3. Oyuncunun istikrarına bağlı olarak verebileceklerine göre yapılır (nadiren yapılan).

Yukarıda en doğru analiz üçüncüsüdür, birincide iyi olan oyuncu çok kaliteli oyuncudur ama sana sahada o özellikleri ne kadar verebilir kısmına bakmazsan yılda 5 maç o etkiyi verir. İkincisi önemlidir ama üçüncüsü var zaten oyuncusu kendisini sana uygun yöne evirir.

Kısacası üçü de önemlidir ama tek başlarına anlam ifade etmeyebilirler.
Benim takıldığım nokta şu bir oyuncu ismi düşüyor aynı anda 20 tane analiz hesabı oyuncunun her maçını izlemiş gibi birbirinden tamamen alakasız özellikler saymaya başlıyor yani bunların çoğu oyuncuyu tek bir dakika izlemedigi bariz ortada. Bunlara kanan insanlar da gelip gelmeyen oyunculara ön yargılı davranmıyor örneğin Jelert için „yanlış isim“ diyen bile gördüm çok saçma bir şekilde

E tamam onu diyorum işte. 20 yaşında ki bir futbolcuya neden daha geldiğinin 3.gününde çöp çekiyor taraftar ? Gelişecek zamanla elbet.
Uluca'ya bu konuda güvenirim hatta tek onu dinlerim desem yeridir. Eksiklerini, Boey'den farkını vs söylemiştir. Çünkü bir kesim defansı Boey'den iyi diyordu. Muhakkak iyi yönlerini de anlatmıştır. Full yayını müsait olunca izleyeceğim.

Taraftarı memnun etmek zor fakat çöp çekmek demeyelim. Doue olmayınca Jelert'e gitmemiz, sonra Doue olunca Jelert'i bekletmemiz, en sonunda 9 milyon gibi azımsanmayacak bir bons ödememiz ve yapılan analizlerin çoğunun birbiri tutmaması biraz önyargıyla yaklaşılmasına sebep oldu.

İnş gelişir. Ben Doue'ye daha şüpheyle yaklaşmıştım mesela 30 maçı bile yoktu. Keşke Doue maliyetine çekebilseydik Jelert'i, veya süreci daha iyi yönetebilseydik.

Benim takıldığım nokta şu bir oyuncu ismi düşüyor aynı anda 20 tane analiz hesabı oyuncunun her maçını izlemiş gibi birbirinden tamamen alakasız özellikler saymaya başlıyor yani bunların çoğu oyuncuyu tek bir dakika izlemedigi bariz ortada. Bunlara kanan insanlar da gelip gelmeyen oyunculara ön yargılı davranmıyor örneğin Jelert için „yanlış isim“ diyen bile gördüm çok saçma bir şekilde
jelert yanlış isim

Niye olm yanlış isim diyemezler mi :asd:

Oyuncu geldikten sonra çok analiz yapılması bana saçma geliyor, gelmeden önce neyse de. 1 aya 3-4 maçını izlicez zaten, işin rengi belli olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt