Transfer Nöbeti #9 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Scott Mertens'in yeri için çok uygun da 8 için bilemiyorum.
Bence orası için uygun değil. Pres açısından bakınca olabilir ama top bizdeyken Mertens gibi oyunu yönlendiremez. Hatta oradaki oyuncunun ilerden başlayan presi İcardi ile birlikte yönetmesi/yönlendirmesi gerekiyor onu da yapamaz.

Mertens'in dünya futbolunda bile muadili çok az hatta kalmadı bile diyebiliriz. Fakat Scott tam bizim aradığımız orta saha. Boy avantajından dolayı orta sahaya düşen hava toplarında da büyük katkı sağlayacaktır. Mesela rakip kale vuruşlarında biz stoperleri hava topuna çıkardığımızdan defans çizgimiz her defasında bozluyor.

Tam aradığımız 8 numara çünkü pres/mücadele gücü konusundaki seviyesi dışında ceza sahası koşuları bizim oyunumuzda olmazsa olmaz kuralımız. Onları da son dönemde çok geliştirdi ve gelen pozisyonları genelde mücadeleci bir orta saha oyuncusuna göre fazlaca gole çeviriyor diyebiliriz. Torreira ile birlikte bizim oyun anlayışımız da harika ikili olurlar gibi geliyor bana. Yeni bir Melo-Selçuk ikilisi yakalamış oluruz. Tabi o dönem oynadığımız oyun tarzı farklıydı ama ikili olarak bakınca bunlarda ligi çok rahat kucağa alırlar.

Son düzenleme:
Hamza iyi ki bizi yüzüstü bırakıp gidiyor bir 3 sene daha beslemeyekim inşallah efeden bu zararı çıkarırız çok değişik bir çocuk o fizikle dev gibi adamlarla kapışıyor top kontrolü falan da temiz ama konu dikine oynamaya gelince koca bir 0 .. Oynayacağı bir yere gitmesi şart alt Lig de olabilir
Ya bi bok olacağından değil de işte garip bi durum var ortada

Babası transferde kadro planlamasında söz sahibi yetkili ve etkili,hamzayla ilgili gs bize teklif yapmadı diyo,la sensin teklifi yapacak kişi ztn?

Berk balaban ların ışık kaanların hala faal sözleşmesi varken tüm altyapı maçlarında oynayan,hypelanan,şl youth ligde maçlara çıkan,a takımla maça çıkıp kupada gol atan ,eksikler olduğunda a takımda geniş maç kadrosuna giren adama yokmuş gibi davranılıp ok sen beleşe git denmesi saçmalığın daniskası

Sene içinde Kasım ayı itibarı ile

Muslera (38)
Mertens (37)
Günay (33)
Zaha (32)
İcardi (31)
Ziyech (31)
Batshuayi (31)
Demirbay (31)
Abdulkerim (30)
Kaan (30)
Dubois (30)*

Torreira (28)
Sanchez (28)
Berkan (26)
Kerem (26)
Nelsson (26)
Köhn (25)
Barış (24)
Yunus (24)
Metehan (22)*
Jelert (21)
Yusuf (21)
Emin (21) *
Eyüp (19)
Efe (18) *

*Kalırsa

İlk 11:

Muslera (38)
Jelert (21)
Nelsson (26)
Sanchez (28)
Köhn (25)
Torreira (28)
Kaan (30)
Barış (24)
Mertens (37)
Ziyech (31)
İcardi (31)

bu şekilde bir 11 olacağını düşünürsek

Maalesef yeniden yaşlı bir takım olduk. Bu 11 üstelik olabilecek en genç kombinasyon. Kaan'ı sağbek, Jelert'i 11 dışına alıp, Demirbay'ı kadroya yazarak 11'e koyarsak ortalama 29.9 'a çıkıyor.

Bu sene takviyeye ihtiyacımız yok diyenler oldukça yanılıyor zira atletik olarak 28-29 yaş arası olmayan takım son yıllarda çok zorlandı süper ligde hep. (Geçtiğimiz sezon şampiyon olan 11'in ortalaması ise 28.9 idi, önceki sezon ise 27.8'idi (bence en ideali))

Bundan dolayı bence orta sahaya 20-24 yaş arası dinamik ve tekniği de olan biri şart. Mertens yerine de onu kesebilecek kapasitede biri gerekiyor ha keza aynı şekilde.

Bu iki hamle gelirse ibre bize döner tekrar ama şu durumda ben dezavantajlı olduğumuzu düşünüyorum.

Fenerbahçe

Livakovic-29
Osayi-26
Djiku-30
Oosterwolde-23
Ferdi-25
İsmail-25
Fred-31
İrfan-29 / Oğuz-24
Tadic-36
Maximin-27
En-Nesyri-27

ile

ORT: 28.0 oldu ve bence en ideal performans yaşına ulaştı ideal 11 için

22 yaşında 1 kaleci ve 10 no alsak yaş ortalamamiz direk 26 oluyor renktas :) ..

Özellikle kaleciyi bu kıyasa sokmamak lazım kaleci icjn daha önemli bir husus tecrübe..
Takım genelinin yaş ortalaması iyi bence 2 kişi çok yukseltiyor

Ortasahaya kallavi bi isim gelmez,10 numara da tirt olur zaten

8 no gelmesi için , önce süper kupada hüsran yaşayacağız. Hemen ardından tweterde gündem olacak bir tag ile takilicaz. Ertesi gün ibram hatipoglu basın aciklamasi yapacak. Akabinde 3 gün içinde 8 numara İstanbul'a iner. Bizi ne kadar tatmin eder muamma

iki bölgeyi de rahatlıkla oynar scott
Bence orası için uygun değil. Press açısından bakınca olabilir ama Mertens gibi oyunu yönlendiremez. Hatta oradaki oyuncunun ilerden başlayan presi İcardi ile birlikte yönetmesi/yönlendirmesi gerekiyor onu da yapamaz.

Mertens'in dünya futbolunca bile muadili çok az hatta kalmadı bile diyebiliriz. Fakat Scott tam bizim aradığımız orta saha. Boy avantajından dolayı orta sahaya düşen hava toplarında da büyük katkı sağlayacaktır. Mesela rakip kale vuruşlarında biz stoperleri hava topuna çıkardığımızdan defans çizgimiz her defasında bozluyor.

Tam aradığımız 8 numara çünkü pres/mücadele gücü konusundaki seviyesi dışında ceza sahası koşuları bizim oyunumuzda olmazsa olmaz kuralımız. Torreira ile birlikte bizim oyun anlayışımız da harika ikili olurlar gibi geliyor bence. Yeni bir Melo-Selçuk ikilisi yakalamış oluruz. Tabi o dönem oynadığımız oyun tarzı farklıydı ama ikili olarak bakınca bunlarda ligi çok rahat kucağa alırlar.
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Daha çok asker 10 bana göre. Bizim maçta da Manu orta saha sahasının çok geçirgen olmasının sebeplerindendi. Rabiot bu konuda daha dengeli ve daha üst düzey oyuncu mesela. Scott + genç bir 6-8 alınırsa olur ama. Sadece Scott'tan hiç emin olamıyorum.

8 no gelmesi için , önce süper kupada hüsran yaşayacağız. Hemen ardından tweterde gündem olacak bir tag ile takilicaz. Ertesi gün ibram hatipoglu basın aciklamasi yapacak. Akabinde 3 gün içinde 8 numara İstanbul'a iner. Bizi ne kadar tatmin eder muamma
Bjknin kadroya gelen 1i mertens seviyesinde değil.Diğeri forvet olanda kötü durumda.Hocasini saymiyorum.Yenemezsen sorumlusu hocadir 8 değil.

Melo gidince Selçuk çok sıradan bir oyuncuya dönüşmüştü fakat Torreira neredeyse 2 sezondur orta sahada bizi tek başına şampiyon yapıyor. Şu adamın yanına düzgün bir orta sahaya koyamazsak gözüm açık gider. Yazıktır, büyük haktır böyle bir oyuncun varken yanına 2 sezondur ortalama topçular koymak.

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Daha çok asker 10 bana göre. Bizim maçta da Manu orta saha sahasının çok geçirgen olmasının sebeplerindendi. Rabiot bu konuda daha dengeli ve daha üst düzey oyuncu mesela. Scott + genç bir 6-8 alınırsa olur ama. Sadece Scott'tan hiç emin olamıyorum.
Eyvallah belki de siz haklısınızdır ama bizim maçların oynandığı dönemde Manu'nun kadrosal durumları çok karışıktı. Scott ligin 2. yarısından sonra düzenli oynayıp acayip katkı verdi. Mount ve Amrabat vs. oynuyordu sezonun ilk yarısında. Bence o maç çok referans alınacak bir maç değil.

G. Sarayi biz almaliyiz. Wendele 17-18 verecegine git G. Saraya 10 ver al gel
IMG_3296.webp

Eyvallah belki de siz haklısınızdır ama bizim maçların oynandığı dönemde Manu'nun kadrosal durumları çok karışıktı. Scott ligin 2. yarısından sonra düzenli oynayıp acayip katkı verdi. Mount ve Amrabat vs. oynuyordu sezonun ilk yarısında. Bence o maç çok referans alınacak bir maç değil.

bizim maçta casemiro eriksen ve tominay oynamıştı herhalde ilk maçta

ya da tominay ilk maçta yok muydu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt