Transfer Nöbeti #9 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizi kabul edecek değil Galatasaray için kalbini sahada bırakacak adam lazım

Adama bak bizi kabul edecekmiş. Bugüne kadar ne başarısı var acaba kendisini o konumda görüyor
Bir oyuncuya teklif yapinca sen kulüp olarak vizyon ve projeni sunman lazim.

Sence Ibram ve Cenk bunu ne kadar basarabiliyorlar? Avrupali bir topcu olsam ve bu herifleri karsimda görsem ben de reddederdim direk.

Her yerden ret yememiz asla sasirtici bir durum degil.

Yalnız Guido ismi geçiyor şikeciler ile. Umarım bu transfer olmaz. Barcelona'nın ffp sorunu olmasaydı 2 ay önce gidecekti Guido oraya. Ffp sorunu nedeniyle yattı o iş. Sert mizaçlı bir oyuncu. Bizim ligte iş yapar.
Barcelona istediyse umarım alırlar. So yılların en mal kulübü özelliğini M.unitedden alan kulüp.

Son 3 senedir tek akıllı işleri altyapıdan çıkardıkları herif. Transfer olarak başarılı hamleleri yok denilecek kadar az.

amrabat gibi çölde doğmuş sümüklüyü bile erden timur gibi adam ikna edemedi. siz kimsiniz ki brit mctominay'i o kadar piyasasıyla galatasaray'a getireceksiniz. erden timur'u yediyseniz yediniz bari kendinize ait bi futbol aklınız olsun da ona göre mantıklı hareket edin.

sidik yarışı yapacaz diye koca 1 seneyi piç edeceksiniz.

3 orta saha oynarsak ilerde bir kişi eksileceğiz bu seferde. Avrupada evet bu çok mantıklı olurdu ama hoca sabit fikirli kolay kolay değişmiyor
avrupadaki zorluk derecesi yüksek maçlarda montella kopya verdi okan buruk'a nasıl oynaması gerektiğiyle ilgili. umarım kendisi bunu alır.

Bedava guido alıp 10 numaraya da mount kiralamak çok mu zor acaba ? Şuraya ne kadar nakit harcayacaksın sanki ? mount yeri geldiğinde 8 numarada oynar. Ten hag’ında çok tuttuğu bir oyuncu olamadı zaten.

1722431565148.webp

Arsenal ile taş taş geçişinin videosunu girmişler..

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

Transferi resmileştiğinde Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin tesisinde tatildeydim. İnternet filan zaten yok da TV de izlemiyordum bir kaç gündür. Sabah kahvaltıdan sonra kafeteryadaki masalardan birine geçtim. Masada o günün Milliyet gazetesi vardı. Spor sayfasını açtım, Hagi Galatasaray’da. Hagi’nin imza atarkenki resmini gördüğümde inanamadım, şampiyon olmaktan filan büyük bir sevinçti. Şoku atlatmam baya sürdü.

Alex malexle kıyaslıyor densiz şikeciler. Almanya’da öğrenciyken yurttaki İtalyan bir arkadaşım Del Piero daha iyi dedi, elemana bir süre meczup muamelesi yaptım. Hagi futbol tarihinin en büyük 10 efsanesinden biridir. Maradona, Pele, Messi, Ronaldinho, 2x Ronaldo, Puskas, Hagi, onuncuyu bulmak zor. Ibrahimoviçler, Iniestalar, Sokratesler, Cruyfflar, George Bestler, Bergkamplar, Sneijderlar, Davidsler filan bir kademe altı en tepenin.

Free Guido'yu makul fiyatlara indirip peşine Ağustos boyunca fırsat transferi kovalamak yapılması gereken en mantıklı iş olurdu.

Geçen sene Oliviera denilen herifin yatarak aldığı parayı ve harcadığı mevkiyi düşününce 2 os almamız lazım bunlardan birisi 6 numara olsa orta sahada çeşitliliği sağlarsın.

Sanki bayan maçında Kaan defansın rolde oynamadı gibi tutturulmuş bie 8 numara da 8 numara. Geriden oyun kuramıyoruz kardeşim iyi bir 6 numara da oyun kurar. İlla 6 diyince tek özelliği olan süpürücü ora saha mı aklına geliyor bu hocanın.

Yeri gelir 3lü oynarsın arkada 6 hem oyun kurar hep süpürür, Torreira ile dinamizm katarsın alınacak 8 numara yada demirbayla falan da. O sürekli çabaladığın pas oyununu da oynarsın.

Mertens koşsun Torreira koşsun diyorsun da bu kafayla hayvan gibi geçiş yiyoruz. Şunu oynayan takım arkaya net bir 6 bakar geçer. Sonrasını yıl içinde düşünür.

Orta saha transferinde vites yükselten Galatasaray, Sıddık Sarayli'yı gündemine aldı
Sıddık Saraylı yıllık 5 m euro dan kapıyı açtı

Türkiye'de oynarsam ancak bu paraya oynarım diye ekledi
Tolga Cigercinin transferi de bu sekilde olmustu galiba yanlis hatirlamiyorsam.

Herif TRye sicak bakmadigi icin bizimkilere su kadar isterim diye ucuk bir rakam vermis, bizimkiler de sazan gibi atlayarak kabul etmis.

Sorun Okan hocanin 2li tercihi. Eğer biz 4-3-3 oynamış olsaydık her ortasaha uyardı ama önde mertens oyun kurmadigi için bize oyun kurucu ortasaha şart mecbur yani. Ligde bütün takımlar bize kapanacak, torreira mctominay ortasahasi ile ne yapacağız biz ?
Ya zaten alamayacağımız için şimdiye kadar çok McTominay yorumu yapmadım ama McTominay konusunda görüşüm şu gerçekten McTominay çoğu şeyi yapamaz bir orta saha olarak. Hani postta anlatmak istediğim orta saha olarak aradığımız öze çıkan özelliklerin hepsinin iyi kötü olması lazım diye McTominay belki de bu tanıma en uymayan oyuncu olabilir abartmıyorum Kerem Demirbay bile bu tanıma. Kerem Demirbay’a hangi konularda net eksi yazarım 1) Net bir savunmacı değil 2) Gerçekten fizik gücüyle/atletizmi filan çok kötü bu konuda başka çok çok eksi yazabileceğim hiçbir özelliği yok benim aradığımız orta saha oyuncusu konusunda

Şimdi asıl konu McTominay’a gelirsek ya öne çıkan özellikleri 10 üzerinden 9 dur ama diğer konularda hiç yoktur. Mesela çok iyi sıçrar, fizik kalitesi saçma sapan bir seviyede, bitiriciliği orta saha için çok iyidir, takım oyununa katkısı, dayanıklılığı filan gerçekten korkunç bir oyuncu ama atletizmi/hızlanması filan da korkunç kötü veya saha görüşü/visyonu ? yok gibi bişey üstüne yorum yapmaya bile gerek yok hani McTominay bu maçta fena değildi sanki dediğimiz maçı 15-20 pasla filan bitirebilir, 30 kere topla buluşmayla maçı bitirebilir

Ya adam Euro 2024 de 3 maçta da 90 dakika sahada kaldı 20 pası geçtiği maçı yok, mesela bize karşı 90 dakika sahada kalıp bir de gol attığı maç hani fena bir maç çıkarmadı diyebiliriz değil mi? adam 20 pas yapmış koca 90 dakikada 35 kere topla buluşmuş kilit pas, uzun pas, dribling denemesi, orta filan hepsi ya 0 ya 1 topla oynama konusunda bu kadar saçma sapan bir istatistik daha önce görmemiş olabilirim sahte orta saha gibi bişey adam resmen

Adam ciddi ciddi Manchester United A takımıyla 250 den fazla en üst seviyede maça çıkmış toplam 8 asist yapmış gol konusuna bakıyorum ilk defa bu sezon net bitiriciliğiyle bu kadar gol bulmuş yoksa 1-2 golle bitirdiği çok sezonu var

Bir de McTominay da şöyle bir sıkıntı var McTominay ne tür bir oyuncudur dersek? Hani ilk 11 kurulurken hangi mevkiye yazarız? Defansif orta saha deriz sanırım. E bu adamın defansif özellikleri hiç de iyi değil, net defansif özelliklerinin hiçbiri gelişmemiş. Pozisyon alması, markaj becerisi filan asla kabul edilebilir değil, tackle becerisi var iyi kötü o da şöyle geçen sene Premier Ligde maç başına 1.2 top kapmayla oynamış yüzde olarak da %51 de kalmış defansif orta saha deyince aklıma ne gelir maç başına 1 top kapan bir oyuncu gelmez sanırım veya defansif orta saha deyince çok ciddi ikili mücade kazanmasını bekleriz geçen sene Premier Ligde maç başına sadece 3.6 ikili mücadele kazanmış ki bunun da yarısı hava topları

İşin defans tarafında bence ortalama bile değil kötü olan bir defansif orta saha düşünelim bu adamdan ne bekleriz başka haydi defansif özelliğiyle başarılı değil topa sahip olsun oyunu yönlendirsin diyelim az önce bahsettiğim gibi bu adamın geçen sene Premier Ligde topla buluşma ortalaması maç başına 30, maç başına 16 isabetli pas yapan bir oyuncu düşünelim bu konuda da başarılı olamadı

Haydi tamam biz bu oyuncuyu hücum tarafında değerlendirelim o zaman hani 20-25 milyon € bonservis harcayacağımız hücumcu bir orta sahanın biraz göze hoş gelen yetenekli/beklenmedik bir orta saha olmasını bekleriz değil mi Özel Yetenek konusunda Dribling-Top Kontrolü-Tekniği veya Vizyonu filan bence Berkan Kutlu kadardır üç aşağı 5 yukarı e bu konuda da çok başarılı olmadı

Tam olarak ne diye sınıflandıracağımı bilmediğim bir oyuncu McTominay gerçekten. Ben 20-25 milyon € bonservis ödeyeceğimiz oyuncunun defansif özelliklerinin, topa sahip olma oyunu yönlendirmesiyle topla ilişkisiyle gerçekten dolu dolu bir oyuncu olmasını beklerim McTominay bunların hiçbirinde yok kötü bile demiyorum bak

Hani Berkan Kutlu nun fiziksel özelliklerinin çok gelişmiş olduğu, hava toplarında etkili olabilen bitiriciği iyi versiyonu gibi bişey benim gözümde McTominay. Zaten takım oyununa katkısı, çalışkanlığı dayanıklılığı filan Berkan Kutlu da iyidir mesela

En başkta söylediğim gibi McTominay nasıl olsa alınabilecek bir oyuncu değil, bugün Galatasaray a gelmek için can atsa bile hali hazırda Manchestar United ile önümüzdeki senenin sonuna kadar devam eden bir kontratı var sürekli kullandıkları bir oyuncu bu sene ciddi de gol katkısı verdi ektra olarak, yerine orta saha alsalar, oyuncuyu göndermeye ikna olsalar bile maliyetini karşılayabileceğimiz bir oyuncu değil

20 milyon+ bonservis ve 4 milyon+ maaş verebiliyorsan neden fofana'ya gitmediniz o zaman?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt