Transfer Nöbeti #9

Geçen sezon yenilen hurmalar, yani gerektiği halde yapılmayan hamleler şimdi tırmalıyor işte. Kadronun tükenmeye yüz tuttuğu o zamandan belliydi; Osimhen gazı, rakiplerin zavallılıklarıyla filan sezonu kurtarabildik çok şükür ama şimdi kadro zaafiyeti birkaç haftalık süreçte giderilebilecek gibi görünmüyor, rakiplerin de hepsi birden akıllanıp daha iyi kadrolarla ve moralli giriyorlar lige...

Önde kalecinin ağzına kadar saçma sapan basma futbolu bir tek içerde bizim ligte Anadolu takımlarına söker
Başka bir futbol aklı geliştirmek lazım okan bunu yapabilirmi çok zor
Juventus Liverpool Kocaeli Konya Trabzon Samsun deplasmanlarinda içimizden geçtiler Allah korumasa Ugurcan olmasa Liverpool 10 tane atardi
Juve 10 kişi 5 ilk yapardı
Bugün ghenduzi bize gelsin iki gün sonra cildirir ben 70 metre geri mi kosucam der

Bu kadar 'aksak' ön alan presi yapmaya çalışan takım görmedim. Gegen Press ya tüm takımca birlikte yapılır, yahut da yapılmaz başka senaryolar üzerinden gidilir. Önde 2-3-4 kişi güya basıyor, arkalarından gelenler ya ürkek-kararsız yahut hiç çıkmıyorlar; tam bir ilkellik. Aslında geçen sezon Osimhen' in, Yunus' un presle kazandığı ekstra toplarla atabildiğimiz goller bile bu ilkelliğin eseriydi; rakip defans oyuncuları ağır saçmalamasa, öyle iki kişilik presle hiçbir şey olmazdı. Böyle pres, böyle futbol olmaz olsun; vallahi tiksindim artık.

oyun stilimiz hep arızalıydı kabul ediyorum ama bizim takım önceden yaptığı presi yapamıyor 1-2 senedir bence.
hep böyle değildi
ilk 2 sezon daha iyiydik bu konuda. bence her sene biraz geriledik.
arada one off durumlar oluyor. o maçları saymamak lazım. genelden bahsediyorum.

Başımızda hükumet yalakası bir başkan var bunu açık açık söyleyebiliriz...
Hükumet ortalığın yatışması için ve seçimleri düşünerek febejekelileri sakinleştirmek istiyor...
Dursun bunun komutunu aldı...

Bizi Başkan dağıtıyor bu sezon!!!!!!!!!
Tiksinmiyorum kusuyorum artık bu işlerden...
Ramak kaldı Türkiye futboluna elveda demeye....

Şimdi beni banlayın

Bu kadar 'aksak' ön alan presi yapmaya çalışan takım görmedim. Gegen Press ya tüm takımca birlikte yapılır, yahut da yapılmaz başka senaryolar üzerinden gidilir. Önde 2-3-4 kişi güya basıyor, arkalarından gelenler ya ürkek-kararsız yahut hiç çıkmıyorlar; tam bir ilkellik. Aslında geçen sezon Osimhen' in, Yunus' un presle kazandığı ekstra toplarla atabildiğimiz goller bile bu ilkelliğin eseriydi; rakip defans oyuncuları ağır saçmalamasa, öyle iki kişilik presle hiçbir şey olmazdı. Böyle pres, böyle futbol olmaz olsun; vallahi tiksindim artık.
Flick ve enrique de özellikle flick çokta farki olan bir sey oynatmiyor ama onlari gorunce gercek presi goruyorsun resmen.

Flick ve enrique de özellikle flick çokta farki olmayan bir sey oynatmiyor ama onlari gorunce gercek presi goruyorsun resmen.
Ön alan presi öyle bir şey ki, tek bir adamın aksasa bile tuz buz olursun. Bizim kadroda o yetkinliğe sahip olan oyucu sayısı çoğunluğu teşkil ediyor mudur, şüpheliyim; nasıl olacak ki böyle?

Yaw oyle karistirdilar ki ortami art niyet aramamak cok zor. Dursun Ozbek bu transfer sezonunu bastan sona kotu idare etmistir. Genel kurul da yeterince sorgulamayarak tuy dikmistir.

Hoca gelişemedi,
Takım gelişemedi,
Yönetim zaten vasattı, bir şey değişmedi.

Bunları daha iyi olmamız için söylüyoruz, buna mecburuz.

Dört sene şampiyon olduk, haksızlık etmeyin vs denilebilir ancak futbol acımasız bir oyun.
Acımasız falan değil yahu. İşin doğal sonucu bu. Eğer taraftar olarak kötü günlere hazırlıklı değilsen bu spor sana göre değil. Çünkü her sene şampiyon olamayız. Elbet düşüş yaşayacağız. Sonra tekrar yükseleceğiz.

Acımasız falan değil yahu. İşin doğal sonucu bu. Eğer taraftar olarak kötü günlere hazırlıklı değilsen bu spor sana göre değil. Çünkü her sene şampiyon olamayız. Elbet düşüş yaşayacağız. Sonra tekrar yükseleceğiz.
Düşüş yaşamak şart değil. Bayern neden düşüş yaşamıyor mesela? 10 senenin 9'unda şampiyonlar. O 1 şampiyonluğu da ucu ucuna veriyorlar. Asla düşüş yaşamıyorlar.

Her şeyi doğru yapıp şampiyon olamayabilirsin. Top çizgiyi geçmez, yapacak bir şey yoktur.

Ama göz göre göre uçuruma koşmanın alemi yok. Şu an resmen ağır bir iş bilmezlik hali var gibi. İhtiyaçlar belli, ama hiçbir takviye yok.

2 senedir 10 numara yok.
İkinci bir sol stoper yok.
Yedek santrfor yok.
İkinci bir 8 numara yok.
İkinci bir sol açık yok.
Davinson'a sağlam bir alternatif yok.

Bu hoş görülecek bir şey değil. "Olur bazen" denemez buna.

Her şeyi olması gerektiği gibi yap, şampiyon olamazsan yine olama. Fatih Terim'in tabiriyle "kaybederken bile alkışlanan bir takım" izlemek istiyorum ben ama şimdiki Galatasaray, kazanırken bile diken üstünde izletiyor kendini.

Düşüş yaşamak şart değil. Bayern neden düşüş yaşamıyor mesela? 10 senenin 9'unda şampiyonlar. O 1 şampiyonluğu da ucu ucuna veriyorlar. Asla düşüş yaşamıyorlar.

Her şeyi doğru yapıp şampiyon olamayabilirsin. Top çizgiyi geçmez, yapacak bir şey yoktur.

Ama göz göre göre uçuruma koşmanın alemi yok. Şu an resmen ağır bir iş bilmezlik hali var gibi. İhtiyaçlar belli, ama hiçbir takviye yok.

2 senedir 10 numara yok.
İkinci bir sol stoper yok.
Yedek santrfor yok.
İkinci bir 8 numara yok.
İkinci bir sol açık yok.
Davinson'a sağlam bir alternatif yok.

Bu hoş görülecek bir şey değil. "Olur bazen" denemez buna.

Her şeyi olması gerektiği gibi yap, şampiyon olamazsan yine olama. Fatih Terim'in tabiriyle "kaybederken bile alkışlanan bir takım" izlemek istiyorum ben ama şimdiki Galatasaray, kazanırken bile diken üstünde izletiyor kendini.
Ben belki rahat bir taraftarımdır. Çünkü geçmişte büyük ihtimalle senin de gördüğün gibi kötü günleri de gördüm. Oluyor yani. Olacak. Bizim kulübün tarihi böyle zaten. Bayern ise uzuuuuuun bir süredir rakipsiz. 90’lardan beri böyle zaten. Onlar oturttular. Bizim ülkede o sevite bir fark yakalama imkanımız olsa zaten politik düzen elbet bizi durduracak. Bunu sen de biliyorsun. Almanya’da politika karışmıyor. Ligi dizayn etmeye çalışmıyor.

Yani ben hazırlıklıyım kısacası. Çabuk kabullenirim.

Bizim taraftarın ya da tribünlerin diyeyim nankör olduğunu da biliyorum. Bi başarısızlık gelsin o tribünler hemen boşalır. Bu kadar da severiz kulübümüzü 😝

Neyse lafın kısası beynimizi şartlamayalım. Hayattan zevk alın.

ne düşüşü yau heis. bankalar birliğinden çıkılmış. kulüp tarihinin en yüksek gelirlerini elde ettiğin sezondasın. 4 yıl şampiyon olunmuş, 2. sezon üst üste CLye katılıorsun, kadroda tarihinin en pahalı oyuncusu var

alenen sabote ediliyoruz, şu an bilmediğimiz sebeplerden. başkan denen herif kendisine uzatılan mikrofona arkasını dönüp taraftara mesafe koyuyor. açıklama yapmamak için kırmızı gören hoca, sosyal medyasını kapatan yönetici. normal şeyler mi bunlar
durumu "bu da öyle doğal bi süreç işte!" fln gibi okuyayım derseniz harbi ağır çuvallarsınız. erden timur'un devre dışı bırakılmasından itibaren berbat bişeyler dönüyor. ve nasılsa öğrenicez...

Geçen sezon kontenjan ve maddi imkan varken, kadroyu bir kişi eksik tutmak için 'stoper oynayabilen sağbek' saçmalığına servet gömdüren hoca, bir de marifet gibi böbürlenerek anlatıyordu. Abdülkerim' in kısa süre sakatlığı sürecinde takım AGD; FB derbisinde Davinson sağbek oynadı vs vs. Ya Davinson-Apo dan birisi uzun süreli sakatlık geçirse ne olacaktı, kader mi diyecektik? Hala da bir yedek sol stoperimiz yok, Arda-Singo filan olacak iş değil. Bazı konularda yönetim kadar ve hatta belki daha fazla hocanın da kabahatli olduğu tartışılmasın artık. Kadro planlaması, oyuncu değişikliği gibi hususlarda hatalarından zerre ders almadığını da defaatle gördük. İler tutar yanı kalmadı muhteremin.

Beyler günaydın,

Öfkenizi anlıyorum da öfkeyi her yere saçmanızın bir manası yok.

Bu saate kadar da bildiğini okuyan yönetim bu saatten sonra da bildiğini (artık ne biliyorlarsa) okumaya devam eder.

Göreceğiz bakalım.

Geçen sezon kontenjan ve maddi imkan varken, kadroyu bir kişi eksik tutmak için 'stoper oynayabilen sağbek' saçmalığına servet gömdüren hoca, bir de marifet gibi böbürlenerek anlatıyordu. Abdülkerim' in kısa süre sakatlığı sürecinde takım AGD; FB derbisinde Davinson sağbek oynadı vs vs. Ya Davinson-Apo dan birisi uzun süreli sakatlık geçirse ne olacaktı, kader mi diyecektik? Hala da bir yedek sol stoperimiz yok, Arda-Singo filan olacak iş değil. Bazı konularda yönetim kadar ve hatta belki daha fazla hocanın da kabahatli olduğu tartışılmasın artık. Kadro planlaması, oyuncu değişikliği gibi hususlarda hatalarından zerre ders almadığını da defaatle gördük. İler tutar yanı kalmadı muhteremin.

OB 2 aydır bu sene geniş kadro kurmamız lazım, geçen sene hata yaptım, kaliteli 2 tane ilk 11'miz olmalı hem lig hem ŞL için diye bu yaz herhalde 50 defa söyledi.

Bir TD'nin bu söylemlerine rağmen bu gerçekleşmiyorsa kulübün içindeki durumun ne kadar kötü olduğunu tahmin bile edemeyiz.

Geri
Üst Alt