Deniz de, Emre de Belhanda'dan daha fazla katkı verir bize. Bak bunu Belhanda'yı sevmediğim için söylemiyorum. Tamamen mantık çerçevesi içinde söylüyorum. Belhanda'ya eskiden çok yetenekli ama kafada sorun var vs diyordum da, artık iyice emin oldum. Bu herif yetenekli vs değil. Ne yeteneği var daha çözemedim ben.
Şut konusunda ligde en kötü adam olabilir kendi mevkisinde açık ara. Ya aga halı saha kültürü olan bunun yaşlarında birini getir, yemin ederim bu heriften iyi vurur. Amatör topçular bu kadar kötü vurmuyor. Hayır, 30-40M'den şut filan beklemiyorum zaten. 27 yaşına gelmişsin, hiç mi şutlarını geliştirmessin. Bu zamanla iyileştirilebilecek bir şey sonuçta. Belli bir seviyeye çalışarak çıkabilirsin. Ceza sahası yayının oradan kaleye vuramayan 8 numara mı olur? 10 numara hak getire zaten...
Pas konusuna hiç girmeyeyim. Yüzde 75 pas isabeti ile oynayan 8 numara mı olur yav? Herif dibindeki adama pas çıkaramıyor. 4'e 1, 3'e 1 yakaladığımız kontralarda bile topu geçiremeyeceğini bildiği için eveleyip geveliyor, pozisyonu hiç ediyor. Sabri bunun yaptığı pas hatalarını yapmıyordu anasını satayım. Şaka değil gerçek yani.
Top kayıpları konusu ayrı komedi zaten. Bu vitaminsizin yaptığı pas hataları ve top kayıpları rakibe asist oluyor her maç. Atamıyorlar sadece çoğu zaman. Çünkü burdakiler beceriksizler. CL'de bak bakayım affediyorlar mı. Burak yüzünden yediğimiz kontraları şimdi bu mal yüzünden yiyoruz.
Bu herifin yetenekleri; pres, top ayağına yakışıyor. Dar alanlardan kolayca çıkabiliyor. Duran topları iyi kesiyor. Adam eksiltebiliyor. Ama yaptığı o pas hataları, top kayıpları, doğru zamanda doğru kişiye atacak kadar bi pas yeteneği olmaması yüzünden hiç ettiği toplar, ceza sahası yayının oradan bile şut çekememesi vs vs vs. Bunlar o iyi yaptığı şeyleri de silip atıyor.
Bu herif Montpelier'da nasıl o performansı çıkarmış, aklım almıyor. İşin komik yani bu herif o zaman estetik uzaktan goller filan da atıyormuş hani.
Bu herif her maç yüzde 100 konstantrasyon ve istek ile oynayıp -ki adamın umurunda değil, yüz ifadesi bile her şeyi anlatıyor- o iyi yaptığı işleri maximumda kullanmadığı sürece biz 10 kişi oynarız. Bunun oynadığı topu yemin ederim 4'de biri maaşa ve bonservise oynayacak adamı Belçika'dan filan kamyon kamyon bulursun. Allahın kazması.
Bu herifte orta saha oynayacak ne yetenek var, ne oyun görüşü var.
Söz gelimi, Deniz de, Emre de bu heriften net iyi topçu. Ayakları Belhanda gibi kalas değil en basit. Özellikle Emre'nin. Siz yedek olur anca filan diyorsunuz da, bana göre doğru değil bu. Orta saha oynayan adamın ayağı bu kadar kalas olamaz. O mevki bunu kaldırmaz.
10 numara desen değil, 8 numara desen değil. Bunun ne bok oynadığını çözen beri gelsin. Defalarca yazdık ama yazmadan edemiyorum yav Hido...