Transfer Nöbeti (Arşiv 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Arda geçen sene kalsaydı şampiyon olamazdık derim, başka birşey demem. Hem kendisi hem de takım için en uygun zamanda gitti.

Allah yolunu açık etsin.

oh ruh hali ile bir ise yaramazdi arda malesef evt ama duruma düsürenlerde de biraz bakmaliyiz . yukarda bir arkadasin yazdigi gibi taraftar medja ve sayre cok üstüne geldi ve cok bel alti haberlerde oldu. pro oyuncu bunu normalde kaldirmazi gerekiyor ama arda duygusal bir cocuk ve bunu en cok f7 medjasi kunlandi. bu oyuna gelen biz taraftarda ekmeklerine yag sürdük resmen. gitmesi en hayirlisi oldu dogal olarak hem kendisi icin hemde bizim icin ama keske oyunlara gelmeyip o cocuga sahip cikmasini bilseydik diyorum ben sadece. ama is isden gecmis artik keskeler dünyasinda da yasamiyoruz ama en azindan gelecekde bunlardan ders cikartmak gerekiyor diye düsünyorum.

Arda'yı savunsaydık daha fazla takımın tepesine çıkardı. İyi oldu, çok iyi bi zamanda gitti. Çünkü takımdaki arkadaşlığı zedeliyordu, buna inanıyorum

Amrabat 4 3 3 e geçip 3lü hucumun solunda oynarsa çok önemli katkılar yapabilir takıma ama 4 4 2 oyananacaksa ne ona nede bize luzum etmenin anlamı yok bu sistemin adamı değil

aynen.ben uzunca olayi analatim sen cok güzel bir iki cümlen ile bitirdin meseleyi aslinda :D

4-4-2 ye alisirsa ögrenirse 4-3-3 de gibi is yapar amrabat. ama onu ögrene kadar baya bir süre gerekiyor malesef ki bu süre icin sabir gösterecek taraftara sahib degiliz galiba göründügü gibi :SS:

fiyata bakarak degerlendirmen ne kadar futboldan anladigini gösteriyor ama nedense :SS:

Tek örnek vere bilirim bide aradigimiz adam konusunda. Hasan sas in cok yakin stilinde bir oyuncu amrabat ama hasanin sasin geldigi ilk dönemini hatirlarmasin bilmiyorum simdi. oda ayni cekilde systemde zor anlar yasadi ilk senelerinde. sonra alisdiginda patladi. Hayati boyunca alt yapisi dahil sadece ofansiv görev üstlenen kisiden birden iki yönlü oynamasini bekliyorsun. hemde camp dönemini gecirmemis bu oyuncu. (camp dönemleri yeni gelen oyuncular icin herseydir.taktik calismalarin yogun oldugu dönemdir) . Bu süreci yasamayan birisine bukadar zaman cok bile diyorsan sende art nyiet ararim ama kardes :) sevmeye bilirsin amrabati bilmem tipini sevmedin ama burda objektivligini kaybetmeden elestiri yapmani isterim acikcasi bir taraftar olarak bir taraftardan.

Kardeşim futbol basit bir oyun, bu kadar antrenör ağzıyla konuşmana gerek yok. Tabiki fiyata göre değerlendireceğim. Maliyet-Fayda analizi diye bişey var.

Adam 1-2 milyona gelseydi kimse sesini çıkartmaz sabrederdi.

Bunun dışında Hasan Şaşı iyi hatırlarım. 3 yıl takımda top oynamadı. Hiçbirzaman Terimin direk adamı olamadı, yani onun sistemine hiçbirzaman tam olarak uymadı. Ne zaman Lucescu geldi o birşekilde uydurdu. Zaten Şaş ın en fazla verim verdiği 2 yıl var o da Luce döneminde.

Ama sen geçmişteki bazı oyuncuları kendine model almışsın Amrabat konusunda ki bana göre yanılacaksın.

Kardeşim futbol basit bir oyun, bu kadar antrenör ağzıyla konuşmana gerek yok. Tabiki fiyata göre değerlendireceğim. Maliyet-Fayda analizi diye bişey var.

Adam 1-2 milyona gelseydi kimse sesini çıkartmaz sabrederdi.

Bunun dışında Hasan Şaşı iyi hatırlarım. 3 yıl takımda top oynamadı. Hiçbirzaman Terimin direk adamı olamadı, yani onun sistemine hiçbirzaman tam olarak uymadı. Ne zaman Lucescu geldi o birşekilde uydurdu. Zaten Şaş ın en fazla verim verdiği 2 yıl var o da Luce döneminde.

Ama sen geçmişteki bazı oyuncuları kendine model almışsın Amrabat konusunda ki bana göre yanılacaksın.

ben ama buyum :D Hasan sasida amrabatin stili ile hemen hemen ayni oldugundan dolayi kiyasladim. ama bak kendin bile demisin lucescu döneminde systeme uyum saglamis hasan diye. yani amrabat uyum saglamayaz diye kurar yok. 2milyon oyuncuya bukadar sabir göstere biliyorsan 8 milyon oyunca hele hele bu tür oyuncuya sonuna kadar sabir göstermek gerekiyor. neyse ikimizde fikirlerizi söyledik. sen amrabata daha cok sabir göstermeyeceni söylyeiyorsun ve bende iyiki takimin basinda sabir gösterecek fatih hoca var diyorum :lol:

oh ruh hali ile bir ise yaramazdi arda malesef evt ama duruma düsürenlerde de biraz bakmaliyiz . yukarda bir arkadasin yazdigi gibi taraftar medja ve sayre cok üstüne geldi ve cok bel alti haberlerde oldu. pro oyuncu bunu normalde kaldirmazi gerekiyor ama arda duygusal bir cocuk ve bunu en cok f7 medjasi kunlandi. bu oyuna gelen biz taraftarda ekmeklerine yag sürdük resmen. gitmesi en hayirlisi oldu dogal olarak hem kendisi icin hemde bizim icin ama keske oyunlara gelmeyip o cocuga sahip cikmasini bilseydik diyorum ben sadece. ama is isden gecmis artik keskeler dünyasinda da yasamiyoruz ama en azindan gelecekde bunlardan ders cikartmak gerekiyor diye düsünyorum.

Evet bende çok fazla üzerine gidildiği ve belaltı çalışıldığını düşünüyorum, ama Arda da buna çanak tuttu. O zaman Hakanın, Bülentin ne suçu vardı onlar da kaçıp gitseydi.

Bence en iyi zamanda gitti boşver

Evet bende çok fazla üzerine gidildiği ve belaltı çalışıldığını düşünüyorum, ama Arda da buna çanak tuttu. O zaman Hakanın, Bülentin ne suçu vardı onlar da kaçıp gitseydi.

Bence en iyi zamanda gitti boşver

hakan bir kac kere kacti :) bülent abimisin karakteri tas gibi bir sey olmaz ona :D Oyuncunun karakterine bagli yani bizim türk oyuncular duygusaldir ve arda da o türüne koya bilirsin.böyle oyunculara destek cikamiyorsan kaybedersin ki sonunda kaybetik zaten.

Cevap: Re: Transfer Nöbeti

Bu serdar taşçıyi herkes beğeniyor ben korkuyorum eğer alırsak meira gibi çıkar diye.

Envoyé depuis mon Samsung Galaxy S3 avec Tapatalk

Hak vermiyorum değilim, Stuttgart şampiyon oldugu yılın ertesinde Ş.Liginde Meira-Taşçı tandemiyle elek olmuştu Ş.Liginde. İkiside yakın, temaslı oyunu sevmeyen stoper tipiydi çunku tıpkı fenerdeki manudan 6 yiyen Luciano-Turacı tandemi gibi. Taşçı da kesicilik, hamle, agresiflik gibi koularda vasat sayılır, hava hakimiyeti de çok iyi değil. Ama pozisyon alma, sogukkanlılığı, tekniği oldukça iyi. Tecrübeli de.

Peki neye göre karar vereceğiz? Yerli stoper havuzuna bakalım, S.Aziz, Aykut Demir, Ömer Toprak, Serdar Taşçı.

A.Demir hamleli bir adam ama tek hamleli bir adam hava hakimiyeti zayıf, fizik gucu vasat, basit hata yapabiliyor. S.Aziz'i açıkcası balon buluyorum çok maçını seyrettim nesini begeniyorlar anlamıyorum. Ömer Toprak profil olarak Serdar Taşçı'yla bemzeşiyor, Serdar'ı yakın temaslı oyunu sevmiyor derken Ömer de ondan aşağı değil, Ömer Toprak da Dany, Semih tarzı bir adam değil, sert sayılmaz, ekniği ve pozisyon alması iyi.

Kısacası yerliler vasat, gurbetçiler toplamda daha kaliteli. Ama Ömer Toprak da Serdar Taşçı da benzer özellikler gösteriyor. Serdar tecrübesiyle bir adım öne çıkıyor bence. Ömer daha 2 sezondur üst düzey maçlarda full oynuyor. Serdar ise 4-5 sezondur full oynuyor. Stoper zamanla olgunlaşır, sertleşir. :)

Handikaplarına rağmen en iyi seçenek bence Serdar Taşçı. Zaten Semih ve Dany hamleli stoperler.

Cevap: Re: Transfer Nöbeti

Hak vermiyorum değilim, Stuttgart şampiyon oldugu yılın ertesinde Ş.Liginde Meira-Taşçı tandemiyle elek olmuştu Ş.Liginde. İkiside yakın, temaslı oyunu sevmeyen stoper tipiydi çunku tıpkı fenerdeki manudan 6 yiyen Luciano-Turacı tandemi gibi. Taşçı da kesicilik, hamle, agresiflik gibi koularda vasat sayılır, hava hakimiyeti de çok iyi değil. Ama pozisyon alma, sogukkanlılığı, tekniği oldukça iyi. Tecrübeli de.

Peki neye göre karar vereceğiz? Yerli stoper havuzuna bakalım, S.Aziz, Aykut Demir, Ömer Toprak, Serdar Taşçı.

A.Demir hamleli bir adam ama tek hamleli bir adam hava hakimiyeti zayıf, fizik gucu vasat, basit hata yapabiliyor. S.Aziz'i açıkcası balon buluyorum çok maçını seyrettim nesini begeniyorlar anlamıyorum. Ömer Toprak profil olarak Serdar Taşçı'yla bemzeşiyor, Serdar'ı yakın temaslı oyunu sevmiyor derken Ömer de ondan aşağı değil, Ömer Toprak da Dany, Semih tarzı bir adam değil, sert sayılmaz, ekniği ve pozisyon alması iyi.

Kısacası yerliler vasat, gurbetçiler toplamda daha kaliteli. Ama Ömer Toprak da Serdar Taşçı da benzer özellikler gösteriyor. Serdar tecrübesiyle bir adım öne çıkıyor bence. Ömer daha 2 sezondur üst düzey maçlarda full oynuyor. Serdar ise 4-5 sezondur full oynuyor. Stoper zamanla olgunlaşır, sertleşir. :)

Handikaplarına rağmen en iyi seçenek bence Serdar Taşçı. Zaten Semih ve Dany hamleli stoperler.

Stoper dediğin Ujfa reis gibi olacak.:ayatollah:

Ujfa gibi kaliteli adam alsınlar , yerli sol beke razıyım.

amrabat ın sağına çekip açtığı ortalar forvetlerimizin timingini bozuyor kaç orta böyle zebil oldu işe yarayan 2 orta vardı onlarda şl maçlarında ama bence amrabat kredisini tüketti tamam iyi niyetli , falan filan ama olmuyor

Bence orada hata Amrabat'ta değil Fatih hoca da inatla solda oynatıyor, bence Amrabat sağ açığa geçsin çok daha etkili oynar.

H.Şaş 2002 DK sonrası 2 yıl kötü oynamıştı hatırlarsınız. Gerets H.Şaş'ı sağ açık oynattı ve o sene şampiyonlukta katkısı baya olmuştu.

Amrabat sağ açıkta oynasa, öyle basıp dönmez, orta açmak için topu öteki ayagına almak zorunda kalmaz, bence sağdan sıfıra rahat iner.

Ben Serdar Taşçı yı hiz izlemedim

lider oyuncu savunmada. savunmayi yönlendirmesini iyi becere biliyor. hava toplarinda etkili. yer tutmasini iyi beciriyor. almanya milli takima arada sirada secilen ve oynayan adam kötü diyemeyiz aslinda. yasida daha 25 galiba .

yukarda arkadas ( Mehmet Yalcin) yazdiklari genelikle dogru buluyorum .yani fikirleri tasci hakinda stil olarak iyi aslinda . semih ile iyi ikili olur ama diye düsünyorum cünkü semih müdaheleci savunmaci serdarda popescu gibi toplayan dizen kisi. Semih>>> bülent korkmaz..popecsu>> serdar tasci

Bence orada hata Amrabat'ta değil Fatih hoca da inatla solda oynatıyor, bence Amrabat sağ açığa geçsin çok daha etkili oynar.

H.Şaş 2002 DK sonrası 2 yıl kötü oynamıştı hatırlarsınız. Gerets H.Şaş'ı sağ açık oynattı ve o sene şampiyonlukta katkısı baya olmuştu.

Amrabat sağ açıkta oynasa, öyle basıp dönmez, orta açmak için topu öteki ayagına almak zorunda kalmaz, bence sağdan sıfıra rahat iner.

Amrabatın oynayabileceği tek yer sol kanat. Sağ tarafta kesinlikle oynayamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt