Transfer Nöbeti (Arşiv 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

neden alabilecegimiz tek topcu nuri ki,burada cok yetenekli genc türk topcular var dimi,mesela emre can-samed yesil,bide yıldıray yazıyo ya,yıldıray mı kaldı allasen

Nuri Şahinin istatistikleri:

2007-2008 Sezonunda Feyenoord ile 29 Maça çıkmış 6 gol 5 asist ile oynamış (19 yaşında)

2008-2009 Sezonunda Borussia Dortmund ile 25 Maç 2 gol 6 asist (20 yaşında)

2009-2010 Sezonunda Borussia Dortmund ile 39 Maç 6 gol 9 asist (21 yaşında )

2010-1011 Sezonunda Borussia Dortmund ile 44 Maç 8 gol 13 asist Sezonun en iyi futbolcusu (22 yaşında)

2011-2012 Sezonunda Real Madrid ile 6 ay sakatlık sonrası 15 maç 2 gol 2 asist (23 yaşında)

2012-2013 Sezonu ilk yarısı Liverpool ile 18 maç 3 gol 3 asist (24 yaşında)

Yani şu istatistiklere bakarsak Dünya üzerindeli en iyi Türk futbolculardan biri Nuri Şahindir. Basamakları kendini kanıtlaya kanıtlaya tek tek çıkmıştır.Almanya liginin en iyi futbolcusu seçilmiş, Milyon dolarlara Real Madride transfer edilmiş bir futbolcu alınabiliyorsa Galatasaraya çok şey katar.Keşke alınabilse:)

Alper Potuk daha Eskişehirden çıkacak Galatasaraya gelecek büyüyecek de Dortmundlara, Madridlere gidecek.S

Onu bilemeyiz ikimizde. Doneler ve Kerim'in güzel futbolu için evet kolay olmaz. Ancak bir ederi var oyuncunun onu verirsen oyuncu da isterse Fulham isterse Gangnam yapsın:)

Kerim "ben gideceğim" dedikten sonra ederine bırakırlar ama öyle bişey demezse en az potansiyel ederine bırakırlar heralde.

Neyse bekleyelim görelim. Ama şahsen Alper'e 5 vermek yerine Nuri'ye 10 vermeyi daha mantıklı buluyorum yine de.

Vitesse Bony sözde Chealsa'ye gidiyordu ama sanırım Demba Ba'yı tercih ettiler. Bony alınabilir yani...

o adamı bi ara bursa cok istiyodu,yeni drogba vs diyolardı,baya gelcek var diyolardı,sanırım hollanda liginin en cok gol atan topcusu,yası 25 mis,ne dersin alalım mı?

Kerim "ben gideceğim" dedikten sonra ederine bırakırlar ama öyle bişey demezse en az potansiyel ederine bırakırlar heralde.

Neyse bekleyelim görelim. Ama şahsen Alper'e 5 vermek yerine Nuri'ye 10 vermeyi daha mantıklı buluyorum yine de.

O konuda sana katılmayacağım. Nuri bana çok düz geliyor. Yaşıda bir seviyeye geldi. Ancak Alper henüz bu yaşında göze çarpan bir futbol oynuyor.

Şu Filip Djuricic baya mantıklı aslında neden öyle oyuncularla ilgilenmezlerki

Şu Filip Djuricic baya mantıklı aslında neden öyle oyuncularla ilgilenmezlerki

yaşı fazla küçük, fiziği ve mental olgunluğu TSl'nin sertliğini, Ş.Liginin zorlugunu kaldırır mı bilemiyorum. Hollanda ligi istatistikleri yanıltıcı oluyor, sol kanat oyuncusu Daniel Pranjic Hollanda'da show yapmıştı, M.Bradley kariyerinde atmadıgı golu H'Veen de attı.

O konuda sana katılmayacağım. Nuri bana çok düz geliyor. Yaşıda bir seviyeye geldi. Ancak Alper henüz bu yaşında göze çarpan bir futbol oynuyor.

nuri 24

alper 21

ben de talha gibi dusunuyorum, alpere 5 vermektense Nuri'ye 10 verirdim.

hollanda liginden alinacak tek yaratik christian eriksen'dir ne kadar bonservis verirsen ver zarar etmezsn

Bernard konusunda tereddütlerim var.Yetenekli bir oyuncu olduğu aşikar ancak o boy ve fizikle oynatırlar mı ? Bacağını eline verirler hemen...

Kerim Frei gibi genç oyuncuya şimdi bu paraları vermektense sözleşmesinin biteceği tarihte bonservissiz almak için ön anlaşma yoluna gitsek hem o ligte daha iyi pişer hazır hale gelir hemde maliyet açısından daha ekonomik olmaz mı?

Kerim şayet bir kaç sene Premier ligde ilk 11 de oynarsa ki sözleşmesi yanılmıyorsam 2016 ya kadar sürüyor, Türkiye' ye getiremezsin bir daha. Hele menejerinin beklediği gibi oynarsa hiç şansın olmaz.

Yapilan son aciklamalardan sonra Diego defteri en azindan sezon sonuna kadar kapandi diyebiliriz. Anlasildi ki devre arasinda ne kulubu onu satar ki kaptanlik vereceklermis ne de kendisi gelmeye niyetli.

Nuri alinirsa 10 numara olarak degil, Melo'un yerine alinir. Hem yabanci sayisinin dusurulecek olmasi, hem de Melo'nun istenenen performansa ulasamamasi Nuri'yi onun yerine alternatif olarak almamizi saglayabilir. Alper Potuk icin istenen paralar belli. Alper'e o paralar verilecegine uluslararasi tecrubesi olan Nuri'nin alinmasi yerinde olur. Nuri'ye kimse kotu oyuncu demesin. Borussia'da, Real'de oynamis bir oyuncu kotu olamaz. Ortada sadece bir uyum sorunu var ve kimi zamanlar en iyi oyuncularin bile Premier League'e uyum saglamakta sorun yasadigi goruldu. Fernando Torres Ispanya'da harikalar yaratirken Ingiltere'de oyanayamadi. Keze Shevechenko. Kisaca bir oyuncunun bir lige, bir takima uyum saglayamamasi onun kotu oldugu anlamina gelmez. Nuri asla kotu ya da vasat bir oyuncu degildir. Galatasaray'a gelirse suphesiz cok buyuk katkisi olur.

Stoper meselesine gelince. Anladigim kadariyla Fatih Hoca'nin ilk onceligi sol bek ve Hakan Balta'yi gerektiginde stoper'e cekerek orada oynatacak. Yani ilk tercih Semih/Dany onlarin rotasyonuna da Gokhan Zan/Hakan Balta girecek. Amrabat'in yoklugunda Riera'yi sol ilerde kullanmayi dusundugu icin (hakli olarak) en acil bolge olarak sol bek'i goruyor. Dolayisiyla biz de kendimizi stoperden ziyade sol bek transferine hazirlasak daha iyi olur gibi.

Cilek tabir edilen, dunyaca unlu bir ortasaha oyuncusunu alacagimizi dusunuyorum. Ama bu kim olur gorecegiz. Sneijder gercekten cok onemli bir oyuncu ve benim gelmesini (diger alternatifler Kaka ve Diego da elendigine gore) en cok istedigim oyuncu konumuna cikti. Bu transfer imkansiz degil. Hep beraber bekleyip gorecegiz. Bir kac gune kadar burada bir surpriz yasayabiliriz.

Nuri düz oyuncu mu? Hem de Alper' le kıyaslayıp bunu söylüyorsun. Nuri kesinlikle düz bir oyuncu değil. Sadece futbolu çok basit oynuyor. Dortmund' da oynadığı zamanlarda da hem defansif hem de ofansif açıdan takıma müthiş bir katkı sağlıyordu.

İlk çıktığında daha ofansif bir oyuncuydu (16 yaşında). Özellikle belirttim yaşını çünkü yıllardır gözönünde bulunduğu için herkes yaşını daha büyük sanıyor, 27-28 gibi. Hollanda' ya kiralık gitmesi O' nun için çok büyük bir artı oldu. Dortmund' daki son senesinde mükemmeldi. Madrid' deki sakatlığı çok olumsuz etkiledi. Daha sonra da oynama fırsatı bulamadı. Bu yüzden de performansı düşük. Sürekli oynadığı taktirde inanılmaz işler yapacağından eminim.

Ancak ben Nuri' nin Türkiye' ye gelmesi için daha çok olduğunu düşünüyorum.

Bir çok adam Kerim Frei, Djuricic, Bernard için harika adamlar diyor burda. Ben hiç izlemedim desem yeridir bunları. Gerçekten bu kadar önemli adamlar demek.

Nuri düz oyuncu mu? Hem de Alper' le kıyaslayıp bunu söylüyorsun. Nuri kesinlikle düz bir oyuncu değil. Sadece futbolu çok basit oynuyor. Dortmund' da oynadığı zamanlarda da hem defansif hem de ofansif açıdan takıma müthiş bir katkı sağlıyordu.

İlk çıktığında daha ofansif bir oyuncuydu (16 yaşında). Özellikle belirttim yaşını çünkü yıllardır gözönünde bulunduğu için herkes yaşını daha büyük sanıyor, 27-28 gibi. Hollanda' ya kiralık gitmesi O' nun için çok büyük bir artı oldu. Dortmund' daki son senesinde mükemmeldi. Madrid' deki sakatlığı çok olumsuz etkiledi. Daha sonra da oynama fırsatı bulamadı. Bu yüzden de performansı düşük. Sürekli oynadığı taktirde inanılmaz işler yapacağından eminim.

Ancak ben Nuri' nin Türkiye' ye gelmesi için daha çok olduğunu düşünüyorum.

Maalesef öyle benim izlediğim Nuri öyle.

Ozetle Sneijder + Nuri Sahin + sol bek + Kerim Frei olursa fazlasiyla yeterli olur gibi. Stoper keyfe keder ama Serdar Aziz'e 7 m euro verilecekse hic alinmasin.

Çok sorunlu ve pahalı ama R.Kazan'dan Carlos Eduardo çok yetenekli adamdır.

Carlos Eduardo - Oyuncu profili - transfermarkt.tr

M.Kharkiv'den 10 numara Cleiton Xavier ve forvet Taison

Cleiton Xavier - Oyuncu profili - transfermarkt.tr

10 Numara:

Diego(wolfsburg), Sessegnon(sundrland), Alain Traore(Lorient), Filip Drunjic(H'veen), Clieton Xavier(Kharkiv), Carlos Eduardo (kazan)

Forvet:

Bony (vitesse) Taison (Kharkiv) Çok sorunlu ve pahalı ama R.Kazan'dan Carlos Eduardo çok yetenekli adamdır.

Carlos Eduardo - Oyuncu profili - transfermarkt.tr

M.Kharkiv'den 10 numara Cleiton Xavier ve forvet Taison

Cleiton Xavier - Oyuncu profili - transfermarkt.tr

10 Numara:

Diego(wolfsburg),

Sessegnon(sundrland),

Alain Traore(Lorient),

Filip Drunjic(H'veen),

Clieton Xavier(Kharkiv),

Carlos Eduardo (kazan)

Forvet:

Bony (vitesse)

Taison (Kharkiv)

Ricky van Wolfswinkel(Sporting Lizbon)

Maiga (west Ham)

Pierre-Emerick Aubameyang (St Etienne)

Dame N'Doye(L.Moskova)

Asamoah Gyan (Al Ain)

Nuri ancak 10 numara gibi oynar, melo yerine oynarsa elek olruz savunmada, kaldı ki Nuri gelmez Liverpool'da iyi gibiydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt