- 10 Nisan 2013
- 58.861
- 42.170
- 3.943
2 saat önce yanımdaydı peste tokatladım ondan böyle asabi
Yeter Arsenali alma diyodun ben tokatlarken.
Taptap
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
2 saat önce yanımdaydı peste tokatladım ondan böyle asabi
Arkadaslar almanyada yasiyorum.
Istanbula yerlesmeyi düsünüyorum temelli. Sizlerden fikir alabilirmiyim?
Burda alacagim maas en fazla 1600-1700 Euro ayda. Istanbulu cok seviyorum ve buradan bunaldim artik.
Istanbulda ortalama gelir nekadar? Ve bi aileyi gecindirmek icin nekadar maas gerekiyor en az? Kira, dogalgaz elektrik vs faturalari nekadar ayda?
Bi danisiym dedim renktaslarima...
Burda alacagim maas en fazla 1600-1700 Euro ayda. Istanbulu cok seviyorum ve buradan bunaldim artik.
Istanbulda ortalama gelir nekadar? Ve bi aileyi gecindirmek icin nekadar maas gerekiyor en az? Kira, dogalgaz elektrik vs faturalari nekadar ayda?
Meslek nedir ?
Pazarlama/Satis
Pazarlama/Satis
Şöyle söyleyeyim.
Benim İstanbul'da çalıştığım firma Philips v.s gibi sanayi tipi TV ve Projeksiyon ürünlerinin bayisiydi. Burada çalışan pazarlamacılar maaş+prim usülü çalışıyorlardı ve aylık ortalama 40-50 bin tl lik satışlarından % olarak pay alıyorlardı. Tam emin değilim ama %8 veya %10 olması lazım. Satışlarını genelde kullanıcıya(Ev v.s değil) değil de firmalara yapıyorlardı. Bildiğim ve konuştuğum kadarıyla aylık ortalamaları 5000 5500'den aşağı düşmüyordu ve yurt dışı satışları olduğu dönemlerde ikiye katlıyorlardı.
Demem o ki pazarlama işinde güzel para vardır ancak iş alanını iyi seçip kendinize güvenmeniz gerekir zira İstanbul'da herkes pazarlamacı
İstanbul'da yaşam konusunda da edindiğim fikirleri söyleyeyim.
Ev kiraları düzgün bir yerde orturmasan bile oturabilecek evler 550-600'den aşağı olmayacaktır.Tabii ki burada oturduğunuz yerde önemli, Beşiktaş, Kadıköy(Cadde civarı) gibi yerlerde oturmak isterseniz 1000-1500 civarlarına çıkmanız lazım ki bu fiyatlara ortalama bir evi bile zor bulursunuz. Ha derseniz ki ben Bağcılar'da yaşarımo ayrı.
Ayrıca hayat diğer şehirlere göre daha zor ve paranın nereye gittiği anlaşılmıyor. Eğer eğlence hayatına düşkünseniz size 5000 5500 tl bile az gelecektir.
Ortalama gelir konusuda şöyle ki
Normalde diğer şehirlerde asgari ücret 850-900 tl civarı ancak İstanbul'da bu ücretle ciklet alındığı için başlangıç fiyatları mesleğe göre değişiyor. Misal internette iş ilanlarına bakarsanız (vasıfsız eleman arayanlarda bile) genelde 1200-1350 civarı birşey ile başlıyorsunuz.
Eh İstanbul'u bende çok seviyorum ama 1 senedir ayrı kaldık. Önümüzde ki maçlar bakacaz artık.
Çok uzattım kusura bakma.
Abi o nasıl mağaza 5500 maaş alıyorlar ya10 kişi 55 000, Mağaza gelirlerini merak ettim
![]()
gs1905 @footy_19058 dk
TRANSFER | G.Saray Vidic ile ilgili temaslarını sürdürürken, bu dönemde, ya da sezon sonu Vidic'i renklerine bağlamak istiyor. (DailyMail)
Almanca dili biliyorum ingilizce biliyorum az cok, pazarlama ögrendim meslek diplomasi var elimde.. Istanbulda bi alman sirketinde calisamammi iyi bir paraya?
İyi paradan kastın?
Ben saha içi performanslarından bahsediyorum