Cevap: Transfer Nöbeti
8jk li birinin kolarov yorumu
Çok net olarak GS Kolarov'un transferini gerçekleştirdiği takdirde mutlak surette şampiyonluğun 1 numaralı favorisi olacağı gibi, ŞL'de yine çeyrek final ve daha da ötesini görebilir. Bu kadar iddialı konuşmaktayım, çünkü Kolarov'lu bir GS her türlü taktik formasyonu çok daha işlevsel kılmaya muktedir olan bir güce sahip olacak. Juve'nin transferi için uğraş verdiği ve başarılı olamadığı bir adamdan söz ediyoruz ! Bu nedenden transferini çok zor olarak nitelendiriyorum.
Tek transfer ile CL'de final oynayacaklarını sanan taraftar bunlar boş vermek lazım. Kolarov tabi ki önemli bir takviye olur en azından kağıt üzerinde.
Ama futbolda
1- Adaptasyon süreci
2- Ten Uyuşması- tutmadı mı tutmaz
3- Takımın genel oyun anlayışı ile oyuncununkinin uyması
4- Oyuncunun karakteri- transferi hangi amaçla yaptığı
5- Takım arkadaşları ile diyalog içinde olabilmek
gibi çok farklı faktörler transferde önemli iken isme bakarak şöyle olur böyle olur demek çok erken olur.
Kolarov yetenek ve sol bek klası olarak 2 senedir yedek kalmasına rağmen benim gözümde hala mevkisinin en iyi 10 elemanından biri, ancak 2 senedir rotasyon oyuncusu olmak ile burada 40 maç üzerinden hesap yapmak aynı şey değil.
Kaldı ki Eboue gibi girdiği her ortamda kendini belli eden, şakacı bir tipin bile bizim lige adaptasyonu 7-8 lig haftası almıştı 2011-2012'de ilk 5-6 hafta dublörü mü geldi bu adamın diyorduk, Kolarov'u çok tanımıyorum ama görüntü itibari ile daha sessiz sakin bir tipe benziyor, ve son yıllarda Sırp oyuncular bu ligde pek tutmadı.
Ama alınacak isim Kolarov gibi mevkisi için üst düzey sayılabilecek bir isimse bu tür risklere girilebilir.Maliyeti 4-5 Milyon Euro olacaksa hemen alınmalı daha fazlası istenirse kiralama yoluna gitmek (mümkünse) ve opsiyonu elimizde bulundurmak bizim için en iyi seçenek olur bence.