GSCimbom
Transfer Nöbeti (ARŞİV 12)
Necati Şanlı

Transfer Nöbeti (ARŞİV 12) Sayfa 287

Necati Şanlı ·

Cevap
18,2K
Okunma
975,7K
Sayfa
287/912
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sovyetleri sevmeme nedenin 1-2'dir. Muhtemelen dinsel öğelerdir onlarda ya da bize ters olan birkaç ahlak sorunudur.

Onun dışında eğitim-sosyal olanaklar ve vatandaşlık bilinci olarak Sovyetler efsanedir. Özenmiyorum. Komunist değilim. Gerçekciyim. Yozlaşmış abidik gubidik yazarların kafasına göre kitap yazamadığı, her gelen hükümete göre tarih kitaplarının değişmediği yegane eğitim düzeni. Eğitim şart diyen sistem zaten. Ve üstün matematik eğitimi verdiler insanlara.

Azerbaycanda %90 insanlarin yazma okumasi var.Koca nineler bile yazma okuma biliyor.bilmeyen kesim cok az.Mesala bizde hic bir kurumda parmakla imza basan cok az olur.

Ha bizdede sorun ayri, her kes nelerin dondugunu cok iyi biliyor ama kimse dillenmiyor yada dillenemiyor.

Azerbaycanda %90 insanlarin yazma okumasi var.Koca nineler bile yazma okuma biliyor.bilmeyen kesim cok az.Mesala bizde hic bir kurumda parmakla imza basan cok az olur.

Ha bizdede sorun ayri, her kes nelerin dondugunu cok iyi biliyor ama kimse dillenmiyor yada dillenemiyor.

Sizin durum biraz farklı. Yozlaşma var sizde. Ekonomik geçişin oluşturduğu yozlaşma. Yıllarca komunist yaşa sonra bir anda para pul serbest ekonomi. Rüşvet yiyenlerde çok sizde. Arkadaşlarım oldu yakın zamanda Azeri onlarla da konuştuk. Keşke sovyet düzeni devam etseydi ama özgür olarak diyorlar. Eskileriniz daha iyi bu konuda işte. Sizin yeni nesilde cacık olacaktır uzun vade de. Eğitim olarak.

Dün Ardanın maçını izlediniz mi?Defansda hücumda çok iyi oynadı yabancı sınırı kalksa bile 15m avro verilip alınır kendini çok geliştirmiş.

Dünkü macini izledin mi Ardanin renktas? Arda bence su an Atletico takiminin en iyi oyuncusu, takima Villa gibi bir oyuncunun katilmasina ragmen. 15 Milyon € lara falan yüzümüze bile bakmazlar gibi geliyor bana. Hani Dortmund diyor ya hep Lewandowski kontratinin sonuna kadar bize kalacak, kendisini bonservissiz gönderme durumunda kalsak bile sonunda. Bu olaya kadar gidebilir bu durum belki Arda icinde ama bence 20 Milyon € ister Atletico maksimum.

ardayı bu kadar istememizdeki sebep şuı ucube yabancı kısıtlaması sonucu transfer edilecek çok da fazla yerli oyuncu olmaması. bildiğim kadarıyla seneye yabancı kontejanı daha da düşecek. tribünde oturacak adama para vereceğimize ardaya verip almak daha mantıklı değil mi?

Arsenalli bir yönetici: "Türkiye'ye boş yere geldik. Bizim için resmen hazırlık maçı oldu. Zaten Fenerbahçe CAS'tan ceza yiyecek. Boşuna maç yapıyoruz."

- Eurosport

Sizin durum biraz farklı. Yozlaşma var sizde. Ekonomik geçişin oluşturduğu yozlaşma. Yıllarca komunist yaşa sonra bir anda para pul serbest ekonomi. Rüşvet yiyenlerde çok sizde. Arkadaşlarım oldu yakın zamanda Azeri onlarla da konuştuk. Keşke sovyet düzeni devam etseydi ama özgür olarak diyorlar. Eskileriniz daha iyi bu konuda işte. Sizin yeni nesilde cacık olacaktır uzun vade de. Eğitim olarak.

yahu allahini seversen bize Azeri demeyin yahu.

Azeri ve Azerbaycanli olanlar o soyledigin yozlasan kesimdir.

Terim için söylenenler de boşa gitti:)

Terim'in doğru karar vereceği belliydi, bir ara umutsuzluğa kapılsak da sonunda Aslolan Galatasaray dedi.

Şimdi transferlere yoğunlaşmamız lazım Arda olmuyorsa Bruma bir an önce takıma kazandırılamalı...

51-52 yi bilmem.Eger durum buysa demekki oneceden hata var.

Ben Sovyetleri sevmem ama adamlar bizim Dag basindaki koylere bile okul yaptirmis.

Ha tabi kendi mentalitesini yerlestirmek icin.Zamaninda Turkiyede boyle yapaydida sim di %90 egitimli bir ulke olsaydi.

ayrica bu tutmunuzdanda hic hosnut degilim neden beni taraf gibi gosteriyorsunuz?

hic kimsenin tarafinda degilim.tek istegim her sey sizler bizler icin iyi olmasi baskada bir sey yok olamazda.

arkadaşların seni taraf gibi göstermek istediğini sanmıyorum

sanırım sen bundan öncekiler deyince alınmıış olabilirler medya bunları yazmaz ama

cumhuriyet kurulduğunda okuma yazma oranı %5 di.(osmanlıca) ayrıca koy enstituleri kurularak

koyluler hem calışma imkanı buldular hem de eğitim aldılar kaç yaşında olurlarsa olsun.

1952 denmesinin sebebi de hem natoya girilmesi hemde eğitimin seviyesinin düşük olmasının

ve somurulmeye açık olmasını kullanan hukumetlerin devrinin başlamasıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt