Aydın Dayıoğlu
10 Numara!
- 3 Temmuz 2010
- 15.542
- 2
- 1.363
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Burak 5m euro Sneijder 7m euro. Ne demek istediğini anlamadım.
Ayrıca Sneijder bu sene gayet iyi oynuyor. Bu işin parayla alakası yok. 200bin euro ya alınan Kagawa Dortmuntda coşarken 20küsüre alınan Kagawa da Man u da bi halt a yaramıyor.
Ha bide Amrabat var 8.5 e alınan. Ondan bi halt olmadı. Demekki işin parayla alakası yok.
Aynen, ben olsam değerimin bilinmediği yerde durmam. Gitsin de göreyim şimdi sürekli Burak'a giydiren taraftarın 3-4 hafta sonra ah Burak nerdesin diye ağladığını.
heee çok ağlarız zaten anamızın karnından burakla doğduk bütün maç koşularını ileri yapıp 10 km koşuyor gözüküp bir tane geriye koşu yapmayan top stop etmeyi halen beceremeyen gol atayımda gerisi boş diye uğraşan şımarık kaprisli bi adam gol atıcağım diye kaç tane vermediği pas var bu takımda kimse baki değildir.arda da gittiğinde ağıtlar yakıyorduk ardasızda iki sene şampiyon olduk çeyrek final oynadık burak gitsin bu takımdan o zaman gerçek snejdeiri izlersiniz iyiki gitmiş dersiniz
Ben Sneijder'in Inter'deki günlere dönmesi gerektiğini düşünüyorum, o yüzden bugünkü performansı benim için kesinlikle tatmin edici değil. Sağa çek orta yap, sağa çek şut at. Bu mu Sneijder? Mücadele gücü çok düşük, hiçbir ikili mücadeleye girmiyor, adam eksiltmeyi denemiyor. Eskiden Okan kadar koşan, pres yapan, top kapan bir adamdı.
Amrabat'ı da söyledim zaten, iyi bonservis ödediğimiz ve iyi performans alamadığımız oyuncu diye.
Demek istediğim şu: 20 milyon €luk oyuncuyu 8'e kapatmaya çalışmayalım. 10 milyon'luk oyuncuyu 10 verip alalım. 20 milyon €luk oyuncu 8'e neden düşer? Formsuzluk, sakatlık, yedek kalmak vs. gibi o oyuncunun güncel performansı ile ilgili çok şey anlatan sebeplerden. Ben bu açıdan Sneijder, Riera, Hamit vb. transferleri beğenmiyorum. Sneijder isim olarak gerçekten inanılmaz ama sonuçta Sneijder formda olsa 20'ye bile alamayacağımız bir oyuncu. Milli takıma alınmıyor bile, bu formuyla.
Muslera 10-11 arası bir rakama alındı, belki pahalıydı bir kaleci için. Ama aldık, 20-30 veren çıkmazsa 10 sene daha kaleci konusunda kafamız rahat...
heee çok ağlarız zaten anamızın karnından burakla doğduk bütün maç koşularını ileri yapıp 10 km koşuyor gözüküp bir tane geriye koşu yapmayan top stop etmeyi halen beceremeyen gol atayımda gerisi boş diye uğraşan şımarık kaprisli bi adam gol atıcağım diye kaç tane vermediği pas var bu takımda kimse baki değildir.arda da gittiğinde ağıtlar yakıyorduk ardasızda iki sene şampiyon olduk çeyrek final oynadık burak gitsin bu takımdan o zaman gerçek snejdeiri izlersiniz iyiki gitmiş dersiniz
Tamam Burak'ı beğenmiyorsunuz anladıkta Burak giderse bütün sezonun yükünü Drogba mı çekicek? ama doğru inanılmaz yetenekli Umut Bulut varken ne gerek var Burak'a?
Kanat oyuncusu transferinden bahsetmiş Sn.Başkan. Transfer yabancı olacağına göre oynayanlardan kim kesilecek? Bana göre sağ kanatta da problem var.
onu ben değil burağı gönderen yönetim düşünecek yerine adam alamıyorsan satmıcaksın elindeki adamı benim burakla problemim yok ben genel anlamda bu futbolcu giderse biteriz ölürüz mantığına karşıyım şu takımda giderse takımın üç level aşağı düşeceği üç dört oyuncu vardır başta selçuk muslera drogba belki meloda diyebiliriz gerisi çok elzem değil
Hocam adamın görevi gol atmak zaten sen gol atmaktan başka bir şey bilmeyen adam diye eleştiriyorsun.bence jardelden sonra top geldiğinde kaçırma yüzdesi düşük olan yerli forvet bir burak var değerini bilmek lazım.
Yıllarca rakip defansı zorlayan yıpratan adamlar cazip geldi ama son vuruş yok istediği kadar geri koşsun pas versin gol atamadıktan sonra bir manası kalmaz forvetin ki senin de dediğin gibi burak gol atmaktan başka bir şey bilmiyor başka yerde bulamayız böylesini
Burak'ın eksikleri olabilir ama o eksikleri olmasa zaten 60 milyon € eder. Bunu intikal etmek için dahi olmaya da gerek yok. Burak transfer edilirken, şu andaki halinden daha kötü bir oyuncuydu. Eksiklerinden bazılarını kapatmasına rağmen, taraftara yaranamıyor olması, bana göre onun hatası değil bu taraftar kesiminin futbol cahilliği.
Sneijder tek forvet oynadığımız fener maçında sahadaydı, ne yaptı? 18'in etrafından şut çekip orta yapmak tek gerekense Hagi'yi getirelim Sneijder'den 10 kat iyi şut çeker, orta yapar. Sneijder'i Sneijder yapan özellik, bir ofansif orta saha için çok yüksek mücadele gücüne sahip olmasıydı. Bu mücadele gücünü tekrar sergilerse tam Terim'in istediği tipte bir oyuncu olur, ki bu sene geçen seneye göre daha iyi, ama halen yeterli değil.
çarpıtıyorsun lafımı gol atsın elbette bi kerede gelsin yay üzerinde bi duvar olsun arkadaşlarına iki top dağıtsın bi kere snejdeire pas attı antep maçında gol oldu çok kale odaklı oynuyor ve çoğu zaman takıma zarar veriyor gol atmak kadar attırmakta bi marifettir bunu burağa söylemek lazım birde azıcık geri gel be müslüman drogba 36 yaşında kornerden top çıkarıp geriye gelirken burak efendi nerde ne yapar bırak kornerde geri gelmeyi top sağ sol kanada açıldığında azıcık bassa onada eyvallah dicem geziniyor ortada geçen senede durum böyleyeken terim yedek bırakmış burak toparlayıp koşmaya başlamıştı sanırım yeniden canı klübe istiyor
Abi Galatasaray senin dediğin kadar büyük bütçelere sahip bir kulüp değil. Galatasarayın transfer bütçesi bellidir daha üstüne çıkamazsın.
Bide Formda bi oyuncuyu getirtemezsin türkiye ye. Adam niye bırakıp gelsinki. Sneijder i Şampiyonlar Ligini aldığı sene getirtebilirmisin. Drogbayı bile getirtemedin.
Sen diyosunki Di Maria yaya Coentrao ya ver 20m euro al gel. Olmuyo işte. Di Maria bu hafta sonu oynadı. Adam niye Real den geliyim der Galatasaraya.
Galatasarayın bu bütçeyle yapabileceği 2seçenek var.
1.Katar-Rusya modeli: Form düşüklüğü yaşamakta olan Dünya yıldızlarını yüksek yıllık ücretlerle getirtme.
2.Porto-Dortmund modeliünyanın bir çok ülkesinde scout sistemi kurup gene 6-8m euro arası paralarla genç kaliteli transferleri yapmak.
Yönetimlerin 1.model kolayına gittiği daha az risksiz geldiği için onu seçiyorlar. Ama onda para geri dönüşü yok. 2.modelde o var halbuki ama tutmama riski var.
Bende 7m euro ve hayvan gibi yıllık vereceğimize Quintero ya 7-8m euro verip almayı tercih ederim ama olmuyor işte.
İşte bu yüzden benim için Çare BRUMA
Ne uzun bir tatil yaptın abi sen öyle? Nerelerdesin?
Aynen, mesele bu. Ben zaten 20 milyon €luk transfer yapalım demiyorum. Riera'nın toplam maliyeti 12 milyon € civarı. O parayı Shaqiri'nin bonservisi için kullanabilrdik diyorum.
Muslera'yı aldığımız fiyatlara, 10-12 arası 25 yaşını geçmemiş, formda ve yükselişte olan oyuncuları hedeflemeliyiz.
Bence de Bruma profil olarak doğru bir seçim.