Merhabalar arkadaşlar,
Öncelikler herkese selamlar foruma yeni katıldım, fakat uzun bir süredir üye olmadan takip ediyordum. Bu seneki ara transfer dönemi hakkında bende bazı düşüncelerimi paylaşmak isterim;
Gelenler:
Telles: Henüz çıplak gözle izleyemedik, fakat gerek yapılan yorumlar gerekse oyuncunun geçmiş maçlarına ait görsellere dayanarak kaliteli bir kumaşa sahip olduğu açık. Sol bek ve sol açıkta yaşadığımız uzun yıllar kangren olmuş orta yapma ve dripling sorununa çare olacak gibi.
Izet Hajrovic: Hazırlık maçlarında ve oynadığı lig maçlarında gözlemlediğim kadarıyla en önemli artısı; etkili ara paslar atabilmesi ve etkili şutları. Fakat oyuncu kondisyon bakımından pek hazır görünmüyor ve sürati sanki biraz düşük gibi ayrıca, dripling halindeyken çıkardığı şutlar pek kaleyi bulmadı gibi. Şans buldukça kendini geliştirmesi umulabilir.
Umut Gündoğan: Bucasporun efsane altyapı direktörü "Sait Karafırtınalar" ın keşfettiği bir oyuncu, ön libero ve merkezi orta saha olarak görev yapabiliyor. Forma şansı bulduğu maçlarda verdiği paslar ve top tekniğiyle dikkatleri üstüne çekti. Fakat, bir anda 1.lig den, Türkiye'nin en başarılı kulübüne transfer olup forma şansı bulmak hiçte o kadar kolay değil. Bence kendini epey geliştirmesi gerekiyor. Bana biraz çekingen geldi.
Salih Dursun: Kayserispordan geldi ve sağ bek ve açık olarak oynayabiliyor. Benim ilk izlenimim orta açma meziyeti Sabriye oranla çok daha yüksek, fakat ben Ebue'den vazgeçileceğini düşünmüyorum. Eğer Ebue ilk geldiği günlerdeki gibi, yada Bursaspor maçındaki gibi oynamaya devam ederse, bence kimse kolay kolay ondan formasını alamaz.
Koray Gunter: Borusia Dortmundan geldi, açıkçası orada da pek fazla forma şansı bulduğu söylenemez fakat bunda yaşının çok genç oluşu ve tecrübesiz oluşu önemli bir etken. Türkiye'deki stoper oynayabilen başarılı oyuncu yetiştirebilme sorununu da göz önüne alırsak bence iyi bir transfer. Alman futbol kültürü ile yetiştiğini düşünürsek soğuk kanlı oynaması, futbolu bilmesi (pozisyon alabilme becerisi) beklenebilir. Uzun boyu da onun için büyük avantaj.
Oğuzhan Kayar: Manisapordan geldi, 1995 doğumlu, yaşı çok genç. İlk etapta kadroya 18 kişilik kadroya girebileceğini düşünmüyorum. kendini geliştirmeli, hazırlık ve kupa maçlarında bulduğu şansları çok iyi değerlendirmeli.
Lucas Elias Ontivero: Oğuzhan gibi çok yaşı çok genç. Milan, Madrid, Tottenham gibi kulüplerin altyapılarında bulunmuş bir oyuncu. Çok yetenekli olduğunu düşünüyorum birçok kişi ve Mancini gibi. Bana kalırsa bu büyük kulüplerin altyapılarında tutulamama sebebi kendisinden geleceğin Messisi olmasının beklenmesi, genç yaşta omuzlarında yüklenen bu yükün ağırlığını taşıyamadığını düşünüyor. Kendini ispatlayabilmek açısından Galatasaray son şans onun açısından.
Veysel Sarı: Sağ bek için ebueden sonra formanın en güçlü adayı. En azından kondisyon olarak ve maç tecrübesi olarak hazır olduğunu düşünüyorum.
Burdisso: Kim olduğunu ve nereden çıktığını bilmiyorum. Fakat ben oynadığı pozisyonda Korayın daha fazla forma şansı bulmasını ümit ediyorum. Bence gerçekten 2. bir Barusso vakası olabilir. Umarım yanılırım.
Gidenler:
Sercan Yıldırım: Hani bazı arkadaşlar sürekli bir tabir kullanıyor ya, aynen katılıyorum bence kesinlikle çöp. İyiki kurtulduk.
Dany: Keşke onun yerine Cjedjou yu yollasaydık. Dany beceriksiz, sakar filan ama en azından süratliydi. Bence Chedjou da bir numara yok.
Amrabat: Kiralık gitti. Malaga da ilk maçında başarılıydı.
Riera: Emekleri için teşekkürler. Sola açık olarak geldi, sol bek olarak ayrıldı ve bence sol bekte sol açığa nazaran daha başarılıydı.
Bruma: Bizim oyuncumuz umarım biran evvel sağlığına kavuşacak.
Yiğit Gökoğlan: Galatasaray formasının ağırlığını taşıyamadı, açıkçası forma şansı da pek bulamadı. Bu sene kiralık olarak erciyesspor adına top koşturmaya devam edecek.
İdeal 11'im:
Umarım Başarılı bir ikinci yarı geçirip, ipi şampiyon olarak göğüsleriz...