Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elektriklerin gitmesiyle birlikte Fenerbahçe,Galatasaray'ın kupa kaldırabilme endişesi karşısında stadyumun kapılarını kilitledi. #Elektrik

Uzun boylu stoper mantigi en az 'cok forvet cok gol atariz' mantigi kadar yanlistir bu arada. Düz mantik yapmayalim.

Bana kalirsa tamamen yanlis bir düsünce degil. Bizim stoperlerin hepsi cok kisa bunu kabullenelim. En uzunu 1,85 ki o da hic oynamayan Koray.

Boy hersey degil stoper vardir 1,80 ya vardir ya yoktur ama her hava topunu alir cünkü zamanlamasi iyi ve sicrama gücü yüksektir. Her uzun boylu stoper hava toplarinda iyidir diye bir kaide yok mutlaka ama biz de nerede kisa boylu stoper varsa onlarin pesinden kosuyoruz. Mesela bizim Chedjou ofanstaki etkili kafa oyununu defansta da sergileyebilse bu kadar yerden yere vurulmaz. Balta da Semih de Chedjou da yan toplarda cok sikintili, hem rakibe cok bos alan birakiyorlar hem de topa sicrama becerileri iyi degil bilhassa da Semih bu konuda berbat ötesi.

Benim en uyuz oldugum sey bizim stoperlerin rakibe öküzün gecen trene baktigi gibi bakmasi ve donup kalmalari. Insan araya girmeye calisir yahu böyle de vurdumduymaz lakayt olunmaz savunmada. Normal sartlarda istemem ama o Ahmet Calik denen kazmaya bu kadar para dökülecegine gitsinler Yalcini alsinlar 1,5 seneligine. Iyi mi? Tartisilir ama havadaki zafiyetimizi bir nevi karsilar.

Bak ben mutlaka gelsin demiyorum, kötünün iyisi hesabini yapiyorum cünkü bunlar illa birisini alacaklar oraya. Yalcin veya Ahmet den daha iyisini alma ihtimalleri sifir cünkü adamlar beceriksiz isbilmez heriflerin teki. Delirttiler bizi iyice vizyonumuz düstü. Bir de hala su Ahmete iyi futbolcu diyenler var burada, saka gibi. Herseyi gectim adam tek basina hoca kovdurdu Genclerbirliginde. (Yilmaz Vural)

Edit: Yazmayi unuttum kisa boylu ama canavar gibi hava topu alan futbolcular da vardir. Bizim icin en iyi örnek her zaman Bülent Korkmaz olmustur. Adam 1,80 boyunda sirf zamanlama ve sicrama gücüyle aliyordu toplari. Boy önemli olabilir ama bir stoper icin tek etken degildir, bu yüzden de dedigim gibi ben burada insanlarin uzun boylu stoper istemesini normal karsiliyorum.

Sergio Ramos da 1,83 boyunda ayni bizim Semih Balta Chedjou falan gibi ayni civarda iste ama hic hava toplarinda ezildigini gördün mü? Hersey boy degil ama bizim gibi de pozisyon bilgisi olmayan gereksiz stoperleri toplamayacaksin takima.

Son düzenleme:
Uzun boylu stoper mantigi en az 'cok forvet cok gol atariz' mantigi kadar yanlistir bu arada. Düz mantik yapmayalim.

Normalde öyle ama

Savunman öyle basit hatalar yapıyor ki , uzun boylu pozisyon bilgisi olan ortalama bi hız ve top tekniğinde herhangi bir stoper alsan şu yediğin gollerin yarısını yemezsin.

Çok uzun olmazsın zamanlaman iyi olur pozisyon bilgin iyi olur İvan Cordoba vardı galiba bariz örnek yanılıyorsam düzeltin.

Quakerboy falan bos inanma ona

Salliyor,tutturdugunu görmedim acikcasi

Dediğim gibi duyumcu takılan elemanlar , yönetim bile kimi alacağını bilmediği için hedefsiz olduğumuz için duyumculuk olayı kalmadı . Menajer öneriyor , sen alıyorsun şuanki yönetimde.

Bana kalirsa tamamen yanlis bir düsünce degil. Bizim stoperlerin hepsi cok kisa bunu kabullenelim. En uzunu 1,85 ki o da hic oynamayan Koray.

Boy hersey degil stoper vardir 1,80 ya vardir ya yoktur ama her hava topunu alir cünkü zamanlamasi iyi ve sicrama gücü yüksektir. Her uzun boylu stoper hava toplarinda iyidir diye bir kaide yok mutlaka ama biz de nerede kisa boylu stoper varsa onlarin pesinden kosuyoruz. Mesela bizim Chedjou ofanstaki etkili kafa oyununu defansta da sergileyebilse bu kadar yerden yere vurulmaz. Balta da Semih de Chedjou da yan toplarda cok sikintili, hem rakibe cok bos alan birakiyorlar hem de topa sicrama becerileri iyi degil bilhassa da Semih bu konuda berbat ötesi.

Benim en uyuz oldugum sey bizim stoperlerin rakibe öküzün gecen trene baktigi gibi bakmasi ve donup kalmalari. Insan araya girmeye calisir yahu böyle de vurdumduymaz lakayt olunmaz savunmada. Normal sartlarda istemem ama o Ahmet Calik denen kazmaya bu kadar para dökülecegine gitsinler Yalcini alsinlar 1,5 seneligine. Iyi mi? Tartisilir ama havadaki zafiyetimizi bir nevi karsilar.

Bak ben mutlaka gelsin demiyorum, kötünün iyisi hesabini yapiyorum cünkü bunlar illa birisini alacaklar oraya. Yalcin veya Ahmet den daha iyisini alma ihtimalleri sifir cünkü adamlar beceriksiz isbilmez heriflerin teki. Delirttiler bizi iyice vizyonumuz düstü. Bir de hala su Ahmete iyi futbolcu diyenler var burada, saka gibi. Herseyi gectim adam tek basina hoca kovdurdu Genclerbirliginde. (Yilmaz Vural)

Edit: Yazmayi unuttum kisa boylu ama canavar gibi hava topu alan futbolcular da vardir. Bizim icin en iyi örnek her zaman Bülent Korkmaz olmustur. Adam 1,80 boyunda sirf zamanlama ve sicrama gücüyle aliyordu toplari. Boy önemli olabilir ama bir stoper icin tek etken degildir, bu yüzden de dedigim gibi ben burada insanlarin uzun boylu stoper istemesini normal karsiliyorum.

bizimkilerin ve Ramos un boyu yaklasik ayni, ama onlar bi Ramos kadar ziplaya biliyorlar mi ? Kimse demiyor 215 cm defansa adam koy diye, ama genel bakista, bizim defans cok kücük kaliyor, ha pozisyon bilgi filan da zaten sifir... kimse demiyor tek boy ile oldgunu, ama son yillardir tek kücük defanslar ile cok fazla kafa golü yedik.

Normalde öyle ama

Savunman öyle basit hatalar yapıyor ki , uzun boylu pozisyon bilgisi olan ortalama bi hız ve top tekniğinde herhangi bir stoper alsan şu yediğin gollerin yarısını yemezsin.

Çok uzun olmazsın zamanlaman iyi olur pozisyon bilgin iyi olur İvan Cordoba vardı galiba bariz örnek yanılıyorsam düzeltin.

Ramos da bizim defans boyutunda, ama herseyi yüksek, iyi pozisyon aliyor, hizli, ziplamasi cok iyi filan. Sonra da zaten bizim defans da ne kafa var, ne beyin var, ne vücüt var. Herseyde eziliyorlar, bisey de bi üstün olun ya

boy, baskette ribaund alırken önemli ,futbol da pek geçerli değil aslında

kafa topu denince aklıma hep Suat Kaya gelir zaten ,durumun boyla hiç alakası yok sanırım

kafa topu denince aklıma hep Suat Kaya gelir zaten ,durumun boyla hiç alakası yok sanırım

ozaman bunlarin bir cogu tesadüf ?

Barcelona defans :
Pique 194 - Mascherano 174

real :
Ramos 184 - Varane 191 - Pepe 187

Juventus :
Bonnuci 190 - Benatia 190 - Chiellini 187 - Barzagli 187

Bayern :
Boateng 192 - Hummels 191 - Martinez 190 - Badstuber 190

Chelsea :
Luiz 189 - Zouma 191 - cahill 193

City :
Stones 188 - Kompany 193 - Otamendo 183

Arsenal :
Mustafi 184 - Koscielny 186 -

Liverpool :
Matip 196 - Lovren 188 - Sakho 187

Tottenham :
Alderweireld 186 - vertonghen 189

At Madrid :
Godin 187 - Gimenez 185 - Savic 187

Fenerbahce :
Kjaer 189 - Skrtel 191 - Neustadter 188

BJK:
Rhodlfo 193 - Marcelo 191 - Tosic 185 - Nukan 196

Basaksehir:
Epurenau 189 - Bekir 183 - Yalcin Ayhan 192

kimse demiyor tek boya bak diye, ama kafa topu da rebound gibi bisey, biz her hafta reboundu alamadigimiz icin götümüz dört bucuk atiyor yandan top gelince, ha ayaklarinda da is yok o baska bi olay

Sergio+Ramos+Real+Madrid+CF+v+Paris+Saint+BkZKqHdhC75l.jpg

183-184 civarı olması lazım.

Valencia teknik direktörü Cesare Prandelli istifa etti. (Cadena Ser)

h.o

:D
ben kısa boyluları görüyorum bakınca sen uzun boyluları
ayrıca gidip bu adam iyi diye 170 boyunda adam alsınlar da demiyorum
ama bu listede ki iyi oyuncuların bir çoğu bizim defans boy ortalamamızla aynı boyda
ayrıca yediğimiz kafa gollerinin çoğu 175 lik adamın bile zıplayarak karşılayabileceği seviyelerde
boyla değil o boya sahip olanların beyinleriyle alakalı sorunlarımız var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt