Bugün lig başlasa;
Muslera
Sabri Chedjou Semih Telles
Selçuk Melo
Yasin Sneijder Podolski
Burak
Melo giderse zaten yıllardır var olan çatıdan bir tek Muslera kalacak, yani onun ayarında bir oyuncu alamayacağımız açık güç kaybetmiş olacağız, oynayan oyunculardan Bruma gidip Podolski gelmiş olacak, stoper ve Burak'a yedek bizi ne kadar seviye atlata bilecek ? Üstelik bu takım geçen senede çok iyi oynadığı kesinlikle söylenemez.
Tolga
Beck Rodolfho Ersan Tosic
Atiba Veli
Gökhan Sosa Queresma
Cenk
Bir forvet alacaklar(Gomez) savunma anlamında sıkıntı yaşarlar ama yinede en tehlikeli duruyorlar kayda değer transfer yapmazsak Gomez'i alırsalar eşit duruyoruz.
Volkan
Gökhan Kjaer Alves Caner
Topal Souza
Nani Diego Sow
RVP
Alternatifleri de iyi duruyor ama kağıt üzerinde takım olabilirseler objektif bakmak lazım toptan anlayan bizden daha çok oyuncuları var, tabi bizim sezona nasıl ve kimlerle gireceğimiz de önemli, özellikle forumdaki arkadaşlara söylüyorum objektif olun diye herkes rakibe b.k atıyor, bunlar senelerce bizim altımızda bu yüzden kaldı objektif olamadılar biz hep daha iyiyiz dedikleri için eksik ve altımızda kaldılar, şimdi aynı hataya düşenler var öncellikle rakibin bizden şuan itibariyle daha iyi olduğunu söylemek lazım(Muslera Dünyada bence rakipsiz, Sneijder tartışmasız en iyisi, Melo bölgesinin dünyadaki en sert ve en faydalanıcılarından bunlar tamam da takım olarak bakın) bizimde öncelikle eksik yerlerimizi önceliklerimizi belirlememiz lazım, yıllardır bu farkı batı kültürüne sahip olmamız sayesinde aştık çünkü eleştiriyi kendi medyamız yaptı başka takımlarda lav edilir, en kral transferi yapan stadı yapan bile hata varsa biletini kestik hangi başkan olursa olsun, hocaları sezon ortasında değiştirdik şampiyon olduk, bu bizim yapımızda var zaten bu sayede biz diğer kulüplerin 2 adım önündeyiz ama sorunları tespit edip ona göre şekil almak lazım öncelik belirlemek lazım.
Bu takım ne zaman iyi çok iyi oynuyor göbekteki adamları fark yaratıyordu hatırlayalım ?
- Ujfalusi stoperde oynadığında Melo&Selçuk sırtı dönük top almak defans arasında kalmak zorunda kalmıyordu, bu nedenle hücum anlamında kariyer sezonu geçirdiler, Ujfa'dan sonra dikkat edin Melo 3. stoper gibi kalıyor sırtı dönük top alıp, ileri aktarmak zorunda kalırken 3. stoper gibi defansta kalıyor, oysaki Melo dikine topla gittiğinde fuleli ve tempolu çok rahat adam geçebilen ve verkaç yapabilen koşu atabilen bir oyuncu, Melo&Selçuktan faydalanmak için bize Ujfalusi şart günümüzde buna uygun isim DORİA gözüküyor, savunma anlamında ufak tefek sıkıntıları olsa da teknik ve top çıkarması yaşına göre muazzam.
- Yine defanstan top çıkarma da bana göre GALATASARAY tarihinin eleştirilse de en iyi beklerinden RİERA, adam her türlü topu çıkarıyordu, ayağının dışını çok iyi kullanıyordu, savunmada sıkıntıları olsada hava topunda ve fizik kalitesi anlamında da faydalıydı, üstelik adam takım oyunu ve birlikte hareket etmekten anlıyordu, Telles ve Carole onunla mükayese etmem ama Carole bence Telles'in bile önünde, Telles maçın 60 dakikası kötü 30 dakikası iyi, savunmada ben sağ açık oynasam şu halimle bile çalım atarım o derece, topu çıkarma konusunda da iyi olduğu söylenemez, kısacası Carole denenmeli ısrar edilmeli.
- Eboue hem pas alış verişi hemde günümüz futbolunda aranan özellik verdiği an boşa kaçması, koşu atması sayesinde hareketli oynayarak alan açması ve rakip açık beklerinin balans ayarlarını bozması sayesinde oyunu çözmesi, derhal transfer gerektiği çok açık bellidir ve yapılmalıdır, bu isim Meunier olmasını isterdim.
-Hücum pressi en uçtaki adama bağlıdır, Burak'ı hatırlayın Terim kenarda oturttu tepki gördü tek nedeni budu, Burak tamam katkı veriyor gol atıyor ama basketteki Erceg gibi sadece hücumda etkili, Burak'ı yere vururken şunu unutmayın her maç hareketli, pozisyona girmeme ihtimali yok, rakip defansı ve stoperleri gezdirip bozuyor statik değil ama iş presse gelince en uçtaki adam işi sallıyorsa diğerleri takmıyorlar zaten yoksa Sneijder-Podolski-Yasin arkasındaki bu 3'lü hücum presse uygun, Sneijder bunu Hollanda da çok yaptı, Podolski'de aynı şekilde, Yasin'de koşmayı seven oyuncu, yani Burak'la alternatif olacak adam hücum pressinde iyi olmalı duvar olmalı, bu tarz kaliteli forvet bulmak zor buda bir gerçek(???).
Kısacası transferde öncelik benim bakış açıma göre(Melo'nun kaldığını var sayarak) Stoper=Sağbek>Forvet>alternatif kaleci>Sağ açık>sol bek(Telles giderse)
Muslera
Meunier Chedjou Doria Carole
Selçuk(Hamit) Melo
Gervinho Sneijder Podolski
Burak(???)