Egemen Bayrak
Ulubatlı Souness
- 1 Nisan 2009
- 38.095
- 10.883
- 2.838
bu linnes ülkeyi gezmeye mi geliyor kardeşim bu nedir pazartesi istanbul salı antalya çarşamba izmir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Martin Linnes camiamıza hayırlı olsun...salı günü antalyaya gelecek çok büyük bi aksilik olmazsa..detaylar önce yazdığım gibi iyi geceler...
1,75 trtkac euro renktas? ben gormedimde
Bugün sikinti cekiyorsak paramiz olmadigi icin cekiyoruz, gecen sene üc kupayi almasaydik, belki bu sene oyunculara maslarini ödemekte bile sikinti cekiyor olabilirdik.
Futbolda hersey bir istatistiktir. Sampiyonu da istatistik belirler, basariyi da.
Ozaman Fenerbahce taraftari, Besiktas taraftari da cikar der sana, onlar tek istatistik, biz daha büyüküz diye...
Bugün sikinti cekiyorsak paramiz olmadigi icin cekiyoruz, gecen sene üc kupayi almasaydik, belki bu sene oyunculara maslarini ödemekte bile sikinti cekiyor olabilirdik.
Futbolda hersey bir istatistiktir. Sampiyonu da istatistik belirler, basariyi da.
Ozaman Fenerbahce taraftari, Besiktas taraftari da cikar der sana, onlar tek istatistik, biz daha büyüküz diye...
İstatistik bazi şeyleri belirler herşeyi belirlemez. Mesela kaleye zimba gibi giden top diregi siyirip geçtiginde kaleyi bulan top diye geçmez ama geri pas gibi bir şut kalecinin ellerine geldiginde kaleyi bulan şut olarak geçiyor. Sen herşeyi istatistige baglayip gidiyorsun.![]()
O Söyledigin şeylerin hepsi sezonluk şeyler. O dönem için degerlendirme yapilir. Öbür seneye öyle başlanir. Lig önemli degil avrupa maçlari bizim daha başarili oldugumuzu gösteriyor. Bunun para ile ilgisi ne? Sen en fazla maaş veren takimlardan birisin. avrupada. Dogru dürüst yapilandir ozaman takimi. Bunlarin hepsi bahane.![]()
1. Herseyi istatistige baglamiyorum, önemini vurguluyorum. Avrupa´da basari dedigin olay da bir istatistiktir, herseyin icinde rakamlar vardir. Sen niye zannediyorsun ki rakip taraftarlar Türkiye´nin en büyük kulübü Galatasaray oldugunu kabullenmiyorlar, cünkü bunlari net bir sekilde ortaya döken istatistikleri tanimiyorlar.
Iki takim arasinda 2-3 kupa fark olur, iki üc galibiyet fark olur orada net bir yorum yapamiyabilirsin, ama bazi olaylar nettir.
- Son 3 yildir en güzel futbolu besiktas oynuyor ama sampiyon olan iki kere Galatasaray ve bir kere Fenerbahce.
2. Istatistik gecmisi net bir sekilde gösterebilir, göstermedigi sey ise gelecegidir. Yani gecmis bir basariyi, bir tarihi veri haline getirir, ama gelecegin ayni sekilde parlak olacagini göstermeze.
- Misal 1996 yilina kadar Türkiye´de national anlamda istatistiksel olarak en basarili takim Fenerbahce kulübüydü. Galatasaray´in oradan sonra 4 sene üst üste sampiyon olup, Fenerbahce´yi o konuda gececegini, istatistiksel anlamda hesap edemezdin... O güne kadar ligin rekor sampiyonu yaklasik 40 yil boyunca hep febeydi...
--Şampiyonluk bir sonuçtur kardeşim. İyi veya kötü oyun ile. Bunun degerlendirmesi o sezon için yapilir.. Beşiktaş bana göre .öyle matah oynamiyor ama geçen sene bizden iyilerdi. Biz iyi degildik zaten. Beşiktaşli oyuncularin çogu toy. Tecrübesizlerdi Öyle böyle bir tecrübe edindiler.. Fenerlilere açik ara fark atsan yine kabullenmezler. Beşiktaş taraftari bile her sene şampiyon ilan ediyor kendini. Her sezon ayni nakarat oluyor. Sezona yine şampiyon olmuş gibi davraniyorlar. Onlarin dedigine göre birşey olmuyor. Tarih kupalari yaziyor. 1.leri yaziyor. O dönem için degerlendirme yapip gelecek seneyi hazirlayacaksin.
--iSTatistik geçmişi gösterir gelecegi göstermez nedir aga onu çözemedim. gelecegi gören birşey var mi zatenİstatistigin verdigim örneklerle hiçbirşeyi tam göstermedigini özetlihyor zaten. İstatistik önemli degil demiyorum zaten. Sen istatistige fazla önem veriyorsun. Sen malum topçuyu bizi istatistiklerle Terry yaptin adem. Gördügümüz şey tam tersiydi. Burak gol olayinda 4 senede iyi istatistik yakalamiş. Uzaktan görsen ulan ne golcü dersin. Biz ne biçim golcü diyoruz. Davulun sesi uzaktan boşuna hoş gelmiyormuş.
![]()
Ahmet Cakar su semih konusunda cirpindikca batiyorsun batakliktasin haberin yok.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Semih içinBurak Yilmaz´in cok gol atmasi, topsuz alanda cok iyi hareket eden bir oyuncu oldugundan kaynaklaniyor. Burak Yilmaz kötü bir oyuncu degil, sadece kaplumbag gibi yavas top oynayan bir takimda, Burak Yilmaz gibi sirti dönük etkisiz bir oyuncunun eksiklerinin ortaya cikmasini saglamktadir.
Semih Kaya konusuna deginiyorsun. Istatistikler Semih Kaya´nin 3 sene boyunca takimin savunmasi icin cok önemli bir oyuncu oldugunu gösteriyordu. Misal bu sene kötü oynamasi , yine ayni kollektif istatistiklere yansimaktadirnegatif anlamda. Yani sezonluk degerlendirdigin vakit, bu nokta da istatistiklere yansiyor. Ama bu sezon kötü oyununu alip, üc sene boyunca gösterdigi iyi performansi gölgeleyemezsin.
Benim dedigim olay net bir sekilde buydu. ISTATISTIKLER BAZ ALINMADIN; DEGERLENDIRME YAPILMAZ... Istatistiklerin yer almadigi hic bir degerlendirmenin, bilimsel bir gercekligi yoktur.