- 2 Temmuz 2011
- 132.708
- 55.610
- 5.338
evet marcao yorgun yorgun gelir,ne yavsakca haber yapmıslar
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Saka mi bu?
Esek yüküyle para verdigimiz adam o macta sakatlanirsa ne olacak?
Yeni üyelerden, ben de pek tanımıyorum. Şu an işsiz modum açık olduğundan habe edeyim dedim, bilginde bulunsun.Kim ki o değerli abim
Alan 'ın sol kanat oynayabileceğinden emin değilim reis belki 4-4-2 sistemine geçip de forveti Alan-Batshuayi yapıp kanatları Feghouli&Belhanda yapabiliriz bir aralar Almanya Milli takımında Özil/Reus ile böyle oynuyorlardı kanattan ziyade sağ sol 10 numara gibi içeri gelerek oynuyorlardıonyekuru yerine alan ve emre akbaba yerine ndiaye olur
itibar etmeyiniz bu hesaplara. kolpacı bunlar
Bugun pasta kesımı yok sanırım sıkıntıdan böyle eglenıyorlar
Emre Akbaba oynarsa Ndiaye kesilir zaten sezon sonu Ndiaye yolcuAlan 'ın sol kanat oynayabileceğinden emin değilim reis belki 4-4-2 sistemine geçip de forveti Alan-Batshuayi yapıp kanatları Feghouli&Belhanda yapabiliriz bir aralar Almanya Milli takımında Özil/Reus ile böyle oynuyorlardı kanattan ziyade sağ sol 10 numara gibi içeri gelerek oynuyorlardı
Belhanda Nice 'de hemen hemen bu görevde oynamıştı Favre ile, Feghouli 'de son dönemlerde böyle oynamaya başladı denenebilir
Ama reis ben üçlü orta saha düzeninde oynayacaksak kesinlikle Emre 'nin ilk 11 'de olmasından yanayım. Tamam Onyekuru&Ndiaye ve Rodrigues filan sayesinde rakibi eksik yakaladığımızda geçiş oyununda her türlü iş yapabiliyoruz ama ya rakip kapandığında ?
Muslera
Mariano-Ozan-Marcao-Nagatomo
Fernando-Ndiaye
Feghouli----------Belhanda
Alan-Batshuayi
Hiçbir şey yapmasa bile gerçekten muazzam skor katkısı veriyor adam
Emre 'den başka takımda şut çekebiliyor diyeceğimiz çok bir adam yok
Ceza sahası içine ekstra koşu deneyen tek adam Emre
Dar Alanda etkili olabilecek yine sayılı oyunculardan
Pas becerisi / Oyun görüşü ile zaten Ndiaye ile kıyaslanmaz benim gözümde
Onu geçtim takımın orta sahasında hücum edebilen tek adam Emre
Ayrıca nasıl ki hücuma çıkış konusunda iyi bir sol ayaklı stoperin varlığı önemliyse bence ileride oyun kurulumunda oyunu iki yönüyle oynayabilmek için sol ayaklı bir oyuncunun varlığı o kadar önemli. Rakip takım olarak yerleştiği bizim set hücumu yapmamız gerektiği zaman Nasıl atağa çıktığımızı düşün reis. Muslera topu elinde iyice bir bekletir güzelce zaman geçiririz sonra Serdar/Ozan topu alır yana pas atar geri döner ayağında topu bekletir filan derken iyice bir zaman kaybettikten sonra oyunu sanki mecburmuşuz gibi sürekli sağ bek üzerinden Mariano ile kurarız Mariano Feghouli 'ye atar o geri Mariano 'ya döner Belhanda kendini boşa çıkarabilirse o gelir birazda onunla paslaşırlar filan, çizgiye inebilirsek ne ala bir orta keserek gol bulmaya çalışırız, yok karşımızdaki takım gerçekten defansta iyi pozisyon alabiliyor hücuma çıktığımız zaman bizi kalabalık oldukları merkeze doğru itiyorlar kenarlardan daraltarak pozisyon alıyorlarsa geçmiş olsun bir 2-3 dakika daha top çevirir sonra ya Ndiaye&Belhanda filan top kaptırır ya Fernando&Mariano 'nun filan nefesi kesilir haydaa en baştan
Rakip takım defansta iyi yerleştiği zaman ataklarımızın %70 'i böyle gelişiyor reis. Halbuki ortada oyunu diğer yöne doğru oynayabilecek bir Emre olsa ? Ndiaye gibi sadece dinamizmden ziyade oyunu aklıyla ve hücum yeteneğiyle oynasa Onyekuru&Nagatomo 'yu sadece boş koşulardan ziyade oyunun içine katarak hücumu geniş alanlarda oynayarak rakibi açmaya çalışsak ?
Hani geçen seneki veya bu sene ilk geldiği zamanki Ndiaye olsa kesinlikle kadrodan kesmeyi düşünmem bile ama inan bana reis uzun zamandır takımın en az katkı veren adamı Ndiaye olabilir. Net olarak bir hücum katkısı vermeyeli çooook uzun zaman oldu eskisi gibi deliciliğini kullanmıyor, Osmanlıdaki gibi ceza sahası içine koşu yapmıyor gol aramıyor, hatta defansif olarak da inanılmaz bir katkısı yok. Tudor zamanında hatırlıyoruz Ndiaye rakibi boğuyordu resmen şok pressler ile kaptığı toplar ile sertliği ile orta sahayı geçilmez kılıyordu şimdi bir ton pozisyon hatası yapıyor sürekli top kaybı yapıyor 5 top kapsa maç içinde 10 kere top kaybı yapıyor yani ne elle tutulur bir defans ne de elle tutulur bir hücum katkısı veremiyor Ndiaye ha sadece gitsin top kapsın yeter derseniz bişey diyemem ama benim gözümde yeterli değil işte. En az Rodrigues kadar keskin bir düşüş yaşadı bu sene Ndiaye 'de
Nasıl ki Belhanda 10 numaradan ziyade bir sol iç oyuncusu gibi oyunu iki tarafıyla oynamaya başladıysa Emre 'de sağ iç oyuncusu olarak Belhanda 'dan 1-2 tık daha fazla hücum görevi üstlenecek ama Belhanda kadar mücadele edecek defansına yardım edecek yani oyunun iki yönünü de oynayacak şöyle asimetrik bir orta saha üçlüsü ile oynamaktan yanayım, en azından büyük takıma yakışır şekilde top yapabilecek sadece geçiş oyununda değil set hücumunda da başarılı olabileceğine inandığım orta saha düzeni
----------Fernando Reges------------* Emre Akbaba 'nın Galatasaray 'da var olabilmesi için Alanya da oynadığı gibi serbest 10 numara rolünden ziyade ya buradaki gibi sağ iç 10 numara görevinde oynayacak. ManCity 'nin orta saha kurgusu gibi geçen sene De Bruyne&Silva ile bu sene Bernando Silva ve David Silva/İlkay ile kurguladıkları orta saha düzenine devşirmek zorunda. Ya da Fatih Terim 'in Moskova maçında kullandığı gibi Sağ Kanat & Forvet gibi bir role evrilmek zorunda
---------------------Younes Belhanda
Emre Akbaba--------------------------
Ama ben Emre 'nin fizik olarak mücadele olarak daha üst seviyede döneceğine inanıyorum şu orta saha kurgusuyla gerçekten başarı geleceğine de inanıyorum ...
Yeni stoper arayacagizSaka mi bu?
Esek yüküyle para verdigimiz adam o macta sakatlanirsa ne olacak?