Transfer Nöbeti (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hm o zaman üzüldüm sana. Niye peki inanmıyorsun ALLAH a? 7 basamaklı cehenemi biliyormusun ? Bunlar basit alınıcak konular değil yani. Peki neye inanıyorsun sora bilirmiyım ?

Yıllar evvel kuran ve diğer kutsal kitaplarda allahın kullarına koyduğu kurallara uymasını emrettiğini farkettim. Emirlerine uyarsan cennette huri ile ödüllendireceğini uymazsan cehennemde ateş ile cezalandıracağını okudum. Bu bana çok gaddar geldi ve sonra iyi bi insan olmak için allaha, yol gösterici peygamberlerine ve ya kural kitaplarına ihtiyacım olmadığını farkettim. Üzerinde açlıkta ölen çocukların olduğu dünyanın bi sınav olması fikri kafama yatmadı. Sonuç olarak böyle bi varlığın olmadığına karar verdim kendimce. Hatta benim teorim; vardı ama çoook uzun süre önce işi bıraktı ya da öldü. :)

Yıllar evvel kuran ve diğer kutsal kitaplarda allahın kullarına koyduğu kurallara uymasını emrettiğini farkettim. Emirlerine uyarsan cennette huri ile ödüllendireceğini uymazsan cehennemde ateş ile cezalandıracağını okudum. Bu bana çok gaddar geldi ve sonra iyi bi insan olmak için allaha, yol gösterici peygamberlerine ve ya kural kitaplarına ihtiyacım olmadığını farkettim. Üzerinde açlıkta ölen çocukların olduğu dünyanın bi sınav olması fikri kafama yatmadı. Sonuç olarak böyle bi varlığın olmadığına karar verdim kendimce. Hatta benim teorim; vardı ama çoook uzun süre önce işi bıraktı ya da öldü. :)

saygı duyuyorum ama en zor zamanlarında diline düşecek olan yine Allah olacak.

Af et beni ama çok dar pencereden bakmışın konuya. Imtan olduğunu ama far etmişin en azından. Bu hayat cok kısa bir kere zaten. Burda her şey imtandır kardeş. Çocuklar öldüğünde bile imtandır. Imtanın kolay olmadığına giliyoruz ama sonucta bu hayat saeece ve sadece bir saniyelik bile olmayan bir test merkezidir. Sonrasè insan aklına sığmayacak bir ebediye sürec gelecek. Ebediye , sonsuz. Bu ne demek olduğunu dediğim gibi pek insan hayal edemiyor. Ama sen ataist de değilsin sadece inancı kaybetmişin. Ataistler hic Allahın var olduğuna inanmayanlardèr bildiåim kadar ile. Bu konuyuda biraz daha detayl düşünmeni tafsiye ede bilirim sana ancak. Biraz daha geniş pencereden bakmaya calış . Bu hayatı test acısıdan ciddiye alman gerektiğini ama okadarda önemlide olmadığènı anlaya bilirsen belki bir yol yada neden bazı şeyler kötü oluyor daha iyi anlaya bilirsin. Bir cocuğun ölmesi mesela insani acıdan cok kötü bir duygudur doğal olarak ama hayatın aslında test amacı hariç hic önemi olmadığènè fark edersek sonraki ebedeyen bir sürece göre o zaman belki bazı acı konular test olarak sunuldğunu fark ede biliriz.

Grosicki Rennes imzalamis.

Bitmesi an meselesi olanlar

Osvaldo %90 Juventus

Vicunic Monaco

Niang Marsilya

Jojic Dortmund

İcardi Monaco

Taaraabt Milan

Luuk de Jong Newcastle

Envoyé de mon GT-N7100 en utilisant Tapatalk

Grosicki Rennes imzalamis.

Bitmesi an meselesi olanlar

Osvaldo %90 Juventus

Vicunic Monaco

Niang Marsilya

Jojic Dortmund

İcardi Monaco

Taaraabt Milan

Luuk de Jong Newcastle

Envoyé de mon GT-N7100 en utilisant Tapatalk

Ara dönem bir tek bizde değil Avrupa'da da fazla hareketli gibi sanki?

teşekkür ederim sergenim ama zor zamanlarımda dostlarım ailem var. onlar da olmazsa ben varım. :)

kastettiğim şey şuydu.bi depremde ya da bir kazada Allah'ım yardım et bana,Allah'ım onu bana bağışla diyebilirsin.

ben Allah'a inanmayıp bunu diyenleri gördüm.

Af et beni ama çok dar pencereden bakmışın konuya. Imtan olduğunu ama far etmişin en azından. Bu hayat cok kısa bir kere zaten. Burda her şey imtandır kardeş. Çocuklar öldüğünde bile imtandır. Imtanın kolay olmadığına giliyoruz ama sonucta bu hayat saeece ve sadece bir saniyelik bile olmayan bir test merkezidir. Sonrasè insan aklına sığmayacak bir ebediye sürec gelecek. Ebediye , sonsuz. Bu ne demek olduğunu dediğim gibi pek insan hayal edemiyor. Ama sen ataist de değilsin sadece inancı kaybetmişin. Ataistler hic Allahın var olduğuna inanmayanlardèr bildiåim kadar ile. Bu konuyuda biraz daha detayl düşünmeni tafsiye ede bilirim sana ancak. Biraz daha geniş pencereden bakmaya calış . Bu hayatı test acısıdan ciddiye alman gerektiğini ama okadarda önemlide olmadığènı anlaya bilirsen belki bir yol yada neden bazı şeyler kötü oluyor daha iyi anlaya bilirsin. Bir cocuğun ölmesi mesela insani acıdan cok kötü bir duygudur doğal olarak ama hayatın aslında test amacı hariç hic önemi olmadığènè fark edersek sonraki ebedeyen bir sürece göre o zaman belki bazı acı konular test olarak sunuldğunu fark ede biliriz.

Fatih aslında ben sandığından biraz daha derin bakıyorum olaya. Nasıl mı ? Şimdi senin 100 milyar doların olsa park halindeyken başkasının gelip haşat ettiği Ferrari'n umrunda olur mu ? Olmaz. Ama yoksul bir çocuğun pazardan aldığı spor ayakkabısı çok kıymetlidir. Varlığın kıymeti ancak yoklukla anlaşılır. Ben cennette ve ya cehennemde sonsuzluk istemiyorum. Bu dünyadaki misyonumu tamamladıktan sonra yok olacağıma inanıyorum. Ve madem yok olacağım, o zaman hayatın kıymetini bilmem gerek. Her hayatın kıymetini bilmem gerek. Kendime kişisel olarak edindiğim düşünce tarzım bu ve bu düşüncenin içinde allaha içimden rol vermek gelmiyor. Umarım anlatabilmişimdir :)

kastettiğim şey şuydu.bi depremde ya da bir kazada Allah'ım yardım et bana,Allah'ım onu bana bağışla diyebilirsin.

ayrıca senin düşüncende o kazayı ve ya afeti bana yaşatan da allah. yani ondan yardım dilememin pek bi manası kalmıyo benim için.

Herkes kendine müslüman derler dostum. Boşver :)

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Ben senin ne demek istediğini anladım fakat bu bir ölçü değil ki. Allah kelime olarak İbranice kökenlidir ve Yahudiler de ara ara kullanırlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt