Transfer Nöbeti (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Stoper pek zor degil, Vidic ve Lescott gibiler alinabilir.

Fakat Bony, Benteke, Michu gibiler en azindan 10-20m euro isterler.

Ingilterede uzak durulmali forvet alinirken.

şampiyonlar ligi oynamiş olmalari sorun oluyor. yoksa tam aradigimiz tip lider vasifli stoperler. O brezilyadaki stoperin aradigimiz tip oldugunu sanmiyorum. Fakat santrafor zor gerçekten. Ve ya onuda Brezilya dan getireceksin, sezon bitti orada.

Şu maçı izledikten sonra büyük umutsuzluğa kapıldım gerçekten gelecek adına.

Birincisi bu sistem ile son 4 maçta penaltı dışında atabildiğimiz gol sayısı sadece 1, ki o da son dakika da kontra ataktan atılmış bir gol.

Forvetlerimiz maalesef top ayağına ve önüne gelmedikçe saha içinde el belde geziyor.

Bir tek Umut Bulut farklı bir karakter ama o da belli ki RUHSAL açıdan çökmüş. Golü unutmuş gibi. Drogba ve Burak'ın kötü de oynasa yerine ancak yedek olarak düşünüldüğünün farkında ve daha da geriye gidiyor günden güne.

Riera paraya çok değer veren (Quiz programında ismini hatırlayamadığım biri tarafından çok cimri olmakla betimlenmişti zaten) bir isim. Burada kalmayacağını bildiği için resmen maçı sabote etti. Aynı şekilde Chedjou'da buraya oynamaya değil sadece vitrin yapmaya gelmiş gibi CL maçları hariç konsantre olduğu tek maç dahi yok.

Amrabat ise kendini gösterip kalma derdinde ama gidecek.

Yerlerine alınan( Hajrovic,Telles) hakkında en ufak fikri olan yok aramızda. Salih ilk maç günahı olmaz desekte saha da duruş olarak MUSTAFA SARP esintisi sundu bana. Çünkü nerede duracağını bilmiyor, bu açığını çok koşarak kapatmak isteyecektir, ama taraftardan 1-2 tepki gördü mü o isteği içinde hissedebilecek mi bilmiyorum? (AYNI DURUM SABRİ İÇİN DE GEÇERLİ ASLINDA AMA ADAM ALDIRIŞ ETMEDEN KÜFÜR DE YESE MÜCADELESİNİ BIRAKMADIĞI İÇİN 11 SENEDİR BARINIYOR A-TAKIMDA)

Uzun lafın kısası

Devre arasında bu kadar kapsamlı transfer işine girerek takımın moral durumunu daha da geriye götürmüş olabilir miyiz korkusu da geldi. ...Kupası yüzünden 2.yarı çok şey beklediğim Bruma ve beğenmesem de takımda sağ kanat oynayabilecek TEK TÜRK konumunda olan (3-5-2 zırvası dışında) Aydın Yılmaz da kaybedildi.

Umarım bir toparlanma noktası bulabiliriz.

Aslında amrabat'ı forvet ikilisinden biri olarak denemeli. Defans full türkte olsa yabancıda olsa bişey fark etmiyor.

Aslında şunu denemeli tamam meloyu defans yaptık şu chedjou denen adamı bi ön liberoda falan denemeli. 3lü defansın sol'u olmaz bu adamdan geriye dönüşlerinde sıkıntı var hep, kalabalık yerde oynatmalı.

Melo ile birlikte ön libero olarak deneyelim ne kaybederiz. Geri üçlüyü semih-ceyhun-gökhan deneyelim.

Ama 3-5-2'de olmayacak gibi. Geçici olarak çözümdü evet ama kalıcı malesef olmaz. Eboue'yi koysan ileri geri yapamaz..

Karışık olaylar.

4-2-3-1 otnamalıyız gibi.

4-1-4-1'de olur ama şu çift forvet aşkından Allah rızası için vazgeçilsin.

Bizim forvetler boş alana açılmak yerine topa doğdu gidiyor ataklar berbat oluyor. Umut'un sneijder ile yan yana oynatılması fikrindeyim.

Birde melo'yu defansif kullanacağımıza daha ofansif kullanmamız lazım. Ne zaman atakta olursa pozisyona giriyoruz.

Kadro kurmak gerçekten çok zor.

+riera denen adam neyin peşinde çözamedim hala boşa yer işgal etmeye gerek yok. Tarık ile veysel muhakkak kadroya katılmalı. Ekstra olarakta BVB'den koray mmı alınır kim alınır bilmiyorum. Türk bir forvet almalıyız. Bir tek cenk alınabilir gibi duruyor. 2-3 milyon € + çöplerden birini verebiliriz. +Emre ç. kiralık.

Mancini ülke de defans üzerine takıntı derecesinde çalışmanın gereksiz olduğunu gördüğü gün başarabilir. Ama bu anlayışa devam ettiği sürece bu çok zor. Bunun dışında

2 büyük hata yaptı.

1. Öyle olduğuna ben de inansam da bütün Türk antrenörleri kendine karşı biledi.

2. Defans geni olmayan bir toplum ve takıma defans üzerine lisansı bitirmeden master dersi vermeye başladı.

Biz daha 4-4-2 dışında bir sistemi bile layıkı ile becereneyen, 4-3-3'ü uzaylı sistemi gören, tek forvet ile şampiyon çıkaramayan bir ülkeyiz.

Son 3 sezona bakın dediğimi göreceksiniz hemen.

2010-2011-Fenerbahçe-Niang-Alex-Semih

2011-2012-Galatasaray-Elmander-Necati

2012-2013-Galatasaray-Burak-Umut/Drogba

daha öncesinde de Galatasaray'ın şampiyonluklarına bakın.

1992-1993- 2 forvet

1993-1994- 2 forvet

1996-1997- 2 forvet

1997-1998- 2 forvet-İlie-Hakan+Hagi- bazen maçlarda 3 forvet+Hagi

1998-1999- 2 forvet-Arif-Hakan+Hagi

1999-2000- 2 forvet-Arif-Hakan+Hagi

2001-2002- 2 forvet-Arif-Ümit

2005-2006- 3 forvet- Necati-Ümit-Hakan+İlic

2007-2008- 2 forvet-Ümit-Hakan/Nonda

+

2002-2003-2 forvet-sürekli değişse de

Tek forvet oynadığımız sezonlar

2000-2001-zaman zaman Jardel tek, Davala sarkık forvet, Jardel+Serkan/Arif-2.- son iki 2.liğimizden biri

+

2006-2007-çoğunlukla tek forvet-3.

2008-2009-Baros tek- 5.

2009-2010-Baros/Jo-bazen Arda tek-3.

2010-2011-Baros tek/ Stancu 8.

KISACA TEK FORVET OLMAZ. 4-4-2 ŞART, KANAT YOK, SNEIJDER VAR 4-4-2 YERİNE 4-3-1-2 DEN DEVAM ETMEK DURUMUNDAYIZ galiba.

Bruma genc daha çok şey öğrenmeli dense de takımın en iyi oyuncusuydu. Çok şey kaybetti takım onun sakatligiyla.

Mancini ülke de defans üzerine takıntı derecesinde çalışmanın gereksiz olduğunu gördüğü gün başarabilir. Ama bu anlayışa devam ettiği sürece bu çok zor. Bunun dışında

2 büyük hata yaptı.

1. Öyle olduğuna ben de inansam da bütün Türk antrenörleri kendine karşı biledi.

2. Defans geni olmayan bir toplum ve takıma defans üzerine lisansı bitirmeden master dersi vermeye başladı.

Biz daha 4-4-2 dışında bir sistemi bile layıkı ile becereneyen, 4-3-3'ü uzaylı sistemi gören, tek forvet ile şampiyon çıkaramayan bir ülkeyiz.

Son 3 sezona bakın dediğimi göreceksiniz hemen.

2010-2011-Fenerbahçe-Niang-Alex-Semih

2011-2012-Galatasaray-Elmander-Necati

2012-2013-Galatasaray-Burak-Umut/Drogba

daha öncesinde de Galatasaray'ın şampiyonluklarına bakın.

1992-1993- 2 forvet

1993-1994- 2 forvet

1996-1997- 2 forvet

1997-1998- 2 forvet-İlie-Hakan+Hagi- bazen maçlarda 3 forvet+Hagi

1998-1999- 2 forvet-Arif-Hakan+Hagi

1999-2000- 2 forvet-Arif-Hakan+Hagi

2001-2002- 2 forvet-Arif-Ümit

2005-2006- 3 forvet- Necati-Ümit-Hakan+İlic

2007-2008- 2 forvet-Ümit-Hakan/Nonda

+

2002-2003-2 forvet-sürekli değişse de

Tek forvet oynadığımız sezonlar

2000-2001-zaman zaman Jardel tek, Davala sarkık forvet, Jardel+Serkan/Arif-2.- son iki 2.liğimizden biri

+

2006-2007-çoğunlukla tek forvet-3.

2008-2009-Baros tek- 5.

2009-2010-Baros/Jo-bazen Arda tek-3.

2010-2011-Baros tek/ Stancu 8.

KISACA TEK FORVET OLMAZ. 4-4-2 ŞART, KANAT YOK, SNEIJDER VAR 4-4-2 YERİNE 4-3-1-2 DEN DEVAM ETMEK DURUMUNDAYIZ galiba.

4-3-1-2 benim de aklıma yatmaya başladı. Yine de as takımı 3-5-2 en az 2 maç görmek istiyorum. Şimdiye kadar deneme yaptı Mancini. Çöpleri ayrıştırdı; kimi geri dönüşüme kimi çöplüğe atacağını görmek istedi. En azından ben öyle inanmak istiyorum..

Wilfried Zaha pek forma şansı bulamadı kiralık gidecek büyük ihtimal yabancı sınırı olmasa tam bizlik adam.

madem kanat yok, söyle bisey olmaz mi:

Muslera

Salih Semih Gökhan Alex

Selcuk Melo Umut

Sneijder Hajro

Drogba​

yani 4-3-2-1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt