Abi sen inanılmaz küçümsüyorsun bizi.
Bunun küçümsemekle alakası yok, konuyla kelalaka olmakla alakası var, o yüzden Antalya-Sosa örneğini kullandım, ve ayrıca herkes herkese teklif yapabilir anlamında kullandım.
Ne demek Antalyaspor da teklif yapabilir? Biz Antalyaspor muyuz? Galatasaray top class olmasa da Avrupa'nın en önemli 20 kulübü arasında. 30 yaşını geçmiş her futbolcu da bizden bir teklif aldıysa (menajer yoluyla da olsa) o teklifi ciddiye alır ve değerlendirir. Bu Alves de olsa böyledir, İbrahimovic de olsa böyledir.
Eğer Avrupa'da büyük takımlar istemiyorsa olabilir. Bunlar banko olarak takımlarına istiyorsa onların yanında Galatasaray da, Zenit de, Shakhtar Donetsk de Antalyaspor gibi kalır. Bu 3 takımı özellikle yazdım çünkü bu 3 takım Avrupa'da aynı kategoride takımlar, hem ülke olarak Batı Avrupa'ya itici gelen ülkeler ve ligler, hem de Avrupa'da ulaştıkları seviye olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı seviye kulüpler, hatta son yıllarda Shakhtar ve Zenit bizden daha istikrarlı.
Sadece bu 3 takım değil, Porto, Benfica, Dortmund, Marsilya, Napoli... Bunlar da Avrupa'nın Antalyasporu Konyasporu filan. Eğer bir futbolcuyu Juventus, Barcelona, Bayern, Man Utd vs takımına banko olarak istiyorsa bunlar da istisnai durumlar dışında (kendini geliştirmek isteyen genç oyuncu, arızalı durum vs) alamaz ve Antalyaspor gibi kalır. Tersi bunların elindeki oyuncu alınır.
Ve Galatasaray, Shakhtar Donetsk, Zenit, CSKA Moskova gibi takımlar da Avrupa'nın Rizesporu, Gaziantepsporu, Antalyaspor'udur. Porto'dan filan bahsetmiyorum bak, onlar da öyle, ki Porto'nun 2 şampiyonlar ligi 2 uefa kupası 1 kıtalararası kupası filan var, Juventus kadar kupası var yani Avrupa'da. Ama Juventus diil. Çünkü Juventus İtalya takımı.
Anlatabiliyormuyum? Biz daha marka olarak bir Porto diiliz. Öyle uçma. Dani Alves Avrupa'da piyasası bittiğinde Hagi gibi Drogba gibi Fener'e giden Roberto Carlos gibi gelir. Şu an kendisi o durumda diil çünkü, Beşiktaş's giden Adriano gibi bir adam da değil Dani Alves.
Snejder diyeceksen de bizde Sneijder, Fener'de Anelka gibi istisnai durumlar arada sırada olur, istisnalar kaideyi bozmaz. Bunların da başka arızalı durumları vardı oldu. Yine olursa ne güzel, fırsat transferi. Ama onu beklersen çok beklemekten transfer yapamazsın.
Hala diyorsun ki Abdürrahim Albayrak yalan söylüyor, neden söylesin diyince de millete hava atacak, bizi kandıracak diyorsun. Yahu yazdığında en ufak bir mantık yok. Ortada böyle bir transfer haberi geçtiyse ve gerçekleşmediyse bundan kulüp ancak zarar görür.
İşte marka değeri zarar görmesin, biz dünya kulübüyüz yıldızların hepsi bize gelmek istiyor diye.
Yani Dani Alves Juventus varken hala piyasası varken onları bırakıp sana çok gelmek isteyecek de Hamza istemedi diye alınmayacak. Dani Alves gelmek istesin gerekirse Hamza'yı şutlarlar sen merak etme.