Sneijder ve Muslera'yi satsan zaten 130 milyon euroluk açığı kapatırsın demedim.Yalnızca bunu bir iyi niyet göstergesi olarak görüp UEFA'da olumlu izlenimler bırakabilir dusuncesindeydim.
Onun dışında yapılan hatalar hususunda dediklerin doğru ki bu hatalardan dolayı zaten borç erimiyor.
Farz etki Sneijder + Muslera + Burak'ı sattın ve 30 milyon euro bonservis geliri elde ettin.Bir de bunların maaşlarını hesaba kat,Sneijder 4,5, Muslera 3.3, Burak 2.8'den 1,5 sezonda aşağı yukarı 16 milyon euro yapar. İşte böyle orta & uzun vadeli hesap yaparsan 30 milyon euro bonservis + 16 milyon euro maaş yükü toplamda 46 milyon euro kasada olur. Bruma + Telles de 16 milyon euro desen; 62 milyon euro.62 Milyon euro => 200 milyon TL demek.Bu paranın yanına, ek gelir kalemleri yaratabilirsen (yönetimin becerisine kalmış; sermaye artışı, gayrimenkullerin değerlendirilmesi, hisse satışı vs. gibi) elin oldukça rahatlar, yüksek faizli borçları temizler, yerine uzun vadeli dusuk faizli borç alır yeni yatırımlar yaparsın.Uefa'ya da "bak ben düzeliyorum,çabalıyorum,toparlanıyorum" deme fırsatı yakalarsın.Eğer kur olmuş 3.25 ise, euro cinsinden satış yaparak para kazanabilmelisin ki borçları döndürebilesin.Sen böyle yapmayıp, dediğin gibi Donk'a, Sabrı'ye paralar saçıp, kiralık yolladığın oyuncuların bile maaşlarını öder, yeni td getirip yüksek maaş verirsen UEFA tabiki de "ne yapıyor bunlar" deyip sopayı gosterir.
Bu ligde Sneijder + Muslera'ya sahip olmasak da 3. oluruz, UEFA'ya katiliriz. Cl bu sene imkansiz zaten. Fakat bir an evvel para getirecek hamleler yapmazsak, Sneijder+ Muslera olsa da bi mok olmayacak çünkü men edileceğiz, bu çok acık.