Transfer Nöbeti (ARŞİV 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
<b>Arif U. Baskan olsaydi </b><br />
Sezona böyle mücadele gücü yüksek olan takim ile baslardik<br />
<br />
________<br />
|Enyeama|<br />
Samba Shittu Sakho <br />
Richards Mikel Diarra Wanyama Elokobi<br />
Traore Akinfenwa<br />
<br />
<br />
<br />
400_F_7946776_e9z3TGMIPXq57HuM2cchxomQ07XrinvC.jpg
<br />
<br />
<br />
<br />
37760-1448525893.jpg
<br />
s_29016_164_2009_1.jpg
s_13736_355_2009_1.jpg
s_47713_31_2013_09_26_1.jpg
<br />
32617-1409567817.jpg
s_30739_631_2013_06_24_1.jpg
s_23914_932_2013_08_21_1.jpg
s_77760_371_2012_1.jpg
s_42048_543_2013_05_22_1.jpg
<br />
s_69006_2700_2013_11_19_1.jpg
s_32798_2814_2014_02_11_1.jpg

Aslinda store dan alisveris yapmak istemiyordum ama dayanamadim dayima siparis verdim Almanya'ya gelirken bana bundan getirecek bir tane.

Muslera'nin ürünü diye aliyorum, reisin formasi var bir tane de bundan alayim.

10712_buyuk_3.jpg
10712_kucuk_4.jpg

Son düzenleme:
Aslinda store dan alisveris yapmamak istiyorum ama dayanamadim dayima siparis verdim Almanya'ya gelirken bana bundan getirecek bir tane.

Muslera'nin ürünü diye aliyorum, reisin formasi var bir tane de bundan alayim.

10712_buyuk_3.jpg
10712_kucuk_4.jpg

Ne kadar bu usta ? çok güzelmiş...

40 Euro mu? Bedava für uns :) başka renk varmı acaba? Daha koyu renkten varsa siyah veya koyu kırmızı bende alırım

Store ürünlerini ben kaliteli bulmuyorum genelde o yüzden pahali buldum. Yok sirf bu renk var, forma rengi :) Baska Muslera ürünleri de varmis ama buna benzer baska renkte yok ne yazik ki.

Zaten günlük giyim icin almiyorum, daha cok hatira gibi ayda yilda mac izlemeye gidersem giyerim diye :)

6 aylık kar/zarar tablolarına göre (01/06 - 30/11)

FB Futbol A.Ş: - 60,9 mTL
GS Sportif A.Ş: - 52,2 mTL
BJK Futbol A.Ş: - 24,4 mTL

Özkaynaklar tükenmiş:
BJK Futbol A.Ş: -528 mTL
FB Futbol A.Ş: -483 mTL
GS Sportif A.Ş: -155 mTL

Siz çalışın, didinin, 6 aylık dönemde hepsi faize gitsin
GSRAY: - 32 mTL
FBAS: - 21 mTL
BJKAS: - 20 mTL

Kısa vadeli yükümlülüklere bakalım yani borçlar:
FBAS: 727 mTL
GSRAY: 600 mTL
BJKAS: 419 mTL

Toplam Varlıklar ne durumda, kimin elinde ne var?
GSRAY: 826 mTL
FBAS: 630 mTL
BJKAS: 193 mTL

@peynirgemisi

Kaynak: KAP

İsteklerini yerine getirir tabiki oyuncu satmadan alamazsın cezası yersen getirirsin tabiki. Yaz transfer döneminde duygusallık ve gerizekalılık yapmasaydık. Kur dalgası ayağına kurtulma şansın olurdu. Sen adamın sana demiş olduğu 30 M€ bandına ağustosta inememişsin aralık gelmiş yine inememişsin. Muslera değil yanına sneijder satsan yine inemeyeceksin.

Meloyu satıp yerine 2.5 m€ donk'a verisren yanında ekürileri jem ve bilal ile hala dolduramazsan. Sezon başı başladığın hocanı fantazi icabı olmayacak zamanda gönderip 1m€ ona verip üzerine imza parası ve kalan dönem için 1.5 + bir sonraki dönem için 3 M€ yenisine verirsen.
Durduk yere sabrinin maaaşına iyileştirme yaparsan, talibi olan dany'yi kiraya vermek yerine tek taraflı sözleşmesini fesih edip 1.5 milyon €'luk bir bedel daha hanene yazarsa. Ne olur borç azalır mı?

130 M€ azalır mı? Azaltmak isteyen adam gidip hocaya 3 milyon euro vermez. Melodan yaptığını sandığın kar sana zarar olarak dönmüş. Kimi satarsan sat ne yaparsan yap faizler diyorum yahu faizler 20 milyon € sportif başarıdan kazandığın gelirin gittiği yer.

Sayayım mı forman değerliyken araç kiralama, uçak masrafı ve ev olarak sana verilmeye çalışılan bir sponsorluk geliri var. 7 milyon euroluk bir cash para açığı. Storelerin para basmasının sebebi futbol takımı. 4 yıldızlı formayı yetiştirememiş şampiyonlukla ilgili ürünü piyasaya sürememiş bir store düşün. Yine de 15 milyon lira kar etmiş bu para nerede biliyor musun. Basketbol takımına aktarılmış.

Yazayım mı gelir kalemlerin nasıl teker teker azalmış. Bu şartlar altında muslerayı da satsan sneijderi de satsan sadece bu sene yaptığın zararı kapatırsın. (6 aylık dönemde 70 milyon lira bildiğim üzerine faizler vs binecek)

Yani sana 130M'dan aşağı düşmeyecek. Ek sponsorluk gelirleri ile o parayı düşürürsün.

Tekrar yazayım seneye bu seneden 10 milyon € aşağıda maaş verdiğini düşün. Storeler'den zaten gelir yok o daha düşecek bu sefer eldeki paradan eklemek zorundasın.

10 milyon euro ile nereyi kapatacaksın. Takıma oyuncu şart. telles+bruma satıldı 18 M € düşürdün 110 m € diyelim sonra. Oyuncuyu ne ile alacaksın.

Borçları eritmediğimiz sürece her sene 2 tane muslera satman gerekir var mı?
Sneijder ve Muslera'yi satsan zaten 130 milyon euroluk açığı kapatırsın demedim.Yalnızca bunu bir iyi niyet göstergesi olarak görüp UEFA'da olumlu izlenimler bırakabilir dusuncesindeydim.
Onun dışında yapılan hatalar hususunda dediklerin doğru ki bu hatalardan dolayı zaten borç erimiyor.
Farz etki Sneijder + Muslera + Burak'ı sattın ve 30 milyon euro bonservis geliri elde ettin.Bir de bunların maaşlarını hesaba kat,Sneijder 4,5, Muslera 3.3, Burak 2.8'den 1,5 sezonda aşağı yukarı 16 milyon euro yapar. İşte böyle orta & uzun vadeli hesap yaparsan 30 milyon euro bonservis + 16 milyon euro maaş yükü toplamda 46 milyon euro kasada olur. Bruma + Telles de 16 milyon euro desen; 62 milyon euro.62 Milyon euro => 200 milyon TL demek.Bu paranın yanına, ek gelir kalemleri yaratabilirsen (yönetimin becerisine kalmış; sermaye artışı, gayrimenkullerin değerlendirilmesi, hisse satışı vs. gibi) elin oldukça rahatlar, yüksek faizli borçları temizler, yerine uzun vadeli dusuk faizli borç alır yeni yatırımlar yaparsın.Uefa'ya da "bak ben düzeliyorum,çabalıyorum,toparlanıyorum" deme fırsatı yakalarsın.Eğer kur olmuş 3.25 ise, euro cinsinden satış yaparak para kazanabilmelisin ki borçları döndürebilesin.Sen böyle yapmayıp, dediğin gibi Donk'a, Sabrı'ye paralar saçıp, kiralık yolladığın oyuncuların bile maaşlarını öder, yeni td getirip yüksek maaş verirsen UEFA tabiki de "ne yapıyor bunlar" deyip sopayı gosterir.
Bu ligde Sneijder + Muslera'ya sahip olmasak da 3. oluruz, UEFA'ya katiliriz. Cl bu sene imkansiz zaten. Fakat bir an evvel para getirecek hamleler yapmazsak, Sneijder+ Muslera olsa da bi mok olmayacak çünkü men edileceğiz, bu çok acık.

Son düzenleme:
Store ürünlerini ben kaliteli bulmuyorum genelde o yüzden pahali buldum. Yok sirf bu renk var, forma rengi :) Baska Muslera ürünleri de varmis ama buna benzer baska renkte yok ne yazik ki.

Zaten günlük giyim icin almiyorum, daha cok hatira gibi ayda yilda mac izlemeye gidersem giyerim diye :)
Bende pek beğenmem kunlandiklari kumaşı store da ama bu iyisine benziyor gibi. Canlı görüp elemek gerekir gerçi kumaşı.
Rengi beğenmedim ama dediğin gibi muslera hatırasına alınır yinede.

6 aylık kar/zarar tablolarına göre (01/06 - 30/11)

FB Futbol A.Ş: - 60,9 mTL
GS Sportif A.Ş: - 52,2 mTL
BJK Futbol A.Ş: - 24,4 mTL

Özkaynaklar tükenmiş:
BJK Futbol A.Ş: -528 mTL
FB Futbol A.Ş: -483 mTL
GS Sportif A.Ş: -155 mTL

Siz çalışın, didinin, 6 aylık dönemde hepsi faize gitsin
GSRAY: - 32 mTL
FBAS: - 21 mTL
BJKAS: - 20 mTL

Kısa vadeli yükümlülüklere bakalım yani borçlar:
FBAS: 727 mTL
GSRAY: 600 mTL
BJKAS: 419 mTL

Toplam Varlıklar ne durumda, kimin elinde ne var?
GSRAY: 826 mTL
FBAS: 630 mTL
BJKAS: 193 mTL

@peynirgemisi

Kaynak: KAP
Bu varlık nedir?

o varliklarin icinde bizim Ada yokmus yani daha fazla paramiz var aslinda

Sneijder ve Muslera'yi satsan zaten 130 milyon euroluk açığı kapatırsın demedim.Yalnızca bunu bir iyi niyet göstergesi olarak görüp UEFA'da olumlu izlenimler bırakabilir dusuncesindeydim.
Onun dışında yapılan hatalar hususunda dediklerin doğru ki bu hatalardan dolayı zaten borç erimiyor.
Farz etki Sneijder + Muslera + Burak'ı sattın ve 30 milyon euro bonservis geliri elde ettin.Bir de bunların maaşlarını hesaba kat,Sneijder 4,5, Muslera 3.3, Burak 2.8'den 1,5 sezonda aşağı yukarı 16 milyon euro yapar. İşte böyle orta & uzun vadeli hesap yaparsan 30 milyon euro bonservis + 16 milyon euro maaş yükü toplamda 46 milyon euro kasada olur. Bruma + Telles de 16 milyon euro desen; 62 milyon euro.62 Milyon euro => 200 milyon TL demek.Bu paranın yanına, ek gelir kalemleri yaratabilirsen (yönetimin becerisine kalmış; sermaye artışı, gayrimenkullerin değerlendirilmesi, hisse satışı vs. gibi) elin oldukça rahatlar, yüksek faizli borçları temizler, yerine uzun vadeli dusuk faizli borç alır yeni yatırımlar yaparsın.Uefa'ya da "bak ben düzeliyorum,çabalıyorum,toparlanıyorum" deme fırsatı yakalarsın.Eğer kur olmuş 3.25 ise, euro cinsinden satış yaparak para kazanabilmelisin ki borçları döndürebilesin.Sen böyle yapmayıp, dediğin gibi Donk'a, Sabrı'ye paralar saçıp, kiralık yolladığın oyuncuların bile maaşlarını öder, yeni td getirip yüksek maaş verirsen UEFA tabiki de "ne yapıyor bunlar" deyip sopayı gosterir.
Bu ligde Sneijder + Muslera'ya sahip olmasak da 3. oluruz, UEFA'ya katiliriz. Cl bu sene imkansiz zaten. Fakat bir an evvel para getirecek hamleler yapmazsak, Sneijder+ Muslera olsa da bi mok olmayacak çünkü men edileceğiz, bu çok acık.

Muslera sneijder olmasa 3. oluruz sözüne katılmıyorum kardeşim. Onlar varken bile tehlikede olan bir derece 2011 yılını hatırlatırım.

Ne isimler ne oyuncular vardı orta sahan olmazsa kalede maç kazandıracak oyuncun olmazsa sonuç ? İlk 5 dışı kalırsın. Podolski sneijder ve muslera dışında maç kazandırabilecek oyuncun yok malesef yok.

Ligin en kötü takımı mersin kadar kalene şut gelmiş mersin nerede sen neredesin, bari bu şekilde değerlendir derim.

Muslera sneijder olmasa 3. oluruz sözüne katılmıyorum kardeşim. Onlar varken bile tehlikede olan bir derece 2011 yılını hatırlatırım.

Ne isimler ne oyuncular vardı orta sahan olmazsa kalede maç kazandıracak oyuncun olmazsa sonuç ? İlk 5 dışı kalırsın. Podolski sneijder ve muslera dışında maç kazandırabilecek oyuncun yok malesef yok.

Ligin en kötü takımı mersin kadar kalene şut gelmiş mersin nerede sen neredesin, bari bu şekilde değerlendir derim.

Benim en gicik oldugum söz de "Bu takimin formasini koysan ilk 3 de bitirir".

Bok bitirir arkadas, uzaga gitmeye gerek yok 5 sene önceyi ne cabuk unutuyor bazi kisiler. Kalende karpuzcu ortasahanda da cöp adamlar olursa sonun da böyle olur.

Yıl olmuş 2016, hala Muslera'yı eleştiren var :) Forum yöneticilerinin zekadan yoksun renkdaşlarımızı acilen forumdan uzaklaştırması gerekir. Adam 1 yiyorsa 5 kurtarıyor. Allah akıl fikir ihsan eylesin bazılarına. Muslera'ya rağmen ortalama 1 golden fazla yiyen bu takım Muslerasız bu ortalamayı rahat 2 ye çıkarır.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt