Transfer Nöbeti (Arşiv 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Hoş bir yazı arkadaşlar.

8.5 milyon euro'ya inter ile anlaşmış galatasaray. bu adamı 8.5 milyon euro'ya almakla, üzerinde taşıt tanıma sistemi bulunan bir ferrari'nin ruhsatını ve anahtarını uyandığınızda başucunuzda bulmanız arasında fark yok.

ajax'tan beri izlerim. ajax'ın kadrosunda o dönem çok büyük potansiyeller barındıran oyuncular bulunurdu. edgar davids'li, clarence seedorf'lu jenerasyondan sonrası sneijder'in de içinde bulunduğu o kadroyla gelmişti. jenerasyonları karşılaştırıp çorba etmeyelim; sneijder'li dönemde rafael van der vaart, zlatan ibrahimoviç gibi üst düzey yetenekler bulunuyordu. o günlerde heyecanla bu oyuncuların ileride neler yapacaklarını düşünürdüm. bazen romantik bir şekilde "ajax hepsini elinde tutsa..." diye düşündüysem de, takımdan ayrılacakları gerçeğiyle yüzleşmiştim ve içlerinde en umutlu olduğum oyuncu wesley sneijder idi. ibrahimoviç dururken mi? evet, ibrahimoviç olağanüstü goller atıyordu fakat ilginç karakteri, fazlaca bencil oyun yapısı, özellikle o günlere mahsus olan istikrarsız-oyun içinde kaybolan yapısı, büyük yeteneğine rağmen kafamda soru işaretleri bırakıyordu. sonra ibrahimoviç iyiye gitti hep. lakin inanın 24-25 yaşında kaybolabilirdi (leonardo santiago, ajax'a gelen müthiş yetenek. hala dünyanın sayılı driplingçilerinden ama bu onu çok büyük bir oyuncu yapmadı). biraz da o inatçı karakterini olumlu kullanmasıyla harikalar yarattı...

wesley sneijder. o yaşa göre olgunluğu harikaydı. sorumluluk alıyordu, istikrarlıydı, konsantrasyonu iyiydi, ayakları hızlı, kendisi çabuktu (sonradan hızlanma konusunda gelişme göstermedi). bu özellikler, sneijder'in apoletleriydi. fakat o apoletleri olmasa da, ona bakınca bir 10 numara olduğunu derhal anlardınız... iki zaafımı deşerek hayranlık kazandırdı bu adam bana; sahayı öyle bir görüyordu ki, 60 metrelik pası siz boştaki adamı televizyon başında bile göremeden adamın ayağına konduruyordu. üstelik oyunu yavaşlatmadan.steven gerrardvari cross pass'lardı bunlar. ikincisi, müthiş frikik atıyordu. üstelik, bu frikikler her yerden tehlike oluşturuyordu. her daim basit oynamaya çalışıp, yeri gelince zor olanı da yapıyor yahut çalım da atıyordu. değişik bir şeyler vardı bu adamda. yıldız parıltısı, modern bir 10 numara...

sonra real madrid'e gitti. takımdaki gruplaşmaları önlemek için hollandalı oyuncular satıldı. arjen robben ve bu adamın yollanması büyük fiyaskoydu.

ardından inter'in yolunu tuttu. oyunu zaman içinde daha az çalımla, hızını daha az kullanarak oynamaya başladı. diğer özellikleri ise gelişmişti. çok büyük oyuncu olduğunu, jose mourinho ile buluşmasından sonra şampiyonlar ligi, lig şampiyonluğu, dünya kupası ikinciliği gibi unvanlarla kanıtladı. mourinho bu sezon başı neden onu istemedi ve hatta hala neden istemiyor merak ediyorum. "luka modric alındı"? e kaka da var o kadroda?

bazı oyuncular özeldir. gheorghe hagi, topu aldığı an ne olacağını çok merak ederdim mesela... nicolas anelka hızlı ve çok tehlikeliydi. hayatımda ilk kez topun sürekli sol bekteki oyuncuya gelmesini roberto carlos'u izlerken beklemiştim. o kadar sert vururdu ki, sonra pepsi o meşhur "direk parçalanan" reklamı çekti.

veya bazı oyuncular geldikten sonraki performanslarıyla daha da özelleşir. pascal nouma, alex de souza...

gelirse eğer, türkiye'de bir takımda oynayan en büyük oyuncu olacaktır. duygusal olarak bakıp, "sergen çok yetenekliydi, hagi uefa kupası'nı aldırmıştı, alex'in istatistikleri..." denilebilir, saygı duyarım fakat o adamlar özeldi ama bazı şeyleri hep biraz eksikti. sneijder komple bir oyuncu ve 10 numara. 28 yaşında. tutar-tutmaz, faydalı olur-olmaz... ayrı meseleler... lakin fizik olarak düşebilecek bir durumu yok, sakatlık yaşayabilir, bahsettiğim oyun içinde eskisine göre kötü olmak. duygusal davranma hakkınız var ama gelirse ve oynarsa bana hak vermeniz uzun sürmeyecektir. yani, en büyük oyuncu olduğuna şüphe bırakmayacak kadar büyük farkı var diğerlerinden.

iyi de bu kadar iyiyse 28 yaşında türkiye'de ne işi var? ben de günlerdir buna anlam vermeye çalışıyorum...

imza: sneijder'in kariyerinde oynadığı maçların yüzde 90'ını izlemiş bir fenerbahçe taraftarı. (manuel fernandes ve harry kewell'dan sonra gelirken kıskandığım 3. oyuncu olabilirdi,aykut kocaman ve aziz yıldırım olmasaydı)

ulan ne adammış ya şurda 2.5 gün adamı bekledim ben gidiyorum beyler gelirse artık çok geç deyin gönnderin keyif falan kalmadı:lol:

Ulan matematikten çalıştığım hiç bir konudan soru gelmedi.Hay ben böyle sınavın.

Beyler bence Sneijder bizi oyalıyor.Bugun felan da belli olmaz.

Serdar Cebe:
712_276fb.jpg

Birand olmayınca Kanal D'de akşam haberlerini yayınlıyor.

Trnasfer dönemi keşke 15inde bitse :o Bu gidişle 1 şubata kadr yolu var:(

Sneijder ucaga binse Milanda , Unal Aysal Istanbulda ucaga binse ucagin hizlari 758kmph olarak sabitlense , Sneijderin Senelik parasi kaca gelir :asd:

daha gelmedimi lan bu

[h=5]Ersin Düzen: Galatasaray, Cumartesi ve Pazar günleri için 15:00 Milano-İstanbul uçağına 3 kişi, 11:40 Amsterdam-İstanbul uçağına 2 kişilik yer ayırttı.[/h]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt