Transfer Nöbeti (ARŞİV 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hollandada yasayan turkler genelde turkceyi almanyada yasayan turklerden daha iyi biliyorlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Genelleme yanlış. Bende Almanya da yaşıyorum. Iş tamamen ailede bitiyor.

Ailen iplemezse sende türkçe yi iyi ve doğru konuşmazsın çünkü başka bir ülkede yaşıyorsun ve o ülkenin dilini öğrenmen daha mühim.

Benim burda benim gibi Türkçesi mükemmel olan arkadaşlarım var ve ya 10-20 kelime fazladan bilmeyen arkadaşlarım da var. Herşey ailenin ilgisine bağlı. Benim annem babam iki dili de aynı seviyede ögrenmeme özen gösterdiler allaha şükür.

I am the one who knocks!

Genelleme yanlış. Bende Almanya da yaşıyorum. Iş tamamen ailede bitiyor.

Ailen iplemezse sende türkçe yi iyi ve doğru konuşmazsın çünkü başka bir ülkede yaşıyorsun ve o ülkenin dilini öğrenmen daha mühim.

Benim burda benim gibi Türkçesi mükemmel olan arkadaşlarım var ve ya 10-20 kelime fazladan bilmeyen arkadaşlarım da var. Herşey ailenin ilgisine bağlı. Benim annem babam iki dili de aynı seviyede ögrenmeme özen gösterdiler allaha şükür.

I am the one who knocks!

Almanya da yaşayan Türk'lere göre mi mükemmel,yoksa Türkiye içinde mi mükemmel.? : ) Seni çok iddialı gördüm Can..

Cristian Tello, Isaac Cuenca, Bojan Krkic, Oier, Ibrahim Afellay ve Alex Song satilikmis..

(Barcelona)

Son zamanlarda aciklamalariyla daha cok gündeme gelen yöneticimiz Mehmet Karli, Oxford´da Israil´i protesto etmis zamaninda :)

Baya devrimci, atarli bir arkadas :)

Efsane de bir Adnan Polat aciklamasi vardir zaten. Istifa istifa istifa diye :)

[media]https://www.youtube.com/watch?v=iXPiFKC2z1A[/media]

Helal olsun bana boraz show adami gibi geliyordu bu adam ama iyi kapak oldu. bunu yapmak 10 kilo t*ssak ister.:)

Daha Berlin yeni bonservisini aldı bunun. Orta sahanın vazgeçilmezi oldu Tolga. Berlin 5 Milyon dan aşağıya bırakmaz.

Adamlar geçen sezon parlayan oyuncularını çok güzel paralara sattılar yani öyle aman aman para sorunları da yok. (Ramos,9 Milyon € ; Lasogga, 9Milyon €)

I am the one who knocks!

İşin acı tarafı 1,5 milyon € ya aldılar Tolga'yı.

Almanya da yaşayan Türk'lere göre mi mükemmel,yoksa Türkiye içinde mi mükemmel.? : ) Seni çok iddialı gördüm Can..

Türkiyede yaşayanlardan aşağı kalır yanım yoktur diye düşünüyorum. Zaten ne zaman Türkiye gelsem şaşırırlar Almanyada yaşıyorum dediğimde. Telaffuz sorunum da yok, evde hep Türkçe konuşuruz zaten aile içinde.

Benim tek sorunum eski kelimeleri bilmemem o da burada yaşamamdan dolayı. Yani hiç Edebiyat/Türkçe dersi görmediğim için mesela.

Sadece işte okuyup ögrenmekle bu eksiğimi giderebiliyorum.

I am the one who knocks!

Valla Akın Drogba bu ülkeye gelip ne yaptı diye sorsak cevabın ne olurdu ? Benim cevabım 1 milyar dolar ile yapamıyacağımız reklamı yaptık olurdu. Dünya çapında gazete manşetlerine ilk sıradan giren Drogba ve Galatasaray isimleri oldu. Bu adam gol atsa ne atmasa ne. İnsanlar sadece işin maddi boyutuna bakıyor ama diğer tarafı görebilen çok kişi yok sanki. İşte Wesley'de aynen böyle bir insan. Attığı her gol manşetlere taşınıyor neredeyse. Böyle adamların takımda 3 5 tane olması zarardır ama 1 tane Wesley veya Dogba her takıma lazım.

Buda büyük yıldız oyuncu barındırmanın artılarından. Ben Wesley'i şöyle düşünüyorum; Senede 5 6 gol 7 8 asist yaptıysa benim için Wesley tamamdır. Mesela Drogba'da hiç hayal kırıklığı yaşamadım çünkü adama bakış açım senede 10 15 maçtı. Daha fazlasını yapabilecek durumdamıydı tartışılır. Yattımı buda tartışılır ama takıma verdiği reklam desteğini kimseyle tartışmam.

Neyse meseleyi fazla uzatmayayım. Velhasıl kelâm bu adamlar dünya çapında yıldızlar, bütün dünyada Wesley adı yazıldığı yerde Galatasarayın'da adı geçiyor ve bu adam dünyanın her yerinde bilinen tanınan bir adam. Yani meselenin özü sadece adamın gol+asist katkısı değil benim gözümde. Ha Wesly geçen sene bunuda hakkıyla verdi. 14 gol 10 asist ile.

Melo konusunda valla ne yalan söyleyeyim eşekliketmişim ben öyle bir düşünceye kapıldım. O yüzden yazdım zaten.

Hem fikirim Burak , reklam konusunda.. Taa en başından beri ben zaten satalım gitsin demiyorum Sneijder'i onu anladığını tahmin ediyorum artık:) 20m€ gözümde çok çok yüksek bir meblağ 31 yaşındaki bir adam için..dolayısıyla bu rakamı veren varsa satılsın diyorum.. en başında da dediğim buydu şimdi de öyle.. Sneijder ile bi alıp veremediğim yok , olmasın da zaten ; kaç kere yakalıyoruz böyle adamları...

(yalnız dünkü penaltıyı kaçırmasaydı iyiydi :) )

Türkiyede yaşayanlardan aşağı kalır yanım yoktur diye düşünüyorum. Zaten ne zaman Türkiye gelsem şaşırırlar Almanyada yaşıyorum dediğimde. Telaffuz sorunum da yok, evde hep Türkçe konuşuruz zaten aile içinde.

Benim tek sorunum eski kelimeleri bilmemem o da burada yaşamamdan dolayı. Yani hiç Edebiyat/Türkçe dersi görmediğim için mesela.

Sadece işte okuyup ögrenmekle bu eksiğimi giderebiliyorum.

I am the one who knocks!

Helal olsun kardeşim.Eski kelimeri çoğu insan bilmez.Bi tarihçiler bide bu işe hevesliler bilir.Yani eksiklik değil.

Muslera

Sabri. Astori Semih İshak

Olcan selçuk melo bruma

Balotelli Burak

Kafa rahat ya.. Diziliş derdi yok

Canin mesajlarini okurken Almanya da yasadigj belli olmuyor mesela. Baska örnek vermek gerekirse bizim Hakan Delikanlinin da Türkcesi baya iyi (mesajlarindan okudugum kadariyla)

Ama bir yandan da bizim Arif veya Nuriye bak (kusura bakmasinlar :D )

Benim de Türkcem pek iyi degildir. Tamamen aileye bagli olan birsey Canin dedigi gibi.

Astori, Osvaldo, Tarık, olursa bir de almancı yerli ortasaha(Tolgay,Tolga)

Chedjou'dan 3-5 gelir heralde.

--------------------muslera--------------------

veysel-------semih---astori----------tarık

(Sabri,hamit)

----------------melo---selçuk----------------

olcan-----------sneijder--------------burak

------------------osvaldo-----------------------

Oyun içinde Burak, Osvaldo'nun yanına gelir Sneijder'de sola kayar her zaman ki gibi. Klasik 4-4-2 taktiğine döneriz.

+3'de Telles,Bruma,3.aday artık kamp durumuna göre netleşir.

Bu sene için oluşturabileceğimiz en iyi kardo bence bu.

sen ne ayaksin lan toplasan 20 tane mesajin yok hepsindede u.aysala bir kufur etmedigin kalmis

Astori, Osvaldo, Tarık, olursa bir de almancı yerli ortasaha(Tolgay,Tolga)

Chedjou'dan 3-5 gelir heralde.

--------------------muslera--------------------

veysel-------semih---astori----------tarık

(Sabri,hamit)

----------------melo---selçuk----------------

olcan-----------sneijder--------------burak

------------------osvaldo-----------------------

Oyun içinde Burak, Osvaldo'nun yanına gelir Sneijder'de sola kayar her zaman ki gibi. Klasik 4-4-2 taktiğine döneriz.

+3'de Telles,Bruma,3.aday artık kamp durumuna göre netleşir.

Bu sene için oluşturabileceğimiz en iyi kardo bence bu.

Nuri bi daha kadro yapma kardeşim.

Dediginiz gibi Almancilarin (benimde dahil) türkcesi tamamen aileye baglidir. Tabi türkce dersi veren okullarda var olmasina ragmen , en önemli rolü aile alir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt