Transfer Nöbeti (ARŞİV 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
serbest kalma maddesi var gelirse yapacak birşey yok 4 4 2 ye döneriz ligi parçalarız ama 2 sağlam forvet şart 4 4 2 den kastım burak umut değil :D doumbia osvaldo felan

Valla o zaman Osvaldo da kesmez beni.

1. Orta sahayi ücleyecekler. Melo tarzi bi savasci daha isterim. En kalitelisinden.

2. Yildiz da bir forvet isterim.

3. Selcuk´u yine ilk zamanlardaki gibi daha serbest birakiriz.

Hedef kücültmeyi asla kabul edemem. Lafla 4. yildiz takilmiyor. Sneijder giderse, 2 yildiz isterim.

Öyle Romulo Momulo filan kesmez kimseyi.

Sneijder hiç bir yere gitmez. Defalarca burda mutlu oldugunu soyledi, o parayi veren olsa bile Sneijder reis gitmez bir yere

★★★》☆

Ben hep "kadromuzu korursak, kadromuz iyi" diyordum.

Muslera, Sneijder gibi adamlar giderse, Baskan eskisi gibi show yapacak, yapmali.

Basinda bazi isimler görüyorum. Prandelli´nin gözdeleri sanirim. Cok heyecanlandirmadi yani, onu da söyleyelim.

Gidiyor 1 günde Mancini, Prandelli, Sneijder gibi marka isimleri transfer edebiliyor istedigi zaman Baskan.

Öyle bir durumda hic bahane üretmesin. Dünya yildizi isteriz. Artik Balotelli mi olur, Dzeko mu olur, bizi ilgilendirmez.

Hollanda-belçika-almanya; bizim bunların altyapı eğitim hocalarını transfer etmemiz lazım. Bunu başarabilen başkanın heykeli dikilir ama nerdeee, hep günübirlik yaşıyoruz. 5-10 milyonluk ülkeler onyıllardır dünya futboluna resmen hükmediyor, resmen yıldız fışkırıyor adamlardan. biz 70 milyonluk ülkeden bir solbek bulamıyoruz ya. Allah bilir ne cevherler vardır bizde de ama kim bulacak kim işleyecek. Adamlar her çocuğu alıp akla gelecek her sporda her sanat dalında deniyorlar. fark burada. Bi yakınım söyledi almanyada yaşıyor, oğlunun maçını seyrederken 6-7 yaşında bir çocuk dikkatini çekiyor müthiş bir yetenek, bir sonraki gittiğinde duyuyor ki Bayern almış. Bizim altyapılarda hocalar kendisi futbolun temelini bilmiyorki ne öğretsinler, anca çift kale maç yaptırıyorlar.

Dedigin gibi asil problemlerin biri bizim yöneticilerin tarzlari fakat bu durum sadece alt yapi hocalarini alarak cözülmüyor.

Asil durum Hollanda Belcika Almanya amatör futbol yapilanmasi asil kopya etmemiz gereken durum.

Bu "profesyonel" kulüpler bu amatör külüplerden dolayi bu kadar yildiz cikartiyor. öyle bir sistem farki filtre gibi calisiyor. Her hangi bir kasaba veya köyde öyle böyle en az 1-2 amatör kulübü var. nufusu az biraz yüksek olan ufak şehirlerde nerden baksan en az 8 amatör kulüpler var. Benim oturdugum Hollanda'da Apeldoorn şehrinde örneginiz 160.000 nufusu var etrafindaki köyleri de toplarsan 200.000 nufus oluyor. Burada en az kafadan saysam şöyle 20-25 arasi amatör futbol kulüpleri var. bunlarin hepsinin öyle böyle en az her yaş grubuna göre en az 2 genelde 3-4 takimi var.

yani örnegin 5-6 yaşlarinda futbola yeni başliyan cocuklar olarak ortalama her takimda 10 oyuncudan 2 takim derken 20 oyuncu. 20 amatör kulüpten 20x20 400 oyuncu cikiyor.bu da en alt sinirdan hesapliyarak.

Bu amatör külüpleri de her yilki performansina göre alt yapisindan en üst takimina kadar belirli bir lig seviyesinde oynuyorlar. daha üst ämatör liglerde oyniyan kulüpler bu etrafindaki düşük seviyedeki takimlardan genc oyunculari bir şekilde kendi kulüplerine gecmeleri icin caba harciyorlar.

Asil scouting burdan başliyor. Cok genc yasta "seviye" ve "yetenek" filtre'den geciyor. Apeldoorn şehrinde amatör seviyesinin en üst liginde oyniyan 1 takim var ve buna yakin takip olan 2-3 takim var. Zaten bu en üst seviyenin üstünde Profesyonel ligler basliyor.

Sadece benim kaldigim Apeldoorn şehrine scout gönderen veya scoutlar bulunduran yakin mesafede 1.lig takimi Go Ahead Eagles ve De Graafschap, Hollanda Eredivisie (Yani Ajax, PSV, Feyenoord oynadigi lig) liginden Vitesse Arnhem, PEC Zwolle (hollanda kupa sampiyonu) FC Twente.

Uzun bir yazi oldu fakat başka bir şekilde anlatilmiyor. Yani bu Alt yapi şekli. 200.000 bin nufuslu bir şehirin ve köylerinden ilk basamakta faydalanan 6 profesyonel kulüp var. Bu bakiş acisi sadece bir şehir üzerinde. Ki burda en büyük takimlarin scoutingi biraz daha degisik oluyor buna girersem sabaha kadar bitmez.

Bu verdigim örnek dedigim gibi 1 şehir üzerinden fakat bu Profesyonel kulüpler kendi etraflarinda bu ayni nufusu kolaylikla buluyorlar . Genelde öyle böyle etrafinda 1 milyon nufustan futbol oyniyan kismindan seviyelere göre oyuncu secerek iste her kulüpten her yil en az 2-3 yetenekli oyuncu cikiyor. 40 Profesyonel kulüpten iste her yil en az 1-2 süper yildiz adayi cikiyor. Bunlar bizim Türkiyemizde sözde süper yildizlardan degil ama asil süper yildizlar. Robben Sneijder gibi bir cok oyuncu.

Cok uzun bir yazi ve bu sistemi Türk futbolu ile kiyaslamaya başlarsak ooff anam offf bitecegi yok. Asil fark dedigim gibi sadece scouting veya alt yapi hocalardan dogmuyor asil problem ve farki yaratan Bu ülkeler kisitli nufuslarindan (Almanya haric) dogru sistemle dogru filtreler ile üstün yetenekli genc cocuklari buluyorlar ve en üst seviydeki alt yapilar iste bu oyunculari gelistiriyor. Türkiyemizde en büyúk kulüpler bile kulübe yazilan her hangi oyuncuya sans vererek yetenek ariyor. Benim bildigim Hollanda'da örnegin Ajax, PSV, Feyenoord gibi kulüplee genc cocuklari istedigin gibi üye yapamiyorsan daha dogrusu öylesine oyuncu almiyorlar hepsi scout yolu ile alt takimlarina davetiye gönderiyorlar.

Hollanda 17 Milyonluk nufustan 1 Milyonu "genc" oyuncudan yari final oyniyan takim cikartiyor. Türkiye 70 Milyonluk Nufustan 100.000 "genc" oyuncudan Dünya Kupasina katilamiyan bir takim cikartiyor.

BsFzn6tIYAAy8gw.jpg

bu sinan gümüş 20 yaşında mı şimdi

inanmam

Burak hala izinli mi yoksa sağlık kontrollerinde mi? Hürriyet , Çeşme'de tatiline devam ediyor diyor.

Galatasaray gibi tek atımlık kurşunu olan takımın 15-20 milyonları Dzeko-Balotelli gibi adamlara vermesi yazıktı günahtır. Prandelli de sölemiş Balo'nun winner karakteri yok diye. Gösteriş transferi için 15-20 milyonu City verebilir ama biz bu rakamlara çıktığımız zaman ya Hagi, Ibra gibi winner birini bulup almalıyız, ya da Shaqiri gibi hem olmuş hem de genç bir isim almalıyız.

Balo'ya verilen 15-20 boşa gider.

Arkadaşlar Sneijder konusunda büyük olasılık bugün veya yarın bir nikah tazelenecektir Ünal Aysal tahminim gelen tekliflerden sıkılmış olucakki dünde biraz agresif bir cevap verdi 20m €'luk fesih bedeline bu tür spekülasyonların kalkması ve kontrattaki bu sıkıntılı durumun ortadan kalkması için büyük olasılık yeni bir kontrat yapılacak ve bu madde kaldırılacaktır diye düşünüyorum menajer'in başka bir kulüple anlaşması için gelmesi gerekmez zaten kulübe alıcıyız diye teklif gelir 20m € vericez diye kimse birşey diyemez direk menajer ile görüşür yani anlatmak istediğim eğer menajer bugün kulübe geliyor ise bizle yeni bir anlaşma yapıcaktır diyorum.

Burak hala izinli mi yoksa sağlık kontrollerinde mi? Hürriyet , Çeşme'de tatiline devam ediyor diyor.

Genelde ilk 11 oyuncuları kamplara 2-3 hafta daha geç gelirler bunda anormal birşey yok.

Sinan kurt transferi olursa muthiş olur ama yedirtmezler onu biz bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt